Planeta u znaku

Merkur u znaku

Merkur predstavlja  vašu sposobnost rezonovanja, vaš um i način na koji komunicirate.

Merkur u horoskopu predstavlja sposobnost i potrebu naše komunikacije, stepen intelekta, način na koji razmišljamo, način na koji govorimo. Govori čak i o svakodnevnoj spretnsti, snalaženju u rutinskim stvarima, okretu, pokretu, kako vozimo, kako se ponašamo u saobraćaju. Koliko možemo mentalno da budemo aktivni, da li i šta volimo da čitamo.Kako iznosimo svoje mišljenje, koliko smo duhoviti-sarkastični-direktni u komunikaciji. Merkur u horoskopu, generalno, predstavlja decu školskog uzrasta i predstavlja našu braću i sestre (uopšte mogu i braća od stričeva, ujaka, tetaka...).

U telu, Merkur predstavlja kretanje, ruke, noge, creva.

Merkur u horoskopu predstavlja sledeće stvari: ugovore, pregovore, proricanja, geometriju, astronomiju, astrologiju, radoznalost i sve što je bazirano na govoru i mašti.

U horoskopu Merkur predstavlja sledeće ličnosti: filozofi, naučnici, trgovci, govornici.

Tumačenje položaja Merkura u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od strane našeg i vašeg on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur u Skorpiji

oštrina
Kritični ste, skeptični, a ponekad i tajnoviti i sumnjičavi. Imate fiksne stavove i veoma je teško ubediti vas da promenite mišljenje.
Pronicljivi ste, siloviti i skloni preterano oštrom jeziku ili peru. Ili će se dogoditi da nepotrebno povredite ljude, ili ćete pak svoju sarkastičnost pretvoriti u vrcavost duha.
Ovakav istraživački položaj Merkura dobar je za sve poslove koji imaju veze sa isceliteljstvom; sem toga, izuzetno je dobar i za hemiju, fotografiju, detektivski rad, okultizam, naučna istraživanja i veliki biznis.
Vaš um je slojevit, ali je retko milosrdan; vaša rešenost je bezgranična i tako nepokolebljiva da možete prevazići sve prepreke kako biste postigli ono što želite. Ako Merkur u vašem horoskopu ima teške aspekte, morate naučiti da prevaziđete svoju tendenciju da izvlačite korist iz tuđih slabosti; takođe pokušajte da izbegnete donošenje nepovoljnog suda o ljudima koji u životu imaju manje sreće od vas.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima