Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Jupiter

Vladar Ascedenta u 5. kući

Volite šalu, plemeniti ste i dramatični, privlače vas i muzika i druge umetnosti, prilično ste otvoreni i teatralni i mogu vas poneti promene u društvu.

S druge strane, možete biti avanturista, ljubitelj sporta i neustrašivo prihvatati opasnost u životu i ljubavi. Ako nemate svoju, privlačite pažnju dece drugih, jednako kao i ona vašu. Rođeni ste romantičar, razumete ljubav i sve ono što je prati i, u zavisnosti od aspekata, vaš ljubavni život će proteći mirno ili ćete doživeti velike uspone i velika razočarenja. Drugim rečima, vi ste zaljubljeni u ljubav.

Jupiter u Biku

izrazitost
Dobro se snalazite u svim finansijskim poslovima, i zaista možete biti genije kada je reč o investicijama i finansijama uopšte.
Imaćete uspeha u sopstvenom poslu ili u radu sa novcem drugih ljudi, što znači da ćete moći da budete dobar berzanski posrednik ili bankar.
Ako imate dobre aspekte, to znači da uistinu shvatate prave životne vrednosti.
Volite luksuz do koga se može doći novcem. Tvrdoglavi ste na svoj tihi način, ne volite da vas drugi u nešto guraju i veoma vam je stalo do pravde i ispravnih verskih ili ideoloških shvatanja.
Ako vam je Jupiter aflikovan, onda vaša sklonost luksuzu može dovesti do preteranog uživanja u životnim zadovoljstvima, do rasipanja i lenjosti.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Jupiter

Vladar AC u aspektima sa planetama

Merkur u neskladu sa Jupiterom

Želite da odmah krenete sa vrha, previše očekujete od drugih ili pokušavate da se izvlačite. Možete biti dobar blefer.
Obrazovanje vam je važno, ali se može dogoditi da ono bude prekinuto.
Radoznali ste i impulsivni; namere su vam često bolje od dela.
Teško vam je da usredsredite svoja uverenja, životnu filozofiju i sposobnost komunikacije, ali sve te probleme možete s lakoćom savladati.
Možete biti izuzetno dobri u oblasti prava, obrazovanja, književnosti ili odnosa sa javnošću.
Ovo je dobar aspekt za političare.
!!!EGZAKTNO!!!

Venera u skladu sa Jupiterom

Imate izraženi osećaj za moralnost, darežljivi ste, milosrdni, saosećajni, maštoviti i umete sa ljudima.
Otvoreni ste i vaša topla priroda omogućuje drugima da se u vašem prisustvu osećaju sasvim lagodno. Zbog toga ste popularni. Tačno znate šta hoćete od života, imate uzvišene ideale i mnogo očekujete.
Možda ste isuviše lenji i/ili preterano skloni uživanjima da biste se dovoljno potrudili.
Sposobni ste da zaradite veliki novac, ali ste isto tako sposobni i da ga fantastičnom brzinom potrošite.
Odnosi sa drugim ljudima su vam u većini uzev uspešni.
Možete imati brojne ljubavne veze.

Mars u neskladu sa Jupiterom

Ako ne razvijete disciplinu, mogli biste svojom impulsivnom i pogrešno usmerenom energijom samo traćiti urođeni talenat.
Veoma ste vredni, ali ste kampanjski radnik i postajete nestrpljivi ukoliko smesta ne vidite rezultate svog rada. Skloni ste da preterate u svemu.
Ovaj aspekt se može negativno manifestovati kao nezadovoljstvo ili gorčina.
Potrudite se da precizno utvrdite svoje ciljeve.
!!!EGZAKTNO!!!Ne mogu da nadjem tumacenje....

Vladar AC u aspektima sa tackama

Jupiter inkonjukcija Ascendent

Imate sklonost da dramatizujete i uveličavate svakidašnje događaje; ako ovu osobinu pravilno iskoristite, možete biti uspešni pisac ili glumac.
Ljudi igraju važnu ulogu u vašem životu, ali imate potrebu da dominirate u poslovnim i ličnim odnosima. Da biste bili u stanju da uspostavljate zrelije odnose, shvatićete da morate da se naviknete na ustupke i uvidite da postoje i druga gledišta osim vaših.
Roditelji igraju važnu ulogu u formiranju vaših moralnih i etičkih stavova i vrlo je moguće da se iskreno trudite da ne izneverite njihova očekivanja i živite po njihovim uzorima. Nemirni ste i duhom i fizički, i neophodno je da obezbedite odgovarajući i kreativan način da date oduška toj energiji.