Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Pluton

Vladar Ascedenta u 11. kući

Možete biti prilično preduzimljivi, čak neustrašivi, i ako vaš vladar ima loše aspekte, možda ćete nalaziti zadovoljstvo u nekom veoma opasnom poslu. Možda ćete biti žrtva okolnosti koje su vas dovele u veliku opasnost. Ovakva konstelacija uslovljava potrebu da se nauči kako da se pronicljivo razmišlja u poslovima s drugima, jer vam može biti važno da znate šta drugi misle.
Prijatelji su značajni za razumevanje vas samih; biće mudro ako ih pažljivo birate. Često se ovakav raspored vezuje za iskrene filantrope koji rade u velikim organizacijama za pomoć drugima i služe kao uzor.

Pluton u Vagi

društveni instinkti
Pluton je ušao u Vagu 1971. godine i ostao u njoj do 1983; pre toga je bio u tom položaju od 1723. do 1737.
Donosi nove pristupe braku, društvenoj pravdi, donosi reforme u izdržavanju kazni, novine u umetnosti i međunarodnoj politici. U 18. veku doneo je slobodu štampe, prvu javnu biblioteku i otkriće hronometra.
Rođeni sa Plutonom u Vagi, volite lepotu i osećate potrebu za harmonijom. Društveni instinkti i smisao za pravičnost su vam veoma razvijeni. Prilagodljivi ste, ali vam se može dogoditi da dođe do sukoba mišljenja u vama samima. Verovatno osećate veliku odgovornost prema drugim ljudima, ali možete biti sitničar kada se sa nekim nađete u četiri oka.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Pluton

Vladar AC u aspektima sa planetama

Sunce u neskladu sa Plutonom

Svojeglavi ste, ponekad hvalisavi, arogantni i buntovni, i teško usmeravate svoju energiju u pravcu nečeg konstruktivnog.
Drugi ljudi misle da vas znaju, ali vas, zapravo, nikada ne poznaju sasvim.
Morate naučiti da kontrolišete svoj temperament i da razvijete dozu umerenosti u svim svojim odnosima. Rukovođenje vam je jača strana, ali prvo morate naučiti veštinu postizanja kompromisa.
Glumačka profesija bi bila dobar način za pražnjenje viška energije.

Mesec konjukcija Pluton

Ova konjunkcija često naglašava opčinjenost emotivnim ili seksualnim pitanjima; možda želite da dominirate u tim područjima.
Osećanja su vam do te mere intenzivna da ponekad prelaze u tiraniju, pa ipak, ljubav je za vas izuzetno važna i neprestano težite emocionalnom ispunjenju.
Možda ćete ga naći u kreativnim oblastima.

Jupiter u skladu sa Plutonom

Vitalni ste, ambiciozni i puni entuzijazma, podstičete druge da istražuju sopstvene potencijale isto onako kao što vi to činite.
Imate velike organizacione sposobnosti, izuzetno ste produktivni na poslovnom planu, u obrazovanju i politici.
Kako ste, međutim, gotovo za sve zainteresovani, mogućnosti su vam bezgranične.

Neptun u skladu sa Plutonom

Ovo je kreativni i umetnički aspekt.
Ukazuje na borbu protiv nepravde i na menjanje pravosudnog i zakonodavnog sistema.
Ovaj aspekt može doneti javnost rada vlade, slobodu izražavanja ili pozitivnu primenu talenata za mistično i okultno.
Ako se negativno koristi, može označiti napuštanje društva.

Vladar AC u aspektima sa tackama

NEMA