Planeta u znaku

Mesec u znaku

Planeta Mesec u horoskopu, astrologiji predstavlja emocije, instinkte i ženski princip.

Mesec je u horoskopu pokazatelj naših emocija, osećanja i naše duše. Stepen prilagodljivosti. Patriotizam, koliko smo vezani za svoje kulturno nasleđe. U muškom horoskopu opisuje majku i ženu-suprugu. U ženskom nju samu kao majku i porodičnu ženu, i njenu majku, takođe. Opisuje naš dom, dom u kojem živimo, odnosno, dom kojem težimo. Mesec je istaknut je u horoskopima ljudi koji su vrlo senzibilni, koji “upijaju” atmosferu oko sebe, imaju prirodnu potrebu da pomažu ljudima, kao da stalno žele da “nekome budu majka”, da ga udome i nahrane. Istaknut je u horoskopima umetnika, kuvara, osoba koje imaju kontakte sa javnošću. Mesec, generalno, predstavlja i malu decu, bebe.

U telu, horoskopski Mesec predstavlja stomak, želudac, organe za varenje, psihičku stabilnost. Kod žena i reproduktivne organe.

Mesec u horoskopu predstavlja stvari bogate vlagom, reke, mora, vodu, ribolov, pivare, ambasade, duga putovanja, studiranje istorije.

U horoskopu Mesec predstavlja sledeće ličnosti: kraljice, carice, princeze, udovice, običan svet-narod, vulgarne ljude, one koji su stalno u pokretu, mornare, pešake, kurire, skitnice, gazdaricu kuće, majku.

Tumačenje položaja Meseca u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od strane našeg i vašeg on-line tumača horoskopa Alise Miler::

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Mesec u Raku

emocionaina privrženost
Materinski, saosećajni ali ponekad pokroviteljski, vi naivno verujete svojim osećanjima, ali ste oprezni kada je reč o stvarima koje su van domašaja vaše kontrole.
Čulni utisci su vam veoma precizni, ali ne delujete često u skladu sa njima. Um vam je meditativan, a reakcije spore i neizvesne. Osetljivi ste na spoljne uticaje, primate negativne vibracije od drugih; to vas može učiniti neraspoloženim i nesrećnim ukoliko ta osećanja prodru i u vaše lične odnose. Krijete istinska osećanja i snažne emocije, i to pod neprobojnim oklopom.
Imate urođenu smirenu toplinu i pasivni ste, pa zbog toga naročito volite dom i porodicu; to je ono glavno čemu ste privrženi. Težite nežnoj, mirnoj, romantičnoj ljubavi, a ne burnim strastima. Ovakav položaj Meseca obećava veoma duboku i snažnu vezu sa majkom. Ako se pupčana vrpca ne preseče na vreme, taj odnos može postati problematičan.
Veoma ste intuitivni i preterano osetljivi na spoljne uticaje. I svesno i nesvesno osećate okolnosti i često imate ekstrasenzorne sposobnosti. Drugi lako mogu da vam se nametnu, a kada se to dogodi osećate duboko nezadovoljstvo samim sobom.
Volite svoj dom i uvek vam je potrebno ognjište kome ćete se vratiti, pa ipak često putujete i menjate mnogo toga u svom životu. Vaša priroda, sklona domu, porodici i negovanju drugih, često dovodi do toga da se rado brinete za druge ljude i da istinski razumete njihova osećanja.
Mesec u Raku je ekonomican i oprezan kada je reč o imovini i novcu. Smeta vam kada vidite da se stvari razbacuju i novac uludo troši. Umetnička ste duša, kreativni i dramatični, imate prirodnu sklonost za muziku, poeziju i glumu. Ljubav prema domu i porodici može se izraziti i u istinskom rodoljublju.
U horoskopu muškarca ovakav položaj Meseca može ukazivati na unekoliko preteranu emocionalnu osetljivost. Kad traga za partnerkom, privlače ga žene koje su više žene-majke nego žene-ljubavnice. Žena sa Mesecom u Raku biva lako povređena i nastoji da dominira situacijom u kući.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima