Planeta u znaku

Mesec u znaku

Planeta Mesec u horoskopu, astrologiji predstavlja emocije, instinkte i ženski princip.

Mesec je u horoskopu pokazatelj naših emocija, osećanja i naše duše. Stepen prilagodljivosti. Patriotizam, koliko smo vezani za svoje kulturno nasleđe. U muškom horoskopu opisuje majku i ženu-suprugu. U ženskom nju samu kao majku i porodičnu ženu, i njenu majku, takođe. Opisuje naš dom, dom u kojem živimo, odnosno, dom kojem težimo. Mesec je istaknut je u horoskopima ljudi koji su vrlo senzibilni, koji “upijaju” atmosferu oko sebe, imaju prirodnu potrebu da pomažu ljudima, kao da stalno žele da “nekome budu majka”, da ga udome i nahrane. Istaknut je u horoskopima umetnika, kuvara, osoba koje imaju kontakte sa javnošću. Mesec, generalno, predstavlja i malu decu, bebe.

U telu, horoskopski Mesec predstavlja stomak, želudac, organe za varenje, psihičku stabilnost. Kod žena i reproduktivne organe.

Mesec u horoskopu predstavlja stvari bogate vlagom, reke, mora, vodu, ribolov, pivare, ambasade, duga putovanja, studiranje istorije.

U horoskopu Mesec predstavlja sledeće ličnosti: kraljice, carice, princeze, udovice, običan svet-narod, vulgarne ljude, one koji su stalno u pokretu, mornare, pešake, kurire, skitnice, gazdaricu kuće, majku.

Tumačenje položaja Meseca u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od strane našeg i vašeg on-line tumača horoskopa Alise Miler::

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Mesec u Ribama

emocionalna instinktivnost
Veoma ste podložni svim, čak i onim najslojevitijim ljudskim iskustvima. Puni ste razumevanja za sve ljude i veoma srdačni. Emocionalno ste naivni i neprestano prenebregavate nedostatke i manjkavosti drugih ljudi. Može se, međutim, desiti da budete lako ranjivi i skloni ste da se rastužite i rasplačete nad samim sobom i za najmanju sitnicu.
Ne volite da se hladno i objektivno suočavate sa činjenicama, a vaši odnosi sa drugim ljudima trpe zbog tako izražene senzitivnosti. Ponekad vam nedostaju smisao za humor i zdrav razum.
Čula vas mogu prevariti zbog preterano razvijene romantičnosti i optimizma. Vi zaista nosite ružičaste naočare. Pošto želite da u svemu vidite najbolje, stvarnost i istina vas samo uznemiruju. Obično imate dar za muziku, poeziju i umetnost.
U zavisnosti od aspekata, ovo može biti najgori ili najbolji položaj Meseca. Ako je položaj povoljan, onda ste istinski vizionar; ako je pak nepovoljan, može dovesti do totalnog zavaravanja ili gubljenja iluzija. Tihi ste, skloni povlačenju, dobroćudni i saosećajni sa svima. Nežni ste, povremeno dobre naravi, ne stojite čvrsto na zemlji i sanjar ste. Često menjate mišljenje; stoga možete biti nepouzdani, lako se obeshrabrujete i skloni ste depresijama.
Mesec u ovom položaju imaju oni koji poseduju najizrazitije ekstrasenzorne sposobnosti, pa ipak, kada želite da ostvarite svoje ciljeve, suočavate se sa mnogim preprekama i tu ima dosta prostora za tugovanje. Imate potrebu da se osećate zaštićenima i voljenima, volite lepotu, harmoniju i udobnost oko sebe, a ako toga nema, onda patite.
U horoskopu žene, višak emocija može dovesti do zdravstvenih problema. Žena sa ovakvim lunarnim položajem može kasno ući u brak. Istovremeno, taj položaj ukazuje na nekakav tihi magnetizam koji privlači muškarce.
Muškarac sa Mesecom u Ribama želi predanu, srdačnu i saosećajnu partnerku koja će, po svoj prilici, imati snažan uticaj na njega, tako da će postati neophodna u njegovom privatnom životu, ali ne nužno i u njegovoj karijeri.
Majku doživljavate kao saosećajnu osobu, ali ona može da bude veoma obuzeta vlastitim životom. Ne sagledavate je uvek sasvim jasno; ponekad je preterano idealizujete, a ponekad potcenjujete.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima