Planeta u znaku

Mesec u znaku

Planeta Mesec u horoskopu, astrologiji predstavlja emocije, instinkte i ženski princip.

Mesec je u horoskopu pokazatelj naših emocija, osećanja i naše duše. Stepen prilagodljivosti. Patriotizam, koliko smo vezani za svoje kulturno nasleđe. U muškom horoskopu opisuje majku i ženu-suprugu. U ženskom nju samu kao majku i porodičnu ženu, i njenu majku, takođe. Opisuje naš dom, dom u kojem živimo, odnosno, dom kojem težimo. Mesec je istaknut je u horoskopima ljudi koji su vrlo senzibilni, koji “upijaju” atmosferu oko sebe, imaju prirodnu potrebu da pomažu ljudima, kao da stalno žele da “nekome budu majka”, da ga udome i nahrane. Istaknut je u horoskopima umetnika, kuvara, osoba koje imaju kontakte sa javnošću. Mesec, generalno, predstavlja i malu decu, bebe.

U telu, horoskopski Mesec predstavlja stomak, želudac, organe za varenje, psihičku stabilnost. Kod žena i reproduktivne organe.

Mesec u horoskopu predstavlja stvari bogate vlagom, reke, mora, vodu, ribolov, pivare, ambasade, duga putovanja, studiranje istorije.

U horoskopu Mesec predstavlja sledeće ličnosti: kraljice, carice, princeze, udovice, običan svet-narod, vulgarne ljude, one koji su stalno u pokretu, mornare, pešake, kurire, skitnice, gazdaricu kuće, majku.

Tumačenje položaja Meseca u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od strane našeg i vašeg on-line tumača horoskopa Alise Miler::

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Mesec u Strelcu

emocionalni idealizam
Naivni ste u društvenom pogledu i blaženo nesvesni stvarnih razlika među ljudima. Na druge reagujete kao da su oni deo vas. Težite da se stopite sa njima.
Potrebno vam je i želite da sa svima sve radite. Otvoreni ste i prijateljski poput kakvog šteneta. Imate snažan proročki osećaj i inspirativni ste; uvek za nečim tragate, nemirni ste, a često vam nedostaje kontinuitet.
Vaši čulni utisci su jasni i precizniji nego kod drugih znakova; stoga je vaš sud uvek valjan. Međutim, morali biste da naučite da razmislite pre no što ma šta kažete.
Vaš um ne podnosi konfuziju i odbaciće sve što nije značajno za aktuelno pitanje. Kada se usredsredite, onda mislite samo na jednu stvar, do te mere da se čini da ste usko orijentisani. Pošto ste i duhom i telom nemirni, potrebna vam je i duhovna i fizička aktivnost. Osećate potrebu za lutanjem i volite sport, i kao gledalac i kao učesnik.
Imate snažnu sklonost ka ekstrasenzornom i okultnom i senzitivniji ste nego što to otkriva vaše slobodno i vetropirasto ponašanje. Po prirodi ste učitelj i propovednik, talentovani za religiju, filozofiju, poeziju i muziku. Volite da pomažete drugima.
Veoma ste nazavisni, osećate potrebu za slobodom, a ponekad ste i nehajni. Morate se suprotstaviti toj nemarnosti i nemiru tako što ćete razvijati taktičnost i promišljenost.
U horoskopu muškarca, Mesec u Strelcu može ukazivati na to da ćete kasno stupiti u brak, ili da ćete ostati neženja i biti skloni flertovanju. To isto tako znači da može doći do rane ćelavosti. Žena sa ovakvim lunarnim položajem može biti preterano nezavisna ili čak svojeglava.
Svoju majku ste doživljavali kao osobu koja je živela vlastiti život i uglavnom vas prepuštala sebi samom, ali vam je velikodušno davala sve ono što je osećala da vam je potrebno.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima