Planeta u znaku

Merkur u znaku

Merkur predstavlja  vašu sposobnost rezonovanja, vaš um i način na koji komunicirate.

Merkur u horoskopu predstavlja sposobnost i potrebu naše komunikacije, stepen intelekta, način na koji razmišljamo, način na koji govorimo. Govori čak i o svakodnevnoj spretnsti, snalaženju u rutinskim stvarima, okretu, pokretu, kako vozimo, kako se ponašamo u saobraćaju. Koliko možemo mentalno da budemo aktivni, da li i šta volimo da čitamo.Kako iznosimo svoje mišljenje, koliko smo duhoviti-sarkastični-direktni u komunikaciji. Merkur u horoskopu, generalno, predstavlja decu školskog uzrasta i predstavlja našu braću i sestre (uopšte mogu i braća od stričeva, ujaka, tetaka...).

U telu, Merkur predstavlja kretanje, ruke, noge, creva.

Merkur u horoskopu predstavlja sledeće stvari: ugovore, pregovore, proricanja, geometriju, astronomiju, astrologiju, radoznalost i sve što je bazirano na govoru i mašti.

U horoskopu Merkur predstavlja sledeće ličnosti: filozofi, naučnici, trgovci, govornici.

Tumačenje položaja Merkura u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od strane našeg i vašeg on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur u Raku

receptivnost
Veoma ste emotivni i lako podležete svojim čulima. Svađe aktiviraju vašu tvrdoglavost, jer se čvrsto držite odluke koju ste jednom doneli.
Na vas je lako ostaviti utisak; promenljivi ste i osetljivi na okolinu. Najbolji način da se do vas dopre jeste ljubaznost i odavanje priznanja. Pamtite sve što vam se događa i mislite na stvaralački način.
Povremeno vam bljesne intuicija. Volite poeziju.
Pažljiv ste slušalac, saosećajni prema patnjama drugih, ali imate problema kada nastojite da objektivno razmišljate, jer se tu uvek umešaju i vaše emocije. To može dovesti do osećanja samosažaljenja. Imate diplomatskog i poslovnog dara, mada ste uglavnom orijentisani na dom i porodicu.
Ako Merkur u vašem horoskopu ima mnoge izazovne aspekte, može se dogoditi da ne budete pošteni, nego skloni izvrdavanju.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima