Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Neptun

Vladar Ascedenta u 9. kući

Sanjar snova koji se mogu ostvariti, to ste vi, posebno ako se energija pravilno usmeri. Kao rođeni filozof i romantičar, život prihvatate vedro s njegove srećne, optimističke strane, puni nade. Deveta kuća je kuća aspiracije i to je ključ za razumevanje vaše ličnosti. Vi ste svesni da možete ostvariti čemu god težite i samo vas izazovni aspekti mogu sprečiti da ispunite za vas značajne, uzvišene ciljeve.
Putovanja i pravne stvari mogu odigrati veliku ulogu u vašem životu, a ishod se mora proceniti prema planeti koja je u pitanju, njenom znaku i aspektima.

Neptun u Skorpiji

suptilnost
Neptun je poslednji put bio u Škorpiji od 1956. do 1970. Ovo je generacija berlinskog zida, Sputnjika, prvog čoveka na Mesecu, rata u Vijetnamu, marševa boraca za građanska prava, transplantacije srca, vakcine protiv dečije paralize, laserskih zraka, kvazara, hipika i psihodelične kulture.
Ako ste rođeni sa Neptunom u Škorpiji, imate istraživački duh i magnetsku privlacnost, emotivni ste i odlikujete se izrazitom sposobnošću regeneracije. Žestina sa kojom sve napadate dovodi do novih pristupa slikarstvu, književnosti, religiji, ideologiji, politici i svim drugim životnim aspektima.
Ako je Neptun aflikovan, to može dovesti do crne magije, opsesija, izdajstva i bizarnih seksualnih sklonosti, i to naročito ako imate izazovne aspekte sa Venerom i Marsom.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Neptun

Vladar AC u aspektima sa planetama

Merkur u skladu sa Neptunom

Ovaj aspekt ukazuje na izuzetno veštog prodavca.
Promišljeni ste, suplilni, skloni idealizmu, imate bujnu maštu i otvoreni ste za nove ideje i metode.
Imate dara za glumu, muziku, novinarstvo i pisanje govora drugima; rečima možete da dočaravate slike.

Venera u skladu sa Neptunom

Zahvaljujući tome što ste istovremeno senzitivni i maštoviti, dobro rešavate probleme.
Volite lepotu u svim njenim oblicima i privlače vas rafinirani ljudi. Romantični ste i produhovljeni, prema ljudima ste ljubazni čak i onda kada ste razočarani.
Obično ne volite težak ili rutinski posao, ali biste mogli imati uspeha u uslužnim delatnostima, negovanju drugih i bavljenju socijalnim radom.
Vaša kreativnost se može dobro ispoljiti u poeziji ili muzici; verovatno volite žičane instrumente.

Neptun u skladu sa Plutonom

Ovo je kreativni i umetnički aspekt.
Ukazuje na borbu protiv nepravde i na menjanje pravosudnog i zakonodavnog sistema.
Ovaj aspekt može doneti javnost rada vlade, slobodu izražavanja ili pozitivnu primenu talenata za mistično i okultno.
Ako se negativno koristi, može označiti napuštanje društva.

Vladar AC u aspektima sa tackama

NEMA