Planeta u znaku

Uran u znaku

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje.

jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti. Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos. 

Tumačenje pozicije Urana u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Uran u Vodoliji

filantropija
Veoma jak, prodoran, inventivan, naučan i sklon okultnom.
Osećate duboku potrebu da sve menjate za dobrobit čovečanstva; vaš pristup, pri tom, može biti ekscentričan, a vi ste očigledno čvrsto rešeni da budete izrazita individualnost.
Neporečive su vaše sposobnosti vođe. Kao slobodni mislilac i čovek koji je otvoren za sve nove ideje, vi ste izrazito intelektualni, distancirani i ponekad isuviše nezavisni. Uživate da sarađujete sa raznoraznim ljudima.
Ako imate teške aspekte, mogli biste biti nekonvencionalni, napraktični, pa čak i buntovni.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima.