Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Merkur

Vladar Ascedenta u 8. kući

Vaš interes je usredsređen na sve stvari osme kuće i u zavisnosti od toga koja planeta vlada Ascendentom, možete biti dobri u matematici ili zarađivanju novca. Mogu vas privlačiti seks ili okultno. Ima mnogo lekara sa ovim položajem.
Često posedujete veliku harizmu, seksepilni ste; možete se istaći u oblasti finansija, računovodstvu, bankarstvu ili knjigovodstvu. Možete pokazati uzdržljivost, poštenje i oštroumnost karakterističnu za Škorpiona, bez obzira u kojem je znaku vaše Sunce ili Ascendent.
Nedokučivi i rezervisani, vi ste zajedljivog duha ako to podržavaju drugi aspekti u vašem horoskopu. Nema sumnje da vas privlači ozbiljna strana života.

Merkur u Ovnu

impulsivnost
Maštoviti ste, imate dobar uvid u stvari i želite da u svemu budete prvi.
Lako se izražavate i izvanredno improvizujete. Ponekad svoje mentalne sposobnosti koristite tako da ste isuviše oštri ili čak sarkastični. Impulsivni ste i nagli, tako da ste možda skloni iznenadnim zaokretima i promenama stavova. Ovaj položaj nije naročito pogodan za kontinuirane mentalne napore; stoga morate razvijati strpljivost i truditi se da vas ne nerviraju odlaganja.
Duhoviti ste, inventivni i brzo shvatate stvari; puni ste originalnih ideja. Borbeni ste i volite dobru polemiku. Ponekad možete biti preterano tvrdoglavi ili preterano egocentrični.
Ako Merkur i Jupiter prave izazovne aspekte, skloni ste preterivanju. Isto tako ste skloni da svet vidite onakvim kakvim želite, a ne onakvim kakav on stvarno jeste. Više fiksnih planeta u horoskopu pomoći će vam da uravnotežite ovakav položaj Merkura.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Merkur

Vladar AC u aspektima sa planetama

Sunce konjukcija Merkur

Snažnog ste uma, impulsivni, ambiciozni i kreativni.
Povremeno skloni refleksijama i introspekciji, ali isto tako možete biti egocentrični, nefleksibilni, tvrdoglavi i pristrasni.
U ženskom horoskopu ukazuje na više muževa.
Osoba je dobar govornik i naredbodavac. To je neko ko govori važne reči. Može napisati delo koje je važno, slavno i veliko.
Često ukazuje da osoba može imati muško dete, ili da dete može biti popularno.

Mesec u neskladu sa Merkurom

Budući da vaša osećanja uvek utiču na vaše zaključke, može vam se dogoditi da budete neracionalni.
Pametni ste, sarkastični i preterano osetljivi.
Odani ste prijateljima i idealima.
Izuzetno ste napeti, nemirni i lako se uzbuđujete, pa morate naučiti da pravite kompromise i da kontrolišete svoj snažni ego.

Merkur konjukcija Venera

Ovo je planeta uma i komunikacije u konjunkciji sa planetom ljubavi.
U ovoj situaciji naglasak je na tome da se u pravom trenutku kaže ili učini prava stvar.
Šarmantni ste, graciozni i dobre naravi. Imate mnoge umetničke talente i sposobni ste da ih izrazite.

Merkur u skladu sa Marsom

Ovaj aspekt jača vaš um; vi neprestano učite.
Hitri ste, praktični, hrabri, pouzdani, imate dobro zapažanje. Znate kako da uočite tuđe slabosti i sposobni ste da to iskoristite.
Vaše polemike su ubedljive i imaju dramski naboj.
Kreativni ste, imate dar za književnost i zanatstvo. Možete biti i dobar reporter, političar ili javni radnik.
Često nemate dece, ali veoma volite decu.

Merkur inkonjukcija Pluton

Zbog preterano razvijenog osećanja odgovornosti preuzimate mnogo obaveza.
Povremeno se može dogoditi da se mešate u tuđe stvari. Senzitivni ste i intuitivni i volite da se potpuno posvetite svojim ciljevima.
Očekujete previše i od sebe i od drugih; pazite da vam se ne dogodi da iscrpite svu svoju energiju. To bi moglo da vam ugrozi zdravlje.

Vladar AC u aspektima sa tackama

Merkur inkonjukcija Ascendent

Mada imate potrebu za ljudima, možete biti egocentrični u tolikoj meri da ljudi zaziru od vašeg autoritativnog ponašanja, i morate naučiti da pravite ustupke, ako ne želite da vas izbegavaju.
Vrlo često ne zatvarate usta; morate da budete u centru pažnje da biste se osećali sigurnim u poslu i društvu. Želite da uspostavite odnose uzajamnog davanja i primanja, ali pazite da ne dođete u situaciju da samo primate, a ništa ne dajete zauzvrat!
Podjednako volite da radite intelektualno i manuelno, možete biti pisac.
Moraćete da suzbijate nervozu. Lako skliznete u ogovaranje, iako toga ne morate uvek biti svesni, ili shvatiti da ste nekog uvredili svojim kritičkim primedbama, mada niste imali nameru nikog da povredite. Iznad svega, želite da vas zapaze po intelektualnim aktivnostima.

Merkur u skladu sa MC

vaše govorničke sposobnosti i radne navike kojima privlačite ljude neometano se ispoljavaju. Vaši saveti se često traže i slušaju, jer izgleda da znate i razumete šta ljude motiviše. Obično još u mladosti odlučite čime ćete se baviti u životu i lako dobijete odgovarajuće obrazovanje. Odnos s roditeljima je gotovo uvek skladan. Podržavaju vas u naporima da steknete položaj i ugled na profesionalnom planu, bez obzira da li se radi o politici, pravnim naukama, književnosti ili umetnosti. Učenje vam polazi za rukom i uživate u studiranju, knjigama i svim vrstama mentalnog izazova.