Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Neptun

Vladar Ascedenta u 8. kući

Vaš interes je usredsređen na sve stvari osme kuće i u zavisnosti od toga koja planeta vlada Ascendentom, možete biti dobri u matematici ili zarađivanju novca. Mogu vas privlačiti seks ili okultno. Ima mnogo lekara sa ovim položajem.
Često posedujete veliku harizmu, seksepilni ste; možete se istaći u oblasti finansija, računovodstvu, bankarstvu ili knjigovodstvu. Možete pokazati uzdržljivost, poštenje i oštroumnost karakterističnu za Škorpiona, bez obzira u kojem je znaku vaše Sunce ili Ascendent.
Nedokučivi i rezervisani, vi ste zajedljivog duha ako to podržavaju drugi aspekti u vašem horoskopu. Nema sumnje da vas privlači ozbiljna strana života.

Neptun u Skorpiji

suptilnost
Neptun je poslednji put bio u Škorpiji od 1956. do 1970. Ovo je generacija berlinskog zida, Sputnjika, prvog čoveka na Mesecu, rata u Vijetnamu, marševa boraca za građanska prava, transplantacije srca, vakcine protiv dečije paralize, laserskih zraka, kvazara, hipika i psihodelične kulture.
Ako ste rođeni sa Neptunom u Škorpiji, imate istraživački duh i magnetsku privlacnost, emotivni ste i odlikujete se izrazitom sposobnošću regeneracije. Žestina sa kojom sve napadate dovodi do novih pristupa slikarstvu, književnosti, religiji, ideologiji, politici i svim drugim životnim aspektima.
Ako je Neptun aflikovan, to može dovesti do crne magije, opsesija, izdajstva i bizarnih seksualnih sklonosti, i to naročito ako imate izazovne aspekte sa Venerom i Marsom.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Neptun

Vladar AC u aspektima sa planetama

Merkur konjukcija Neptun

Ova konjunkcija dovodi do nenormalne osetljivosti.
Sanjar ste, talentovani za muziku, pesnička duša, volite da igrate, uživate u vodenim sportovima i fotografiji. Imate živu maštu i skloni ste vizionarstvu, ali i preteranoj idealizaciji.
Skloni ste izbegavanju neprijatnih iskustava pomoću mašte i prevare.
Trebalo bi da izbegavate upot rebu veštačkih stimulansa, posebno droga i alkohola.

Uran u skladu sa Neptunom

Volite da iznalazite sopstvena izražajna sredstva, čak i ako su ona u suprotnosti sa prihvaćenim standardima.
Revolucionarni ste mislilac i izrazito sumnjičavi prema vlasti. Privlači vas sve što je mistično, okultno i ezotericno.
Vaša velika stvaralačka imaginacija može da bude inspirativna. U zavisnosti od aspekata, možete imati veliku sposobnost uticaja na mase.

Neptun u skladu sa Plutonom

Ovo je kreativni i umetnički aspekt.
Ukazuje na borbu protiv nepravde i na menjanje pravosudnog i zakonodavnog sistema.
Ovaj aspekt može doneti javnost rada vlade, slobodu izražavanja ili pozitivnu primenu talenata za mistično i okultno.
Ako se negativno koristi, može označiti napuštanje društva.

Vladar AC u aspektima sa tackama

Neptun u skladu sa Ascendentom

sposobni ste da istkate mrežu od iluzija; stoga su područja u kojima imate puno uspeha gluma, pisanje, politika i pravo. U odnosima sa ljudima vaša osetljivost vam pomaže da ispunite njihove želje i očekivanja. Pošto imate razvijenu intuiciju i moć zapažanja, naslućujete šta će publika prihvatiti, tako da ste uspešni u svim poslovima u vezi s trgovinom ili odnosima s javnošću. Imate bogatu maštu i kreativni ste, ako ne ne polju umetnosti, onda svakako u oblasti umetničkih zanata. Treba da se oslanjate na svoje predosećaje, oni dolaze iz moćnog izvora, vaše podsvesti; kad naučite da slušate tihi unutrašnji glas, znaćete da ste na pravom putu.