Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Mesec

Vladar Ascedenta u 12. kući

Donekle povučeni i plašljivi kao mladi, sa godinama naučite da se oslanjate na svoju unutrašnju snagu. Ovakav raspored je uglavnom povezan sa karijerom u šoubiznisu ili pozivom pisca, detektiva, ambasadora ili stručnjaka za odnose sa javnošću, pošto ste u stanju da utičete na druge iako niste u prvom planu.
Niste baš mnogo naivni i znate kada nešto da prećutite i tako ostavite utisak velike mudrosti. Ne plašite se da budete sami i, u stvari, uživate kada sami sebi pravite društvo. Ako su aspekti loši, morate biti pažljivi da, kada se povučete od sveta, ne zaboravite da mu se vratite.

Mesec u Raku

emocionaina privrženost
Materinski, saosećajni ali ponekad pokroviteljski, vi naivno verujete svojim osećanjima, ali ste oprezni kada je reč o stvarima koje su van domašaja vaše kontrole.
Čulni utisci su vam veoma precizni, ali ne delujete često u skladu sa njima. Um vam je meditativan, a reakcije spore i neizvesne. Osetljivi ste na spoljne uticaje, primate negativne vibracije od drugih; to vas može učiniti neraspoloženim i nesrećnim ukoliko ta osećanja prodru i u vaše lične odnose. Krijete istinska osećanja i snažne emocije, i to pod neprobojnim oklopom.
Imate urođenu smirenu toplinu i pasivni ste, pa zbog toga naročito volite dom i porodicu; to je ono glavno čemu ste privrženi. Težite nežnoj, mirnoj, romantičnoj ljubavi, a ne burnim strastima. Ovakav položaj Meseca obećava veoma duboku i snažnu vezu sa majkom. Ako se pupčana vrpca ne preseče na vreme, taj odnos može postati problematičan.
Veoma ste intuitivni i preterano osetljivi na spoljne uticaje. I svesno i nesvesno osećate okolnosti i često imate ekstrasenzorne sposobnosti. Drugi lako mogu da vam se nametnu, a kada se to dogodi osećate duboko nezadovoljstvo samim sobom.
Volite svoj dom i uvek vam je potrebno ognjište kome ćete se vratiti, pa ipak često putujete i menjate mnogo toga u svom životu. Vaša priroda, sklona domu, porodici i negovanju drugih, često dovodi do toga da se rado brinete za druge ljude i da istinski razumete njihova osećanja.
Mesec u Raku je ekonomican i oprezan kada je reč o imovini i novcu. Smeta vam kada vidite da se stvari razbacuju i novac uludo troši. Umetnička ste duša, kreativni i dramatični, imate prirodnu sklonost za muziku, poeziju i glumu. Ljubav prema domu i porodici može se izraziti i u istinskom rodoljublju.
U horoskopu muškarca ovakav položaj Meseca može ukazivati na unekoliko preteranu emocionalnu osetljivost. Kad traga za partnerkom, privlače ga žene koje su više žene-majke nego žene-ljubavnice. Žena sa Mesecom u Raku biva lako povređena i nastoji da dominira situacijom u kući.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Mesec

Vladar AC u aspektima sa planetama

Mesec u skladu sa Venerom

Smireni ste, vedri, optimista. Imate umetničku dušu i veoma čvrste stavove na osnovu kojih dobro procenjujete vrednosti.
Dobro se ophodite sa drugima i magnetski ste privlačni za decu i životinje. Rafinirani ste, šarmantni i društveni.
Ovaj aspekt se često može naći u horoskopima vojnih lica.

Mesec inkonjukcija Saturn

Nelagodno vam je i ponašate se poput krivca sve dok ne pronađete način na koji drugima možete pokazati da vam je stalo do njih.
Vredni ste i posvećeni svom poslu, ali ste veoma oprezni u pogledu novih radnih metoda. Skloni ste samosažaljenju.
Svojom predanošću poslu inspirišete druge ljude.

Vladar AC u aspektima sa tackama

Mesec u neskladu sa MC

Uvek otvoreno pokazujete šta mislite i osećate. Preporučljivo je izbegavati vas ili se vrlo pažljivo prema vama ophoditi. Sukobljavate se s ljudima, njihove potrebe i želje nisu u skladu s vašim osećanjima i teško se odlučujete da li ćete ugađati sebi ili slušati tuđe savete i nagovore.
Čini se da ste često prepušteni na milost i nemilost svojim osećanjima, i možda ćete u jednom periodu u životu morati da razrešite sporne odnose s poslovnim i životnim partnerom.
Iako čvrsto vezani za dom i porodicu, posebno kad je Mesec u petoj kući, okrenućete im leđa kad je u pitanju vaš sopstveni uspeh i sigurnost. Ukoliko Mesec ima mnogo drugih teških aspekata, teško da ćete postati popularni; ponekad se može desiti da postanete poznati po nekim negativnim osobinama ili događajima.