Opšti pregled

Vladar ascedenta u znaku, kući i aspektima

Vladar ascedenta u horoskopu predstavlja fizičko telo i konstituciju (to je ono što nam je dato kao najmanje promenljivo i čime smo najviše ograničeni). U životu nam se najvećim delom dešava ono što se dešava vladaru Ascendenta (podznaka u horoskopu-natalnoj karti).
Vladar ascedenta u hororoskopu opisuje 80% čovekove sudbine
. Prateći njega (vladara ascedenta), dobijamo glavne informacije šta nam se dešava.

Tačnije, kroz vladara ascedenta vidimo šta je to što nam dolazi, jer u ovoj planeti je sadržana i ona najtvrđa sudbina, koja živi u inteligenciji tela, u onom nesvesnom u nama. Vladar Ascendenta jeste, zapravo, najdirektnija slika nas, jer nas on vremenom sve više opisuje. Svi mi prvo živimo kroz astrološki Mesec (najbliža okolina), pa kroz astrološko Sunce (uzori). Kasnije u životu, kako postajemo sve više svoji i manje se oslanjamo na uzore, sve više živimo kroz Ascendent i vladara Ascendenta.

Zadovoljstvo nam je da Vam, u nastavku, damo kratka tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovog položaja u astrološkom - zodijačkom znaku i položaja u horoskopskoj kući po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar Ascedenta je Venera

Vladar Ascedenta u 7. kući

Vi ste osoba kojoj je potrebno poštovanje i potvrda drugih da biste se mogli osećati kompletnim. Ako energija nije iskorišćena pravilno, možete biti skloni svađi i izražavanju mišljenja suprotnog od važećeg, i teški za saradnju. Ali ako ovu planetu integrišete u horoskop pravilno, vi ste tip dobrog prodavca, posrednik ili osoba za kontakte s javnošću. Vi volite ljude i oni vam iskreno uzvraćaju ljubav.
Vrlo retko ste viđeni sami. Vi želite društvo i imate potrebu za partnerom i, ako tome pomažu i ostali elementi vašeg horoskopa, ovo je dobra indikacija za rani brak. Vi se osećate nepotpunim bez partnera. Sa težim aspektima, možda ćete se plašiti stalnih razočarenja i možda će vam više odgovarati da ne ulazite u brak.

Venera u Biku

istrajnost
Odani ste i stabilni, imate veoma izraženo čulo dodira.
Volite luksuz i uživate u izuzetno elegantnom okruženju, a imate i urođeni smisao za vrednost materijalnih stvari. Mada ste senzualni, tu svoju senzualnost izražavate na pasivan način; puštate da vam se stvari dešavaju.
Sigurno je da ćete privlačiti pažnju suprotnog pola, s obzirom na to da ste šarmantni, da lepo izgledate i da, po svoj prilici, imate izuzetno prijatan glas
Imate dobar kontakt sa prirodom, volite cveće i baštovanstvo; imate uspeha u svakoj oblasti umetnosti. Konvencionalni ste, društveni i duboko emotivni. Kad god se osetite nesigurnim, postajete ljubomorni i posesivni.
Ako imate teške aspekte, možda ste previše tvrdoglavi, a možda ćete i kasno stupiti u brak.
Pošto volite dobro da pojedete, možete imati problema sa telesnom težinom.

 

Slede tumačenja za Vašeg vladara podznaka - ascedenta od on-line tumača horoskopa Alise Miler, na osnovu njegovih astroloških aspekata koje formira sa drugim planetama u vašem ličnom, životnom horoskopu po podacima iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.   

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vladar AC je Venera

Vladar AC u aspektima sa planetama

Mesec u skladu sa Venerom

Smireni ste, vedri, optimista. Imate umetničku dušu i veoma čvrste stavove na osnovu kojih dobro procenjujete vrednosti.
Dobro se ophodite sa drugima i magnetski ste privlačni za decu i životinje. Rafinirani ste, šarmantni i društveni.
Ovaj aspekt se često može naći u horoskopima vojnih lica.

Venera u skladu sa Marsom

Strastveni i verni u braku, volite sve scenske umetnosti.
Po prirodi ste puni ljubavi za druge, srdačni, saosećajni, uživate u zabavi i uopšte ne volite da razmišljate o mračnim stranama života.
Uživate u porodičnom životu, ali vam je istovremeno potrebna nazavisnost i očekujete je.
Imate velike sposobnosti i talente ali nemate mnogo ambicija, zato što sve što postižete-postižete veoma lako.
!!!EGZAKTNO!!!

Venera u neskladu sa Uranom

Skloni ste razmaženosti i navikli ste da se stvari odvijaju onako kako vi to želite, pa ipak, zahvaljujući svom šarmu, uspevate da ubedite druge ljude.
Egocentrični ste i egotistični, ali ste istovremeno i magnetski privlačni. Lako se vređate, imate jaku volju.
U odnosima sa suprotnim polom nailazite na mnoge probleme, često naprečac ulazite u brak, da biste se ubrzo potom razveli. Želje su vam uvek veoma jake, i bez ikakvog očiglednog razloga menjate objekt svoje ljubavi. Uživate u osvajanju, da bi ste se ubrzo potom umorili od onoga što ste osvojili.
Ne podnosite autoritete i volite da se razlikujete od drugih. Pokušavate da prikrijete duboko usađeni kompleks inferiornosti.

Venera u neskladu sa Neptunom

Morate naučiti da izlazite na kraj sa svojim prenaglašenim idealizmom, preteranim emocijama i borbom koja se vodi u vama između intuicije i osećanja.
Lako vas je zavesti i finansijski prevariti.
Mogli biste da budete dobar matematičar, statističar ili strateg.
Skloni ste bežanju i veoma osetljivi na droge.
Kada osećate da vas ne cene dovoljno, skloni ste da za to optužite druge.
Umetnička ste duša, volite elegantan život i verovatno ste rođeni u imućnoj kući. Ipak, morate prevazići svoje izraženo osećanje nesigurnosti.

Venera inkonjukcija Pluton

Morate naučiti da u svojim odnosima sa drugim ljudima budete umereni.
U odnosima sa suprotnim polom doživljavate stresne situacije, često ste toliko stidljivi da druge terate od sebe, jer maksimalno gušite u sebi snažnu ljubav koju osećate.
Skloni ste religiji, verujete u okultno i u život posle smrti.
Oštrog jezika i oštra uma, imate izvanredne sposobnosti komunikacijebilo da je reč o govoru, bilo da je reč o pisanju.

Vladar AC u aspektima sa tackama

NEMA