Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Venera

Vladar Ascedenta u 7. kući

Vi ste osoba kojoj je potrebno poštovanje i potvrda drugih da biste se mogli osećati kompletnim. Ako energija nije iskorišćena pravilno, možete biti skloni svađi i izražavanju mišljenja suprotnog od važećeg, i teški za saradnju. Ali ako ovu planetu integrišete u horoskop pravilno, vi ste tip dobrog prodavca, posrednik ili osoba za kontakte s javnošću. Vi volite ljude i oni vam iskreno uzvraćaju ljubav.
Vrlo retko ste viđeni sami. Vi želite društvo i imate potrebu za partnerom i, ako tome pomažu i ostali elementi vašeg horoskopa, ovo je dobra indikacija za rani brak. Vi se osećate nepotpunim bez partnera. Sa težim aspektima, možda ćete se plašiti stalnih razočarenja i možda će vam više odgovarati da ne ulazite u brak.

Venera u Biku

istrajnost
Odani ste i stabilni, imate veoma izraženo čulo dodira.
Volite luksuz i uživate u izuzetno elegantnom okruženju, a imate i urođeni smisao za vrednost materijalnih stvari. Mada ste senzualni, tu svoju senzualnost izražavate na pasivan način; puštate da vam se stvari dešavaju.
Sigurno je da ćete privlačiti pažnju suprotnog pola, s obzirom na to da ste šarmantni, da lepo izgledate i da, po svoj prilici, imate izuzetno prijatan glas
Imate dobar kontakt sa prirodom, volite cveće i baštovanstvo; imate uspeha u svakoj oblasti umetnosti. Konvencionalni ste, društveni i duboko emotivni. Kad god se osetite nesigurnim, postajete ljubomorni i posesivni.
Ako imate teške aspekte, možda ste previše tvrdoglavi, a možda ćete i kasno stupiti u brak.
Pošto volite dobro da pojedete, možete imati problema sa telesnom težinom.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Venera

Vladar AC u aspektima sa planetama

Mesec inkonjukcija Venera

U želji da afirmišete svoj ego, previše se trudite da drugi o vama steknu lepo mišljenje.
Čini se da privlačite one ljude koji žele da im dokažete ljubav. Zbog prekomerne sklonosti ka uživanju mogu iskrsnuti zdravstveni problemi.
Morate naučiti da razlučite važno od nevažnog.

Merkur konjukcija Venera

Ovo je planeta uma i komunikacije u konjunkciji sa planetom ljubavi.
U ovoj situaciji naglasak je na tome da se u pravom trenutku kaže ili učini prava stvar.
Šarmantni ste, graciozni i dobre naravi. Imate mnoge umetničke talente i sposobni ste da ih izrazite.

Venera u neskladu sa Saturnom

Hronično ste nezadovoljni, često žrtvujete zadovoljstvo zbog posla, stidljivi ste, senzitivni i škrti na emocijama, pa vas drugi mogu smatrati hladnim.
Skloni ste defanzivnosti, strahujete da nećete biti prihvaćeni, odnosno, da ćete biti odbačeni.
Pošto možete imati problema sa roditeljima, biće bolje kada napustile kuću.
Teško vam je da izrazite svoja prava osećanja, pa ćete stoga verovalno morati da činite brojne ustupke u životu.
Ne bi trebalo da stupite u brak pre dvadeset osme godine života, jer biste mogli biti nesrećni u prerano sklopljenom braku.
Za vas je najvažnije da naučite kako da uspostavite odnos sa drugima.

Venera u neskladu sa Neptunom

Morate naučiti da izlazite na kraj sa svojim prenaglašenim idealizmom, preteranim emocijama i borbom koja se vodi u vama između intuicije i osećanja.
Lako vas je zavesti i finansijski prevariti.
Mogli biste da budete dobar matematičar, statističar ili strateg.
Skloni ste bežanju i veoma osetljivi na droge.
Kada osećate da vas ne cene dovoljno, skloni ste da za to optužite druge.
Umetnička ste duša, volite elegantan život i verovatno ste rođeni u imućnoj kući. Ipak, morate prevazići svoje izraženo osećanje nesigurnosti.

Vladar AC u aspektima sa tackama

NEMA