Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Mesec

Vladar Ascedenta u 12. kući

Donekle povučeni i plašljivi kao mladi, sa godinama naučite da se oslanjate na svoju unutrašnju snagu. Ovakav raspored je uglavnom povezan sa karijerom u šoubiznisu ili pozivom pisca, detektiva, ambasadora ili stručnjaka za odnose sa javnošću, pošto ste u stanju da utičete na druge iako niste u prvom planu.
Niste baš mnogo naivni i znate kada nešto da prećutite i tako ostavite utisak velike mudrosti. Ne plašite se da budete sami i, u stvari, uživate kada sami sebi pravite društvo. Ako su aspekti loši, morate biti pažljivi da, kada se povučete od sveta, ne zaboravite da mu se vratite.

Mesec u Raku

emocionaina privrženost
Materinski, saosećajni ali ponekad pokroviteljski, vi naivno verujete svojim osećanjima, ali ste oprezni kada je reč o stvarima koje su van domašaja vaše kontrole.
Čulni utisci su vam veoma precizni, ali ne delujete često u skladu sa njima. Um vam je meditativan, a reakcije spore i neizvesne. Osetljivi ste na spoljne uticaje, primate negativne vibracije od drugih; to vas može učiniti neraspoloženim i nesrećnim ukoliko ta osećanja prodru i u vaše lične odnose. Krijete istinska osećanja i snažne emocije, i to pod neprobojnim oklopom.
Imate urođenu smirenu toplinu i pasivni ste, pa zbog toga naročito volite dom i porodicu; to je ono glavno čemu ste privrženi. Težite nežnoj, mirnoj, romantičnoj ljubavi, a ne burnim strastima. Ovakav položaj Meseca obećava veoma duboku i snažnu vezu sa majkom. Ako se pupčana vrpca ne preseče na vreme, taj odnos može postati problematičan.
Veoma ste intuitivni i preterano osetljivi na spoljne uticaje. I svesno i nesvesno osećate okolnosti i često imate ekstrasenzorne sposobnosti. Drugi lako mogu da vam se nametnu, a kada se to dogodi osećate duboko nezadovoljstvo samim sobom.
Volite svoj dom i uvek vam je potrebno ognjište kome ćete se vratiti, pa ipak često putujete i menjate mnogo toga u svom životu. Vaša priroda, sklona domu, porodici i negovanju drugih, često dovodi do toga da se rado brinete za druge ljude i da istinski razumete njihova osećanja.
Mesec u Raku je ekonomican i oprezan kada je reč o imovini i novcu. Smeta vam kada vidite da se stvari razbacuju i novac uludo troši. Umetnička ste duša, kreativni i dramatični, imate prirodnu sklonost za muziku, poeziju i glumu. Ljubav prema domu i porodici može se izraziti i u istinskom rodoljublju.
U horoskopu muškarca ovakav položaj Meseca može ukazivati na unekoliko preteranu emocionalnu osetljivost. Kad traga za partnerkom, privlače ga žene koje su više žene-majke nego žene-ljubavnice. Žena sa Mesecom u Raku biva lako povređena i nastoji da dominira situacijom u kući.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Mesec

Vladar AC u aspektima sa planetama

Mesec u skladu sa Marsom

Ambiciozni ste, čvrsti, odlučni i hitri.
Radnik ste, a ne lenjivac. Izuzetno ste emotivni i često svu svoju energiju usmeravate na stvaralačke poduhvate.
Ovi aspekti mogu pozitivno uticati na poboljšanje zdravstvenih problema, budući da ukazuju na veliku fizičku snagu.

Mesec u skladu sa Saturnom

Promišljeni ste, ozbiljni, trezveni, konzervativni i oprezni.
Imate izrazito lično dostojanstvo i pružiće vam se prilika za uspinjanje na društvenoj lestvici.
Ovakav položaj često ukazuje na dug život, mada ne i na sasvim krepko zdravlje.
Možda ćete nešto naslediti od jednog roditelja, obično od majke.
Imate dara za upravljanje i ovaj aspekt najčešće obezbeđuje izvesnu dozu uspeha u javnosti.

Mesec inkonjukcija Neptun

Saosećajni ste i preterano spremni da pomažete drugima, čak i onda kada ta pomoć njima nije potrebna ili je možda ne žele.
Zbog svoje saosećajnosti mozete se do te mere otkriti da postanete žrtva tuđeg neprijateljstva ili izdaje. Morate naučiti da ljude vidite onakvima kakvi oni stvarno jesu i ne smete doživljavati sve svoje veze u prenaglašeno romantičnom svetlu.
Trebalo bi da pokušate da prevaziđete svoju sklonost ka mentalnom "lutanju" i nepouzdanosti.

Vladar AC u aspektima sa tackama

NEMA