Planeta u znaku

Planeta u astrološkom znaku - u natalnom, ličnom, životnom horoskopu

Venera u znaku

Venera predstavlja  naklonost i ljubav, osećanje vrednosti i vaše društvene porive.
Venera u horoskopu predstavlja sve ono što volimo, čemu se radujemo, ljubav, zaljubljenost, kreativnost, lepotu, umetnost, harmoniju, “malu sreću”, slatkiše (čokoladu). Pokazuje koliko će osoba imati veridbi, brakova i kakvi će oni biti. Venera ulepšava deo tela u kojem se znaku nalazi. O Veneri, kao planeti u horoskopu. 

Opširnije: Venera u znaku

Mars u znaku

Planeta Mars u horoskopu-horoskopu predstavlja vaš seksualni poriv i označava oblast u kojoj trošite energiju. Ključna reč za Mars u različitim znacima ukazuje na tip utrošene energije.
Koliko smo dobri u sportu, za muškarce u krevetu. U muškom horoskopu predstavlja njega kao momka-mladog muškarca i njegovu seksualnost, i koliko je plodan, reproduktivan. U ženskom horoskopu predstavlja njene momke-partnere ljubavnike. O Marsu, kao planeti u horoskopu.  

Opširnije: Mars u znaku

Jupiter u znaku

Planeta Jupiter u horoskopu, astrologiji predstavlja princip ekspanzije; ključne reči stoga ukazuju na moguće tipove rasta i ekspanzije.

Planeta Jupiter u horoskopu predstavlja stepen obrazovanja, odnosi se na visoke škole, duhovnost, religioznost, filozofiju, neka viša znanja. Jupiter predstavlja veliku sreću, veliki novac. Generalno predstavlja dobre okolnosti. Obično uveća deo tela u znaku u kojem se nalazi, on je naš “anđeo čuvar”.

O Jupiteru, kao planeti u horoskopu, astrologiji.

Opširnije: Jupiter u znaku

Uran u znaku

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje. O Uranu, kao planeti u horoskopu.

Opširnije: Uran u znaku

Neptun u znaku

Planeta Neptun u horoskopu - astrologiji predstavlja i duhovni poriv i poriv za bežanjem; on, dakle, predstavlja vašu žeiju da sami sebe zavarate i vaša stvaralačka i intiutivna svojstva.
Planeta Neptun u horoskopu - astrologiji predstavlja višu oktavu Venere (Venera na kvadrat). Predstavlja misticizam, duhovnost, spiritualnost, magiju, pa i veru. Neptun je taj koji nas opija i ne možemo neke stvari da sagledamo u pravom svetlu. O Neptunu, kao planeti u horoskopu.

Opširnije: Neptun u znaku

Pluton u znaku

Planeta Pluton u horoskopu - astrologiji predstavlja u isti mah i reformatorski i destruktivni poriv. Pluton upravlja najdubljim slojevima naše podsvesti i može predstavljati sponu između duhovnog i materijalnog sveta, zato što otelotvoruje načelo transformacije i regeneracije.

Planeta Pluton u horoskopu - astrologiji predstavlja višu oktavu Marsa (Mars na kvadrat). U horoskopu predstavlja sposobnost da se utiče na mase, da se stvari predosete, da se otkriju. O Plutonu, kao planeti u horoskopu.

Opširnije: Pluton u znaku