Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Saturn

Vladar Ascedenta u 2. kući

Vi ste osoba koja sama sebi izgrađuje sistem vrednosti, prebirate i odabirate puteve koji su za vas pravi i često ne poštujete konvencije i ono što od vas očekuju, posebno ako se desi da je vladar Mars ili Uran. Može se desiti da budete snažno motivisani novcem, i možda ćete mnogo vremena i rada utrošiti na zarađivanje za život.
Novac i ono što on predstavlja biće važno i često je ovo položaj osobe koja zarađuje u nekoj monetarnoj oblasti. Ako vladar ima dobre aspekte finansijska situacija je odlična, sistem vrednosti je dobar, sposobnost zarađivanja je izražena, a ako ima loše, možda će biti finansijskih trzavica, pomanjkanja pravih vrednosti i rasipanja unutrašnjeg talenta.

Saturn u Ovnu

ingenioznost
Samo od vas zavisi razvoj vaših brojnih potencijala i jačanje sopstvenog karaktera. Ovo je težak položaj, jer Saturn usporava pokretačku energiju Ovna. Egocentrični ste i teško vam je da priznate da i drugi imaju neka prava.
Ako pravilno usmerite ovu energiju, uspećete da kombinujete inicijativu i disciplinu i bićete izuzetno lstrajni. Tada ćete svoju inventivnost koristiti na pozitivan način. Zbog brojnih podsvesnih strahova, osećate snažnu potrebu za sigurnošću.
Ovaj položaj može ukazivati na kompleks oca, ili, u horoskopu žene, na ljubomornog partnera.
Mada nemate baš najbolji osećaj za prave akcije u pravom trenutku, imate izvanrednu sposobnost rasuđivanja i volite polemičke rasprave.
Ako imate teške aspekte, možete biti površni, defanzivni, nestrpljivi i možete neprestano osećati potrebu da se pravdate.
Trebalo bi da se naučite taktičnosti i saradnji sa drugima. Potrebne su vam fizičke vežbe.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Saturn

Vladar AC u aspektima sa planetama

Mars inkonjukcija Saturn

Nije vam lako da precizno utvrdite svoje odgovornosti, i teško vam je da sarađujete sa drugima.
Ili mislite da su ostali talentovaniji i sposobniji od vas ili arogantno smatrate da jedino vi znate kako nešto treba uraditi.

Jupiter u skladu sa Saturnom

Ovo je srećan aspekt.
Ukazuje na konstruktivnu snagu i materijalni uspeh pošto ste sposobni da sebi odredite realne ciljeve.
Vaš život ima ozbiljnu svrhu i porodična tradicija na vas izrazito utiče.
Međutim, ako između ovih dveju planeta nemate i kvadrate i opozicije, mogli biste biti skloni liniji manjeg otpora.

Vladar AC u aspektima sa tackama

Saturn inkonjukcija MC

Skloni ste povlačenju i usamljenosti; zajednički rad, posebno u paru, teško vam pada.
Više volite da radite samostalno. Mrzovoljni ste, smatrate da nikome nije stalo do vas, da je život težak, ponekad čak i bezvredan. Morate shvatiti da ovakvo gledište uzrokuje vaša priroda, a ne spoljašnje okolnosti.
Teško vam je da pružite i uzvraćate ljubav, ukoliko Saturn nema neke lake aspekte; često se morate boriti s usamljenošću i dopresijom. Podršku vam, međutim, pružaju stariji ljudi i postepeno se učite da izađete na kraj sa sukobima sa samim sobom; trezvenošću i smirenošću postići ćete stabilnost i uspešni ste na svakom položaju koji zahteva kvalitet, moralnost i marljivost.