Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Neptun

Vladar Ascedenta u 12. kući

Donekle povučeni i plašljivi kao mladi, sa godinama naučite da se oslanjate na svoju unutrašnju snagu. Ovakav raspored je uglavnom povezan sa karijerom u šoubiznisu ili pozivom pisca, detektiva, ambasadora ili stručnjaka za odnose sa javnošću, pošto ste u stanju da utičete na druge iako niste u prvom planu.
Niste baš mnogo naivni i znate kada nešto da prećutite i tako ostavite utisak velike mudrosti. Ne plašite se da budete sami i, u stvari, uživate kada sami sebi pravite društvo. Ako su aspekti loši, morate biti pažljivi da, kada se povučete od sveta, ne zaboravite da mu se vratite.

Neptun u Vodoliji

teorijska razmatranja
Neptun je u Vodoliji od 1998. do 2012.
Doba tvrđave Alamo, rata u Meksiku, Living-stonovih istraživanja u Africi, prve upotrebe anestetika, opijumskog rata u Kini, otkrića zakona termodinamike, urana, tramvaja i pneumatskih guma.
Osobe izrazitih društvenih, filozofskih i političkih usmerenja. Vaši distancirani stavovi, u kombinaciji sa sposobnošću poimanja apstraktnog, dovode do mnogih novih pristupa umetnosti i brojnih novih otkrića.
Mnogi astrolozi smatraju da će period kada se Neptun nađe u Vodoliji označiti početak hiljadugodišnjeg mira predviđenog u Bibliji, u Otkrivanju Jovanovom. Ubeđeni su da će sada univerzalna harmonija postati realnost. Iskreno se nadamo da su u pravu.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Neptun

Vladar AC u aspektima sa planetama

Sunce u skladu sa Neptunom

Vizionar ste, maštoviti i kreativni. Ovaj aspekt često nalazimo u horoskopima pisaca i umetnika.
Idu vam od ruke poslovna i berzanska ulaganja, a može vas zainteresovati i neka naučna oblast.
Romantični ste i nežni, obično predani porodici, partneru u kući.

Merkur u neskladu sa Neptunom

Nerealno pristupate ljubavi i braku, a na život gledate kroz ružičaste naočare.
Kreativni ste, senzitivni, maštoviti i kadri da prodrete u suštinu stvari. Možete biti naivni ili pak lukavi.
Lako gubite koncentraciju. Skloni ste rasejanosti i plašite se konkurencije.
Privlače vas pisanje, muzika, igra, slikarstvo, drama ili društveni programi.

Jupiter konjukcija Neptun

Imate plodnu maštu koju možete izraziti u brojnim stvaralačkim oblastima.
Muzikalni ste, umetnički nadareni i vizionar, i uvek morate nastojati da obuzdate svoju sklonost ka preterivanju.
Saosećajni ste i puni idealizma, može vas privući verski život, naročito ako je reč o neobičnim sektama.
Ako imate teške aspekte, skloni ste da živite u svom svetu mašte i da bežite od svih teškoća.

Neptun u skladu sa Plutonom

Ovo je kreativni i umetnički aspekt.
Ukazuje na borbu protiv nepravde i na menjanje pravosudnog i zakonodavnog sistema.
Ovaj aspekt može doneti javnost rada vlade, slobodu izražavanja ili pozitivnu primenu talenata za mistično i okultno.
Ako se negativno koristi, može označiti napuštanje društva.

Vladar AC u aspektima sa tackama

Neptun konjukcija Ascendent

imate idealističke i romantične poglede na svet do te mere da ste gotovo nerealni, naročito ako konjunkcija ima samo lake aspekte. Uz kvadrate i opozicije još uvek zadržavate estetički pristup i spremni ste da sagledate samo ono najbolje u ljudima; ipak ste u tom slučaju malo realniji i čvršće stojite na zemlji. Često ste kreativni, s darom za muziku i umetnost i treba da se postarate da se ove sklonosti izraze, u protivnom ćete besciljno i sanjalački lutati kroz život, večito u potrazi za nekim drugim svetom u kojem je svako onakav kakav izgleda da jeste, a život ne pruža nikakav izazov niti postavlja zahteve. U velikoj meri zavisite od toga kako vas ljudi prihvataju; retko nešto preduzimate pre nego što vidite kako će vaši poduhvati uticati na okolinu. U najboljem slučaju, imate razvijenu intuiciju i dobru moć zapažanja, u najgorem, nepouzdani ste i varljivi.