Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Venera

Vladar Ascedenta u 8. kući

Vaš interes je usredsređen na sve stvari osme kuće i u zavisnosti od toga koja planeta vlada Ascendentom, možete biti dobri u matematici ili zarađivanju novca. Mogu vas privlačiti seks ili okultno. Ima mnogo lekara sa ovim položajem.
Često posedujete veliku harizmu, seksepilni ste; možete se istaći u oblasti finansija, računovodstvu, bankarstvu ili knjigovodstvu. Možete pokazati uzdržljivost, poštenje i oštroumnost karakterističnu za Škorpiona, bez obzira u kojem je znaku vaše Sunce ili Ascendent.
Nedokučivi i rezervisani, vi ste zajedljivog duha ako to podržavaju drugi aspekti u vašem horoskopu. Nema sumnje da vas privlači ozbiljna strana života.

Venera u Blizancima

kapricioznost
Darežljivi ste, prijateljski nastrojeni i nepristrasni. Potrebno vam je mnogo slobode.
Volite da vaš partner bude naglašeno intelektualan i da, ako je moguće, ima razvijen smisao za humor. Volite da lutate svetom, veoma ste pismeni, čak imate i pesničkog dara.
Nedostaje vam istrajnost u najvecem delu onoga u čemu se angažujete. Možda ćete više puta stupiti u brak. Kada je reč o ljubavnim vezama, možete biti izuzetno površni, posebno ako u horoskopu nemate fiksne planete.
Imate lepe manire, u dobrim ste odnosima sa potomcima i susedima i imate izraženi osećaj za porodicu. Emocije su vam u većoj meri izražene na intelektualnom nego na osećajnom nivou.
Skloni ste promenama i raznovrsnosti. Po prirodi ste radoznali i želite da oprobate skoro sve od onoga što život može da pruži.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Venera

Vladar AC u aspektima sa planetama

Sunce konjukcija Venera

Nosi lepotu na fizičkom nivou, ali i težnju osobe ka lepim stvarima, uživanju, zabavi.
Može biti ljubav prema oženjenom čoveku ili čoveku na položaju.
Donosi popularnost i publicitet i takve osobe su omiljene kao vođe.
Ovo je dobar aspekt za umetnost, naročito za teatar i teatralnost, uopšte.
Šarmantni ste, veoma volite život, srdačni ste i društveni.
Možda ćete odlagati ulazak u brak i možda ćete, onog trenutka kad stupite u brak, imati mali broj dece, ali veoma volite decu.
Imate snažno osećanje ljubavi i erotičnosti. Ubedljivi ste i izrazito želite da vas drugi vole. Volite prijatan život.
Veoma bliska konjunkcija može dovesti do egotizma, pompeznosti i prekomernih očekivanja.

Venera u skladu sa Marsom

Strastveni i verni u braku, volite sve scenske umetnosti.
Po prirodi ste puni ljubavi za druge, srdačni, saosećajni, uživate u zabavi i uopšte ne volite da razmišljate o mračnim stranama života.
Uživate u porodičnom životu, ali vam je istovremeno potrebna nazavisnost i očekujete je.
Imate velike sposobnosti i talente ali nemate mnogo ambicija, zato što sve što postižete-postižete veoma lako.

Venera u skladu sa Saturnom

Ozbiljni ste, odani, štedljivi, požrtvovani.
Možete imati koristi od veza sa drugim ljudima, od starijih, ili ćete pak na poslu steći neku dobit. Sporo ali pouzdano napreðujete u poslu i imaćete koristi od dugoročnih napora.
Obično ste dobar roditelj i dobro procenjujete druge ljude. Na vas se čovek može osloniti, a i vi se oslanjate na druge.
Vaše prave prednosti dolaze do izražaja tek u kasnijem životnom dobu.
Za prevazilaženje urođene usamljenosti bilo bi dobro da se posvetite pisanju, poeziji i muzici.

Venera inkonjukcija Uran

Darežljivi ste, skloni uživanjima, sposobni da razmazite druge, mada ih u dubini duše prezirete.
Često se bavite tuđim problemima, da biste izbegli bavljenje sopstvenim.
Vrlo ste komunikativni; u suštini ste velika pričalica i stavljate na lice masku srećnog čoveka.
S druge strane, možete postati ćutljivi, nadureni i misteriozni.
Imaćete koristi od bavljenja svim vrstama umetnosti, posebno ako je reč o književnosti.

Venera u skladu sa Plutonom

Kreativni ste i ingeniozni i imate naglašeno osećanje za boju.
Imate dobre finansijske sposobnosti i sposobnosti za rukovođenje. Možete biti izvrstan nastavnik, propovednik ili političar.
Veoma rano u životu formirate jako izražene stavove, izuzetno ste posvećeni, intuitivni i pošteni.
Isto tako možete biti preterano skloni životnim zadovoljstvima; možete imati problema sa telesnom težinom, naročito kasnije u životu.

Vladar AC u aspektima sa tackama

Venera u skladu sa MC

pošto ste prijatni, društveni i dopadljivi, privlačite ljude i s njima ste u prijatnim i prijateljskim odnosima. Trudite se da budete prijatni i izbegavate sukobe; često o vama svi imaju dobro mišljenje, i na poslu i u ličnim poznanstvima, i obično nemate teškoća u životu. Roditelji vam pružaju podršku, kao uostalom i braća i sestre. Uopšte, imate skladne odnose i u kući i na poslu. Ako i drugi pokazatelji u vašem horoskopu na to ukazuju, ovo može biti aspekt koji nagoveštava umetničke sposobnosti. Sama lepota vam je veoma važna.