Planeta u znaku

Merkur u znaku

Merkur predstavlja  vašu sposobnost rezonovanja, vaš um i način na koji komunicirate.

Merkur u horoskopu predstavlja sposobnost i potrebu naše komunikacije, stepen intelekta, način na koji razmišljamo, način na koji govorimo. Govori čak i o svakodnevnoj spretnsti, snalaženju u rutinskim stvarima, okretu, pokretu, kako vozimo, kako se ponašamo u saobraćaju. Koliko možemo mentalno da budemo aktivni, da li i šta volimo da čitamo.Kako iznosimo svoje mišljenje, koliko smo duhoviti-sarkastični-direktni u komunikaciji. Merkur u horoskopu, generalno, predstavlja decu školskog uzrasta i predstavlja našu braću i sestre (uopšte mogu i braća od stričeva, ujaka, tetaka...).

U telu, Merkur predstavlja kretanje, ruke, noge, creva.

Merkur u horoskopu predstavlja sledeće stvari: ugovore, pregovore, proricanja, geometriju, astronomiju, astrologiju, radoznalost i sve što je bazirano na govoru i mašti.

U horoskopu Merkur predstavlja sledeće ličnosti: filozofi, naučnici, trgovci, govornici.

Tumačenje položaja Merkura u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od strane našeg i vašeg on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur u Vagi

diplomatija
Mada ste prijateljski nastrojeni, širokih nazora i racionalni, možete biti strogi kada je reč o vašim sopstvenim principima.
Užasavate se nepravde. Imate želju da potpuno pravično prosuđujete sve stvari i da ih uravnotežavate. Niste sposobni da naprečac donosite odluke. Mrzite svađe i radije diskutujete o stvarima ili pak pokušavate da zajednički dođete do rešenja. Žudite za intelektualnim dostignućima, volite umetnost, imate delikatno čulo dodira i volite da budete okruženi rafiniranim i poštenim ljudima finih manira.
Grubo ponašanje i neadekvatan način oblačenja vas stvarno nerviraju. Težite perfekciji i ponekad je teško živeti sa vama. Zanima vas način na koji se drugi ljudi ponašaju ili razmišljaju. Ovakav položaj Merkura dobar je za sve vrste poslova koji podrazumevaju kontakte sa ljudima, posebno za psihologiju; izvanredan je i za diplomatiju i sve oblasti u kojima čovek ima ulogu sudije.
Ako nemate dovoljno kvadrata i izazova sa Merkurom koji bi vas mogli podsticati, može se dogoditi da budete isuviše društveni, površni i nedovoljno temeljni.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima