Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Merkur

Vladar Ascedenta u 7. kući

Vi ste osoba kojoj je potrebno poštovanje i potvrda drugih da biste se mogli osećati kompletnim. Ako energija nije iskorišćena pravilno, možete biti skloni svađi i izražavanju mišljenja suprotnog od važećeg, i teški za saradnju. Ali ako ovu planetu integrišete u horoskop pravilno, vi ste tip dobrog prodavca, posrednik ili osoba za kontakte s javnošću. Vi volite ljude i oni vam iskreno uzvraćaju ljubav.
Vrlo retko ste viđeni sami. Vi želite društvo i imate potrebu za partnerom i, ako tome pomažu i ostali elementi vašeg horoskopa, ovo je dobra indikacija za rani brak. Vi se osećate nepotpunim bez partnera. Sa težim aspektima, možda ćete se plašiti stalnih razočarenja i možda će vam više odgovarati da ne ulazite u brak.

Merkur u Ribama

refleksivnost
Imate ekstrasenzorne sposobnosti i razvijenu intuiciju i učite apsorbujući znanje, a ne proučavajući udžbenike.
Sve pamtite; refleksivni ste, romantični i pesničkog duha. Može se dogoditi da skrivate ono što stvarno mislite i da se otkrivate samo pred bliskim prijateljima ili rođacima.
Ovakav položaj Merkura ukazuje na dvojstvo koje dovodi do protivrečnih osobina; ako tome dodamo i da podležete spoljnjim uticajima, nije nikakvo čudo što vas često optužuju za preterano menjanje raspoloženja i prenaglašenu osetljivost.
Lako vas je povrediti. Veoma vam je važno harmonično okruženje jer mnogo više reagujete podsvesno nego svesno. Volite da budete dobro obavešteni, izuzetno vam je stalo do muzike i talentovani ste za nju, a često imate i neku drugu vrstu umetničkog dara.
Ako imate teške aspekte, vaš osećaj realnog može biti doveden u pitanje; možete biti skloni lenčarenju i snebivanju na javi; možete biti pesimista, melanholičan i konfuzan čovek.
Isuviše mnogo teških aspekata može dovesti do morbidne mašte, manije gonjenja ili nekih drugih vrsta neuroza i fobija.
Trebalo bi da se čuvate samosažaljenja i samoprezira. Usredsredite se na to da jasno mislite i isto tako jasno sagledavate stvari. Iskoristite svoje brojne talente i svoju urođenu duhovitost za borbu protiv te potencijalne nelagodnosti.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Merkur

Vladar AC u aspektima sa planetama

Merkur inkonjukcija Saturn

Ukazuje na mogućnost da zapadnete u škripac ili da vas ophrva samosažaljenje. Imate očajnicku potrebu za odobravanjem, kako biste na neki način kompenzovali svoje osećanje nesigurnosti.
Ponekad ste primorani da vodite brigu o starijim ili bolesnim rođacima.
Postižete uspeh u matematici i oblastima koje su s njom u vezi.
Možete biti nemilosrdni i može se dogoditi da iskoristite druge, uz moto: "Ja hoću ono što hoću i u trenutku kada to hoću.".

Vladar AC u aspektima sa tackama

NEMA