Planeta u znaku

Merkur u znaku

Merkur predstavlja  vašu sposobnost rezonovanja, vaš um i način na koji komunicirate.

Merkur u horoskopu predstavlja sposobnost i potrebu naše komunikacije, stepen intelekta, način na koji razmišljamo, način na koji govorimo. Govori čak i o svakodnevnoj spretnsti, snalaženju u rutinskim stvarima, okretu, pokretu, kako vozimo, kako se ponašamo u saobraćaju. Koliko možemo mentalno da budemo aktivni, da li i šta volimo da čitamo.Kako iznosimo svoje mišljenje, koliko smo duhoviti-sarkastični-direktni u komunikaciji. Merkur u horoskopu, generalno, predstavlja decu školskog uzrasta i predstavlja našu braću i sestre (uopšte mogu i braća od stričeva, ujaka, tetaka...).

U telu, Merkur predstavlja kretanje, ruke, noge, creva.

Merkur u horoskopu predstavlja sledeće stvari: ugovore, pregovore, proricanja, geometriju, astronomiju, astrologiju, radoznalost i sve što je bazirano na govoru i mašti.

U horoskopu Merkur predstavlja sledeće ličnosti: filozofi, naučnici, trgovci, govornici.

Tumačenje položaja Merkura u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od strane našeg i vašeg on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur u Devici

metodičnost
Kritični ste, analitični i praktični, razmišljate hladnokrvno, logično i nepristrasno.
Donosite nepristrasne sudove. Vaš um selekcioniše i kategorizuje sve ideje, tako da one ostaju tu, spremne da ih iskoristite kada to bude potrebno. Zbog toga što vas zanimaju mnoge stvari možete biti ubedljiv govornik.
Zainteresovani ste za književnost i možete biti naučnik, imate uspeha u detaljnom naučnom radu i istraživanju. Zainteresovani ste za medicinu, higijenu, matematiku i svaki rad koji obuhvata mnoštvo detalja. Znate kako da pretvorite znanje u materijalnu korist. Imate izražen zdrav razum, pošteni ste, ali možete biti netolerantni prema onima koji nemaju vašu inteligenciju, ili ste pak isuviše skeptični.
Ako Merkur ima izazovne aspekte, skloni ste kritikovanju i trebalo bi da povedete računa da vam se ne dogodi da zbog usredsređenosti na detalje izgubite iz vida veće planove i ciljeve. Isto tako, valjalo bi da se borite protiv svoje sklonosti da za sve na svetu nađete određeni pretinac.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima