Planeta u znaku

Merkur u znaku

Merkur predstavlja  vašu sposobnost rezonovanja, vaš um i način na koji komunicirate.

Merkur u horoskopu predstavlja sposobnost i potrebu naše komunikacije, stepen intelekta, način na koji razmišljamo, način na koji govorimo. Govori čak i o svakodnevnoj spretnsti, snalaženju u rutinskim stvarima, okretu, pokretu, kako vozimo, kako se ponašamo u saobraćaju. Koliko možemo mentalno da budemo aktivni, da li i šta volimo da čitamo.Kako iznosimo svoje mišljenje, koliko smo duhoviti-sarkastični-direktni u komunikaciji. Merkur u horoskopu, generalno, predstavlja decu školskog uzrasta i predstavlja našu braću i sestre (uopšte mogu i braća od stričeva, ujaka, tetaka...).

U telu, Merkur predstavlja kretanje, ruke, noge, creva.

Merkur u horoskopu predstavlja sledeće stvari: ugovore, pregovore, proricanja, geometriju, astronomiju, astrologiju, radoznalost i sve što je bazirano na govoru i mašti.

U horoskopu Merkur predstavlja sledeće ličnosti: filozofi, naučnici, trgovci, govornici.

Tumačenje položaja Merkura u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od strane našeg i vašeg on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur u Biku

konkretnost
Tvrdoglavi ste i stvari vam se ili dopadaju ili ne dopadaju. Volite da stičete, stalo vam je do novca i materijalnih dobara, zainteresovani ste i za umetnost i za suprotni pol. Vaš um ne reaguje sasvim spremno na nove ideje, ali onda kada se nekog posla latite, retko se dogodi da odustanete. Nikada ne zaključujete naprečac; volite da prvo čujete sve relevantne činjenice. U umnom pogledu ste konzervativni, oprezni i konstruktivni. Mnogo se više oslanjate na životno iskustvo nego na ono što se može naučiti iz knjiga.
Imate dobro pamćenje i tradicionalan pristup životu. Praktičnog ste uma i ovakav položaj Merkura je izvanredan za posao i za rukovođenje.
Ako imate teške aspekte, možete biti skloni intelektualnoj inerciji, i neće vam pomoći ni ako sebe terate da stupite u akciju; morate raditi sebi primerenom brzinom.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima