Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Jupiter

Vladar Ascedenta u 4. kući

Vaš dom i porodica su centar vašeg života, i može postojati vrlo jaka vezanost za jednog od roditelja, po svoj prilici za majku. U ovoj vezi ljubav će biti uzvraćena ako planeta ima aspekte koji pomažu, ali ako se energija ne koristi pravilno, vi ćete možda morati mnogo toga da naučite o odnosima u porodici. Takav roditelj je često naznačen kao jaka ličnost, voljan je da pomogne i dominira u porodici, i možda ćete slediti njen ili njegov primer.

Za vas, dom predstavlja sigurnost i čak da ne posedujete kuću (što bi bilo iznenađujuće), vi ćete sebi stvoriti mesto za život gde god da se nađete.

Jupiter u Ovnu

entuzijazam
Junačni ste, borbeni, strastveni, darežljivi, sposobni da ostvarite sve zadatke koji su vam povereni, imate dara za rukovođenje i snažnu želju za slobodom akcije. Sposobni ste da analizirate greške iz prošlosti i da iz te analize izvučete pouku. Imate dara za otkrivanje novina u domenu filozofije i obrazovanja.
Možete biti isuviše egocentrični i trebalo bi da tu svoju tendenciju usmerite tako da bude inspirativna za druge.
Ako imate teške aspekte, možete biti plahoviti, nestrpljivi i samovoljni.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Jupiter

Vladar AC u aspektima sa planetama

Mesec u neskladu sa Jupiterom

Emocionalno ste ekspanzivni, često preterano darežljivi i povremeno bivate nasamareni.
Trebalo bi da izbegavate sve finansijske špekulacije.
Kako ste u izvesnoj meri apatični, skloni ste da pustite da se stvari razvijaju svojim tokom. Moglo bi da dođe do nesporazuma sa roditeljem sklonim "gušenju" ili čak i do rastanka sa njim.
Morate svesno nastojati da kontrolišete svoju preteranu želju za putovanjima, zadovoljstvima i svoju apatičnost, što se može manifestovati i na fizičkom planu u vidu problema sa telesnom težinom, jetrom i tumorima.
Takođe vam se može dogoditi da uđete u moralne konflikte.

Jupiter u skladu sa Saturnom

Ovo je srećan aspekt.
Ukazuje na konstruktivnu snagu i materijalni uspeh pošto ste sposobni da sebi odredite realne ciljeve.
Vaš život ima ozbiljnu svrhu i porodična tradicija na vas izrazito utiče.
Međutim, ako između ovih dveju planeta nemate i kvadrate i opozicije, mogli biste biti skloni liniji manjeg otpora.

Vladar AC u aspektima sa tackama

Jupiter u skladu sa Ascendentom

ljudi su vam važni i s vašom privlačnošću i otvorenošću lako ih osvajate. Prijatelji imaju važnu ulogu u vašem životu i često vam pomažu da postignete svoje ciljeve. Duhoviti, društveni i ljubitelj zabave, uživate u potpunosti u životu i često ste duša društva u kome se krećete. Pripazite da ne budete suviše pričljivi i površni, i propustite da iskoristite sposobnosti u oblasti religije, prava, filozofije i drugih sličnih nauka. Vaš moto bi mogao biti "Ne sputavaj me", jer je putovanje ključ za vas; volite da ste stalno u pokretu. Često ste veoma uspešni u nekoj stranoj zemlji.