Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Mesec

Vladar Ascedenta u 12. kući

Donekle povučeni i plašljivi kao mladi, sa godinama naučite da se oslanjate na svoju unutrašnju snagu. Ovakav raspored je uglavnom povezan sa karijerom u šoubiznisu ili pozivom pisca, detektiva, ambasadora ili stručnjaka za odnose sa javnošću, pošto ste u stanju da utičete na druge iako niste u prvom planu.
Niste baš mnogo naivni i znate kada nešto da prećutite i tako ostavite utisak velike mudrosti. Ne plašite se da budete sami i, u stvari, uživate kada sami sebi pravite društvo. Ako su aspekti loši, morate biti pažljivi da, kada se povučete od sveta, ne zaboravite da mu se vratite.

Mesec u Raku

emocionaina privrženost
Materinski, saosećajni ali ponekad pokroviteljski, vi naivno verujete svojim osećanjima, ali ste oprezni kada je reč o stvarima koje su van domašaja vaše kontrole.
Čulni utisci su vam veoma precizni, ali ne delujete često u skladu sa njima. Um vam je meditativan, a reakcije spore i neizvesne. Osetljivi ste na spoljne uticaje, primate negativne vibracije od drugih; to vas može učiniti neraspoloženim i nesrećnim ukoliko ta osećanja prodru i u vaše lične odnose. Krijete istinska osećanja i snažne emocije, i to pod neprobojnim oklopom.
Imate urođenu smirenu toplinu i pasivni ste, pa zbog toga naročito volite dom i porodicu; to je ono glavno čemu ste privrženi. Težite nežnoj, mirnoj, romantičnoj ljubavi, a ne burnim strastima. Ovakav položaj Meseca obećava veoma duboku i snažnu vezu sa majkom. Ako se pupčana vrpca ne preseče na vreme, taj odnos može postati problematičan.
Veoma ste intuitivni i preterano osetljivi na spoljne uticaje. I svesno i nesvesno osećate okolnosti i često imate ekstrasenzorne sposobnosti. Drugi lako mogu da vam se nametnu, a kada se to dogodi osećate duboko nezadovoljstvo samim sobom.
Volite svoj dom i uvek vam je potrebno ognjište kome ćete se vratiti, pa ipak često putujete i menjate mnogo toga u svom životu. Vaša priroda, sklona domu, porodici i negovanju drugih, često dovodi do toga da se rado brinete za druge ljude i da istinski razumete njihova osećanja.
Mesec u Raku je ekonomican i oprezan kada je reč o imovini i novcu. Smeta vam kada vidite da se stvari razbacuju i novac uludo troši. Umetnička ste duša, kreativni i dramatični, imate prirodnu sklonost za muziku, poeziju i glumu. Ljubav prema domu i porodici može se izraziti i u istinskom rodoljublju.
U horoskopu muškarca ovakav položaj Meseca može ukazivati na unekoliko preteranu emocionalnu osetljivost. Kad traga za partnerkom, privlače ga žene koje su više žene-majke nego žene-ljubavnice. Žena sa Mesecom u Raku biva lako povređena i nastoji da dominira situacijom u kući.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Mesec

Vladar AC u aspektima sa planetama

Mesec u neskladu sa Merkurom

Budući da vaša osećanja uvek utiču na vaše zaključke, može vam se dogoditi da budete neracionalni.
Pametni ste, sarkastični i preterano osetljivi.
Odani ste prijateljima i idealima.
Izuzetno ste napeti, nemirni i lako se uzbuđujete, pa morate naučiti da pravite kompromise i da kontrolišete svoj snažni ego.

Vladar AC u aspektima sa tackama

Mesec konjukcija Ascendent

za vas je izuzetno važno da je okolina smirena i stabilna. Okrenuti porodici i domu, volite ljude i imate urođeni nagon da o drugima vodite brigu. Umete, međutim, da procenite šta im se dopada i možete postati dobar prodavac.
U detinjstvu majka je odigrala važnu ulogu i taj odnos omogućava vam da nagonski razumete žene i njihove potrebe. Osećajni ste i to je svima poznato, jer ne krijete svoja osećanja, ukoliko Mesec nije u dvanaestoj kući. Iako ljudi prihvataju vašu osećajnu i brižnu prirodu često ih zbunjuju vaše stalne promene raspoloženja. Ne možete da prihvalite da vas kritikuju, jer ste lako ranjivi, a kad se to dogodi, povlačite se upravo kao Rak.
Ako je Mesec u dvanaestoj kući, znak na Ascendentu izmeniće potpuno način na koji pokazujete svoja osećanja, što ne znači da ih nema; bićete još ranjiviji ukoliko ih skrivate u sebi.