Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Merkur

Vladar Ascedenta u 6. kući

Posao je za vas najvažnija stvar u životu i ako planeta ima dobre aspekte vi ćete ga obavljati rado. Možda ćete se zanimati za dijete, zdravlje i higijenu, možda ste neverovatno čisti i dobro organizovani ili ste strašno neuredni.
Iznenađujuče je da ovaj položaj imaju mnogi ljudi okrenuti sportu. Možda ih, u stvari, u sportu privlače metodičnost i organizacija. Vi ste rob navike i sve dotle dok drugi to u vama poštuju, s vama je lako izlaziti na kraj. Kada vaš vladar ima izazivačke aspekte, možete se suočiti sa zdravstvenim problemima u vezi sa ovom planetom i znakom, ali ako tu energiju utrošite za rad, nećete imati vremena za bolest.

Merkur u Strelcu

nezavisnost
Iskreni ste i imate izražen smisao za zajedljiv humor; impulsivni ste i često vam se događa da nešto kažete, ne razmišljajući o posledicama.
Povremeno vam se događa da do istine dođete intuitivnim putem, ali ste, zbog prekomernog obilja interesa, skloni da rasipate mentalne snage. Vašem umu nije potrebno da se izoštri, treba ga samo usmeriti.
Darežljivi ste, progresivni i pošteni, ne volite nikog da obmanjujete.
Pošto ste mnogo više zainteresovani za stavove i ponašanja nego za činjenice, zanimaju vas visoko obrazovanje, filozofija, religija i ideologija. Veoma vam je stalo do intelektualnog statusa, skloni ste pričanju bez kraja i konca i volite sve vrste putovanja.
Ako vaš Merkur ima mnogo teških aspekata, skloni ste držanju moralnih pridika ili pak preteranoj pedanteriji.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Merkur

Vladar AC u aspektima sa planetama

Merkur u skladu sa Venerom

Imate mnogo osobina cenjenih u društvu i izrazito ste šarmantni.
Vešti ste u postizanju kompromisa. Istančanog duha i dobre naravi, imate maštovit stil.
Donosite pravične sudove i drugi rado sarađuju sa vama.
Moći ćete dosta da zaradite kao govornik, pisac, glumac ili zabavljač.

Vladar AC u aspektima sa tackama

NEMA