Astrološki tekstovi

Astrološki Tekstovi

2. deo Sinastrija, umetnost prepoznavanja potencijala

I - Planete osobe A u kućama osobe B / Planete osobe B u kućama osobe A

A - Planete u VII polju partnerovog natalnog horoskopa

će uvek i bez sumnje potvrđivati snažnu konekciju i jake emocije, kao i karmičku ispreplatanost (kada govorimo o Saturnu, Uranu, Neptunu i Plutonu).

Naravno, morate proveriti snagu planeta, koliko su one aspektirane u klijentovom horoskopu, i koliko će aspekta, napraviti sa partnerovim planetama.
Sve ove informacije daće bliži uvid u vrstu odnosa, tempo kao i mogućnosti za ozbiljnu vezu, brak.

Opširnije: 2. deo Sinastrija, umetnost prepoznavanja potencijala

Horarna astrologija iz ugla modernog astrologa

Kao ektremno modernistički orijentisanom astrologu  (u svojoj natalnoj karti imam egzaltiran Uran u XI polju), u svakodnevnom radu sam pored osnovnih tumačenja planeta, koristila i uticaj transuranskih, transneptunskih kao i osnovnh asteroida na uticaj i život mojih klijenata.

Smatram da je astrologija nauka u stalnom progresu, i da je svaka novonastala činjenica i otkriće svemira, jedan način više da spoznamo sebe.
Jasno vam je da u celom ovom stavu nije  ostajalo previše mesta za horarnu astrologiju, koju sam lično smatrala ograničavajućom i toliko punom pravila i raznih zabrana koje su po meni blokirale  normalan tok rada profesionalnog astrologa.

Opširnije: Horarna astrologija iz ugla modernog astrologa

Istorija tarota

                                              Tarot

Tarot je špil karata sa slikama kojih ima ukupno 78.
Od sredine 15. veka Tarot se u Evropi koristi za igru i predviđanje sudbine
.
Postoje neki mitovi vezani za ove karte. Recimo, da su rađene na osnovu crteža u pećinama koji su kasnije preneti na tablice pa na papir, ili da su mistične karte egipatskih faraona koje su ih vodile u sledeći život. Ne postoji ni jedan dokaz za takve teze.

Opširnije: Istorija tarota

Moj tarot

Moje lično iskustvo sa tarotom počelo je u srednjoj školi, kada sam isekla marsejski špil iz časopisa „Ana“ i pokušala da ga tumačim. To su bili samo neuspeli pokušaji, ali je interesovanje ostalo. Ma koliko da sam pokušavala da savladam značenja, tarot mi se nikako nije simbolički i sa razumevanjem otvarao.

Opširnije: Moj tarot

Tarot i astrološko tumačenje karata

Uobičajeni Tarot špil je sačinjen od 78 karata, 22 velike Arkane.
-Velike Arkane  pokazuju životni put klijenta, najsnažnije uticaje, najvažnije osobe na našem životnom putu kao i naše duboke psihološko-emotivne spoznaje usled životnih situacija koje nas  formiraju .
-Male Arkane koje nam detaljno prikazuju svakodnevne situacije, kako lične tako i poslovne, emotivne, porodične i td.

Opširnije: Tarot i astrološko tumačenje karata

Potkategorije