Planeta u znaku

Uran u znaku

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje.

jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti. Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos. 

Tumačenje pozicije Urana u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Uran u Skorpiji

neukrotivost
Vi ste čovek snažnih emocija, odvažnog pristupa stvarima, originalan i sklon svemu što je okultno.
Fascinantni i dinamični, vi zračite seksepilom. Od detinjstva pa nadalje treba da pribegnete brojnim prilagođavanjima, ali sve te izazove prihvatate i imate punu kontrolu nad sopstvenim intelektom i sopstvenim telom.
Kad god preduzmete neku akciju, odlikujete se velikom rešenošću i ne razumete lenjost drugih ljudi. Na naučnom i tehničkom planu ste istinski ingeniozni i skloni da se u svemu oprobate. U stanju ste da otkrijete neke novine u medicini ili da proučavate neke retke i nepoznate bolesti.
Morate se potruditi da prevaziđete ljubomoru, posesivnost i nesposobnost da se prilagođavate ma čijim željama.
Teški aspekti bi mogli predstavljati izvoriše osvetoljubivosti i pobunjeništva, žestokog temperamenta ili pak izražene sklonosti da menjate sve što vam se ne dopada.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima.