Planeta u znaku

Mesec u znaku

Planeta Mesec u horoskopu, astrologiji predstavlja emocije, instinkte i ženski princip.

Mesec je u horoskopu pokazatelj naših emocija, osećanja i naše duše. Stepen prilagodljivosti. Patriotizam, koliko smo vezani za svoje kulturno nasleđe. U muškom horoskopu opisuje majku i ženu-suprugu. U ženskom nju samu kao majku i porodičnu ženu, i njenu majku, takođe. Opisuje naš dom, dom u kojem živimo, odnosno, dom kojem težimo. Mesec je istaknut je u horoskopima ljudi koji su vrlo senzibilni, koji “upijaju” atmosferu oko sebe, imaju prirodnu potrebu da pomažu ljudima, kao da stalno žele da “nekome budu majka”, da ga udome i nahrane. Istaknut je u horoskopima umetnika, kuvara, osoba koje imaju kontakte sa javnošću. Mesec, generalno, predstavlja i malu decu, bebe.

U telu, horoskopski Mesec predstavlja stomak, želudac, organe za varenje, psihičku stabilnost. Kod žena i reproduktivne organe.

Mesec u horoskopu predstavlja stvari bogate vlagom, reke, mora, vodu, ribolov, pivare, ambasade, duga putovanja, studiranje istorije.

U horoskopu Mesec predstavlja sledeće ličnosti: kraljice, carice, princeze, udovice, običan svet-narod, vulgarne ljude, one koji su stalno u pokretu, mornare, pešake, kurire, skitnice, gazdaricu kuće, majku.

Tumačenje položaja Meseca u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od strane našeg i vašeg on-line tumača horoskopa Alise Miler::

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Mesec u Skorpiji

emocionalna posesivnost
Vaša emocije su intenzivne i često se temelje na upornim željama.
Nestrpljivi ste, podložni promenama raspoloženja, pa čak skloni i mračnim mislima. Ranjivi ste, možete postati ljubomorni, namćorasti i osvetoljubivi. Često prebrzo donosite sud o drugima i osećate potrebu da na suptilan način dominirate.
Nećete tolerisati suprotstavljanje niti mešanje u vaše stvari, ali ćete često mnogo toga žrtvovati zbog ljubaznosti.
Dobro izvršavate zadatke, imate veliki potencijal i preduzimljivi ste. Mada ste nagli i impulsivni, samouvereni ste i sposobni da postigaete uspeh. Obično dobijate ono što želite; može vam se, međutim, dogoditi da na kraju utvrdite kako je reč o Pirovoj pobedi.
Pošto ste toliko ljubomorni, gordi i posesivni, ovakav položaj Meseca ne obećava harmoničan brak. U vašim odnosima sa decom često se ispoljava želja za dominacijom; to može biti rezultat dominacije jednog roditelja, ili pak vašeg preteranog idealizovanja jednog roditelja, obično majke.
Kod ovakvog lunarnog položaja majka može biti preterano posesivna i može joj biti teško da dete, naročito muško, oslobodi svog uticaja. Kada privedete kraju nešto što ste radili sa uživanjem, umete da se prepustite samozadovoljstvu i zaboravite na druge. Čini se da niste sposobni da saosećate sa ostalim svetom. Imate slojevitu ličnost i sa lakoćom prozirete druge. Volite da istražujete nova područja.
Čula doživljavate kao sredstvo za postizanje zadovoljstva, a ne za sticanje znanja, i intenzivno i strasno reagujete na život i seks.
Imate neograničenu sposobnost opservacije. Snaga volje vam je često latentna, ali, kada je koristite, to činite za dobrobit čovečanstva.
Negativno korišćenje Meseca u Škorpiji može dovesti do seksualnih ekscesa, inhibicija, perverzija ili alkoholizma. Najviše vam je potrebno da naučite kako da praštate i zaboravljate. Morate naučiti kako da kontrolišete svoja snažna, duboka osećanja. Pošto su vam čula toliko važna, i njima morate posvetiti pažnju.
U horoskopu žene Mesec u Škorpiji može ukazivati na seksualni promiskuitet, sklonost životnim zadovoljstvima i porodične probleme. Muškarac sa ovakvim lunarnim položajem traži senzualnu partnerku koja će, u isto vreme, biti dovoljno nežna da on može da je poseduje i "konzumira". Pošto je tajanstven i škrt na rečima, potrebna mu je intuitivna partnerka koja može osetiti njegovo raspoloženje.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima