Planeta u znaku

Mesec u znaku

Planeta Mesec u horoskopu, astrologiji predstavlja emocije, instinkte i ženski princip.

Mesec je u horoskopu pokazatelj naših emocija, osećanja i naše duše. Stepen prilagodljivosti. Patriotizam, koliko smo vezani za svoje kulturno nasleđe. U muškom horoskopu opisuje majku i ženu-suprugu. U ženskom nju samu kao majku i porodičnu ženu, i njenu majku, takođe. Opisuje naš dom, dom u kojem živimo, odnosno, dom kojem težimo. Mesec je istaknut je u horoskopima ljudi koji su vrlo senzibilni, koji “upijaju” atmosferu oko sebe, imaju prirodnu potrebu da pomažu ljudima, kao da stalno žele da “nekome budu majka”, da ga udome i nahrane. Istaknut je u horoskopima umetnika, kuvara, osoba koje imaju kontakte sa javnošću. Mesec, generalno, predstavlja i malu decu, bebe.

U telu, horoskopski Mesec predstavlja stomak, želudac, organe za varenje, psihičku stabilnost. Kod žena i reproduktivne organe.

Mesec u horoskopu predstavlja stvari bogate vlagom, reke, mora, vodu, ribolov, pivare, ambasade, duga putovanja, studiranje istorije.

U horoskopu Mesec predstavlja sledeće ličnosti: kraljice, carice, princeze, udovice, običan svet-narod, vulgarne ljude, one koji su stalno u pokretu, mornare, pešake, kurire, skitnice, gazdaricu kuće, majku.

Tumačenje položaja Meseca u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od strane našeg i vašeg on-line tumača horoskopa Alise Miler::

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Mesec u Devici

emocionalna selektivnost
Pozitivno reagujete na podsticaje i priznanja i osećate izrazitu potrebu da sa drugima delite iskustva koja ste stekli. Međutim, možet biti prenaglašeno emocionalni; skloni da diktirate kurs u svim svojim odnosima. Insistirate na sopstvenim zahtevima, a možete čak i da budete skloni durenju. Darežljivi ste kada je reč o vašem vremenu i uslugama koje pružate; želite da služite ljudima, ali teško shvatate njihova osećanja. Želite baš ono što želite i upravo na način na koji to želite.
Ovakav položaj Meseca naglašava vaše mentalne kvalitete, samo je nemirni duh Blizanaca zamenjen istrajnošću i praktičnošću Device. Ne cenite znanje samo znanja radi, već mu težite kako biste mogli praktično da ga iskoristite. Imate izvanredno pamćenje. Brižljivo analizirate sve čulne utiske, zauzimajući prema njima kritički stav. Ovo nije baš najseksualniji položaj Meseca.
Volite nauku i/ili okultno. Imate sposobnost predviđanja budućnosti; skloni ste psihometriji, posedujete jaku intuiciju, i ako se potrudite, sve to možete još više da razvijete.
Povremeno možete biti temperamentni. Mnogo više volite da sve što stičete-stičete upravo zahvaljujući svojim mentalnim sposobnostima i bujnoj mašti. Uprkos tendenciji Device da bude svadljiva i džangrizava, delujete smireno, stidljivo i nepretenciozno. Mada ste u osnovi ispravni i konzervativni, vaša sklonost ka religiji ispoljava se kroz široke nazore. Zahvaljujući ovom promenljivom Mesecu imate mnoštvo poznanika, često nešto menjate u svom životu i krećete na kraća putovanja.
Izvanredan ste nastavnik. Ako baš nije neophodno, ne postavljate lična pitanja, a vaša radoznalost izbija na površinu samo u vezi sa poslom koji obavljate i nekim praktičnim pitanjima. Zainteresovani ste za zdravu ishranu, zdravlje i higijenu, skloni ste brigama i nervozi; usled toga možete imati probavnih smetnji. Ovaj položaj se često označavao kao "Mesec u kućnoj apoteći" (osobina Device da preterano brine o zdravlju).
Proničljivi ste, imate dobar smisao za poslove i insistirate na detaljima. Možete se uspešno baviti psihoanalizom ili kakvom drugom vrstom dijagnostikovanja. Trebalo bi da pokušate da se suprotstavite svojoj sitničavosti i nedostatku samopouzdanja.
Ovakav položaj Meseca u horoskopu žene često ukazuje na emocionalnu nesigurnost koja se izražava kroz nedostatak topline, a povremeno i inhibiranost.
U horoskopu muškarca ovakav položaj privlači distanciranu ženu koja nije kamen o vratu, pošto taj muškarac nikako ne želi da mu se postavljaju emotivni zahtevi.
Može vam se činiti da je vaša majka hladna i kritički nastrojena prema vama.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima