Planeta u znaku

Mesec u znaku

Planeta Mesec u horoskopu, astrologiji predstavlja emocije, instinkte i ženski princip.

Mesec je u horoskopu pokazatelj naših emocija, osećanja i naše duše. Stepen prilagodljivosti. Patriotizam, koliko smo vezani za svoje kulturno nasleđe. U muškom horoskopu opisuje majku i ženu-suprugu. U ženskom nju samu kao majku i porodičnu ženu, i njenu majku, takođe. Opisuje naš dom, dom u kojem živimo, odnosno, dom kojem težimo. Mesec je istaknut je u horoskopima ljudi koji su vrlo senzibilni, koji “upijaju” atmosferu oko sebe, imaju prirodnu potrebu da pomažu ljudima, kao da stalno žele da “nekome budu majka”, da ga udome i nahrane. Istaknut je u horoskopima umetnika, kuvara, osoba koje imaju kontakte sa javnošću. Mesec, generalno, predstavlja i malu decu, bebe.

U telu, horoskopski Mesec predstavlja stomak, želudac, organe za varenje, psihičku stabilnost. Kod žena i reproduktivne organe.

Mesec u horoskopu predstavlja stvari bogate vlagom, reke, mora, vodu, ribolov, pivare, ambasade, duga putovanja, studiranje istorije.

U horoskopu Mesec predstavlja sledeće ličnosti: kraljice, carice, princeze, udovice, običan svet-narod, vulgarne ljude, one koji su stalno u pokretu, mornare, pešake, kurire, skitnice, gazdaricu kuće, majku.

Tumačenje položaja Meseca u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od strane našeg i vašeg on-line tumača horoskopa Alise Miler::

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Mesec u Jarcu

emocionalna rezervisanost
Želite da vas priznaju za moćnu i važnu osobu. Emocionalno ste preosetljivi i istovremeno kritički nastrojeni prema drugima; međutim, onda kada ste zainteresovani ili angažovani, neumorni ste i puni razumevanja.
Ovaj lunarni položaj naglašava rezervisanost i hladnoću. Stidljivi ste i nesigurni kada je reč o vlastitoj vrednosti; imate mnogo podsvesnih strahova i možete biti preosetljivi u odnosu na stvarne ili imaginarne opasnosti. Nastojite da opravdate svoje postojanje tako što delujete naglašavajući lično dostojanstvo i tako što ispoljavate ogromnu ambiciju za postizanje uspeha. Stoga niste ni istinski saosećajni i emotivni.
Vaš um brzo reaguje na čulne opažaje, ali to često čini ljutito ili neprijateljski. Ovakav lunarni položaj stvara ljude fanatičnih ili opsesivnih ideja (Napoleon, Hitler).
Kombinacija Saturna, vladara Jarca i Meseca, može dovesti do pojave morbidne ili melanholične sklonosti ka mračnim mislima, ali isto tako možete postići popularnost ili postati poznati po zlu.
Više od ijednog drugog položaja, ovaj položaj Meseca će reagovati na ostali deo horoskopa. Kvalitet trezvenog osećanja koje ima Mesec u Jarcu može preuzeti ono najbolje iz horoskopa ukoliko postoje dobri aspekti, ili ono najgore, ako ima isuviše mnogo izazovnih aspekata. Ukoliko su aspekti dobri, to svedoči o sposobnosti za rukovođenje ili upravljanje. Teški aspekti često dovode do pomanjkanja stvaralačke energije, mada su vam ambicije velike. Ako ne naučite kako da kontrolišete ovakav položaj, možete biti skloni alkoholizmu, predati se utoljavanju nezajažljivih apetita ili zadovoljavanju sračunate potrebe za osvajanjem vlasti po svaku cenu, ne vodeći računa ni o kom drugom. Lako stičete neprijatelje, bez obzira da li to zaslužujete ili ne, i to može naneti štetu vašem ugledu.
Mesec u Jarcu ukazuje na snažan uticaj roditelja. Majka vas je sasvim tradicionalno i konzervativno odgajala. Bila je društvena, mada praktična i efikasna, i podsticala vas je da u svim svojim poduhvatima postižete uspeh.
Oprezni ste kada je reč o novcu, trezveni ste i praktični. Ove osobine mogu preći u ekstrem, što dovodi do preteranog opreza, mračnjaštva i škrtosti. Treba da razvijate srdačnost i nežnost. Morate naučiti da će vam, ako drugima dajete ne očekujući ništa zauzvrat, to doneti veće zadovoljstvo i ispunjenje nego ukoliko drugima neprestano postavljate stroge zahteve. Na poslu ste marljivi; zahvaljujući svojim istrajnim naporima možete preuzimati odgovornost i doći do visokog položaja.
Žene sa Mesecom u Jarcu sklone su melanholičnosti i često osećaju nešto nalik na: "Mene niko na svetu ne voli". Muškarac sa ovakvim lunarnim položajem traži partnerku koja će mu pomoći da ostvari svoje društvene ambicije, koja će dobro voditi udobno domaćinstvo i paziti na porodične finansije.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima