Planeta u znaku

Merkur u znaku

Merkur predstavlja  vašu sposobnost rezonovanja, vaš um i način na koji komunicirate.

Merkur u horoskopu predstavlja sposobnost i potrebu naše komunikacije, stepen intelekta, način na koji razmišljamo, način na koji govorimo. Govori čak i o svakodnevnoj spretnsti, snalaženju u rutinskim stvarima, okretu, pokretu, kako vozimo, kako se ponašamo u saobraćaju. Koliko možemo mentalno da budemo aktivni, da li i šta volimo da čitamo.Kako iznosimo svoje mišljenje, koliko smo duhoviti-sarkastični-direktni u komunikaciji. Merkur u horoskopu, generalno, predstavlja decu školskog uzrasta i predstavlja našu braću i sestre (uopšte mogu i braća od stričeva, ujaka, tetaka...).

U telu, Merkur predstavlja kretanje, ruke, noge, creva.

Merkur u horoskopu predstavlja sledeće stvari: ugovore, pregovore, proricanja, geometriju, astronomiju, astrologiju, radoznalost i sve što je bazirano na govoru i mašti.

U horoskopu Merkur predstavlja sledeće ličnosti: filozofi, naučnici, trgovci, govornici.

Tumačenje položaja Merkura u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od strane našeg i vašeg on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur u Jarcu

ozbiljnost
Vredni ste, oprezni i iskreni, prodornog uma; izvanredno pamtite činjenice i brojke i izuzetno ste dobri za svaki posao koji zahteva detalje.
Kada želite da nešto dokažete, možete biti taktični i vešt diplomata, mada ste, u suštini, skloni intelektualnom snobizmu. Imate razvijen zdrav razum i sposobni ste da ideje koristite u praktične svrhe. Odlikujete se izraženom samodisciplinom, vešto disciplinujete druge, ali uvek morate imati na umu da bi u sve što činite trebalo uključiti i srce.
Metodični ste i u razmišljanju i u postupcima; stoga dobro obavljate sve zadatke i imate političkog dara. Podržavate tradicionalne vrednosti; pre ste realista no idealista. Svesni ste svega što se oko vas događa i imate veliku moć koncentracije. Može vam nedostajati smisao za šalu na sopstveni račun, a i ako imate smisla za humor, on će biti više satiricnog karaktera.
Ako Merkur u vašem horoskopu ima teške aspekte, možete biti prenaglašeni materijalista, preterano ambiciozni, dogmata, pa čak i sumnjičavi.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima