Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Neptun

Vladar Ascedenta u 10. kući

Vi ćete retko ostati neprimećeni. Ako se ne budete bavili politikom, onda ćete sigurno postati glumac, zabavljač ili ćete biti na nikom vodećem položaju. Volite kada vas primećuju i osećate urođenu potrebu za priznanjima. Ova nagonska potreba može prouzrokovati skandal ako je planeta u nezgodnom aspektu.
Vi ste obično osoba koja preuzima vođstvo i odgovornost i kada jednom naučite da dobro vladate sobom, drugi će se obraćati vama radi rešenja svojih problema. Sa ovim položajem, moguće je da će jedan od roditelja imati veoma važan uticaj u vašem životu.

Neptun u Strelcu

propovedruštvo
Neptun je bio u Strelcu od 1970. do 1984.
Strelac je znak otvorenosti, iskrenosti i idealizma; Neptun će u ovom položaju sasvim sigurno otkriti mnoge dotad skrivene stvari, kao što je, recimo, afera Votergejt, ili pak slični skandali u Engleskoj, Franeuskoj i Nemačkoj (Brantova afera). Nisu nimalo iznenađujuća ni otkrića korupcionaških afera u poslovanju velikih korporacija u svetu.
Na početku 19. veka Napoleon je proteran u izgnanstvo, otkriveni su elektromagnetski talasi i teorija matematicke progresije.
Osobe sa ovakvim položajem osećaju potrebu za višim religijskim ili filozofskim vrednostima. Možete israživati sve umne potencijale, revidirati postojeće zakone i tragati za dubljim značenjem života. Imate nove ideje o obrazovanju; interesuju vas strane kulture i odgovara vam koncepcija jedne univerzalne religije.
Aflikovani Neptun može dovesti do besciljnog lutanja, nemogućnosti prosuđivanja, nepoverenja u druge i verovanja u lažne proroke.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Neptun

Vladar AC u aspektima sa planetama

!!!EGZAKTNO!!!

Sunce u skladu sa Neptunom

Vizionar ste, maštoviti i kreativni. Ovaj aspekt često nalazimo u horoskopima pisaca i umetnika.
Idu vam od ruke poslovna i berzanska ulaganja, a može vas zainteresovati i neka naučna oblast.
Romantični ste i nežni, obično predani porodici, partneru u kući.

Venera u skladu sa Neptunom

Zahvaljujući tome što ste istovremeno senzitivni i maštoviti, dobro rešavate probleme.
Volite lepotu u svim njenim oblicima i privlače vas rafinirani ljudi. Romantični ste i produhovljeni, prema ljudima ste ljubazni čak i onda kada ste razočarani.
Obično ne volite težak ili rutinski posao, ali biste mogli imati uspeha u uslužnim delatnostima, negovanju drugih i bavljenju socijalnim radom.
Vaša kreativnost se može dobro ispoljiti u poeziji ili muzici; verovatno volite žičane instrumente.

Mars konjukcija Neptun

Pošto ste maštoviti, emotivni i volite senzacije, morate naučiti da sublimišete svoja osećanja.
Vaš bezgranični entuzijazam nije uvek pod kontrolom; često vam se čini da ste iznad zakona koji važe za obične ljude.
Ako aspekt uključuje ili dvanaestu kuću ili znak Raka, možete imati problema sa narkoticima ili alkoholom.
Imate magnetsku privlačnost i možete imati ekstrasenzorne sposobnosti.
Ako ste snažno motivisani, možete biti izraziti borac za ideale.
Ukoliko imate teške aspekte, morate biti oprezni u romantičnim vezama; mogli biste biti prevareni.
Svaki aspekti Marsa sa Neptunom stvaraju veliku energiju; potreban vam je sigurnosni ventil.
!!!EGZAKTNO!!!

Saturn u skladu sa Neptunom

Roditelji su vam još u ranom detinjstvu usadili ispravna moralna načela.
Imate velike taktičke sposobnosti i dobar ste prognozer. Pošto imate snažno izražen instinkt samoodržanja, uvek štitite sopstvene interese.
Metodični ste, organizovani, maštoviti, inspirativni, poslovni i sposobni da preuzmete mnogo odgovornosti. Svesni ste svojih obaveza i ponašate se u skladu sa njima.
Učite kroz iskustvo, ambiciozni ste i ne volite da vas neko pretekne.

Neptun u skladu sa Plutonom

Ovo je kreativni i umetnički aspekt.
Ukazuje na borbu protiv nepravde i na menjanje pravosudnog i zakonodavnog sistema.
Ovaj aspekt može doneti javnost rada vlade, slobodu izražavanja ili pozitivnu primenu talenata za mistično i okultno.
Ako se negativno koristi, može označiti napuštanje društva.

Vladar AC u aspektima sa tackama

Neptun konjukcija MC

opsena je ključni izraz za tumačenje vaše ličnosti. Ljudi vas vide kao neodoljivu, karizmatičnu osobu. Karijera na filmu, televiziji, u oblasti fotografije, nafte ili brodarstva bi vam odgovarala. Osetljivi na sve što vas okružuje, upijate kao sunđer svako iskustvo i često vaša osetljivost na utiske utiče da se bavite pisanjem. Trudite se da ne podležete depresiji kad sve ne ide kako ste zamislili. Možda ćete isprobati nekoliko poziva, pre nego što se odlučite za jedan koji će vam doneti duhovno zadovoljstvo, vama tako značajno. Čest je slučaj da osoba s ovim aspektima ima razvijenu intuiciju i vančulne sposobnosti, i ako to ne budete koristili u karijeri, bar ih upotrebite kao nekakav vodič u privatnom životu.