Opšti pregled

Opšti pregled horoskopa - natalne karte

Ono što se u ličnom životnom horoskopu (natalnoj karti) odmah uočava, zovemo još i naglašeni položaj.

Koliko ima planeta iznad, a koliko ispod horizonta u natalnoj karti. Koliko ima planeta istočno, a koliko zapadno od meridijana u horoskopu rođenja. Da li nedostaje neki astrološki kvalitet ili element u horoskopu i da li je taj nedostatak na neki način kompenzovan. Imamo li usamljenu planetu ili neaspektovanu planetu. Nedostaje li nam neki od osnovnih astroloških aspekta u celom horoskopu. Imamo li neku specifičnu planetarnu konfiguraciju. 

Zanimljiva je pojava kompenzacije nedostatka elementa ili kvaliteta kada se taj nedostajući element ili kvalitet "pojavi" na ascedentu. Takođe mogu biti jako interesantne pojave podsvesnih kompenzacija nedostajućeg elementa ili kvaliteta kada se osoba ponaša i živi kao da ima viška elementa ili kvaliteta koji joj u stvari u ličnom, životnom horoskopu - natalnoj karti nedostaje.

Kratka tumačenja naglašenih položaja za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Vecina planeta na zapadu

Fleksibilni ste i učestvujete u sudbini drugih.
Inkarnacija žetve.

Vise planeta ispod horizonta

Bićete u životu u izvesnoj meri subjektivni.
Možda i skloni zakulisnim radnjama.

Neaspektovana planeta Venera

Venera kao planeta afektivnosti, vrednosti i društvenih poriva može, onog trenutka kada u horoskopu nije integrisana sa ostalima da se ponaša na jedan od sledeća dva načina.
- Osoba može težiti ostvarenju svojih ciljeva bez ikakve potrebe za ljubavlju, izolovana i samodovoljna.
- Može osećati konstantnu potrebu da daje i dobija ljubav i naklonost, ali se u isto vreme, bez obzira na to koliko mnogo mu se daje ili koliko mnogo toga prima, i dalje oseća nevoljenom, neželjenom i usamljenom.

Ne postoji aspekt Opozicija

Opozicije nas uče da budemo svesni drugih, a na taj način ćemo postati svesni i vlastitih potreba.
Onog trenutka kada opozicija nema, potreba za time da postanemo svesni drugih, potreba da uspostavimo nekakav odnos prema drugima više nije urođena, tako da čovek mora da je nauči na teškom putu iskustva.
Ovakve osobe nisu svesne da im je teško da stupe u odnose sa drugima, one zapravo osećaju kako izvanredno dobro shvataju sve druge ljude, i poslovne i bračne partnere. Kada se iznenadno suoče sa činjenicom da nešto nije u redu, one zapravo ne znaju o čemu njihov partner govori. Pošto se često opeku, može se dogoditi da izbegavaju bilo kakave bliske veze, pošto "nijedna veza ionako ne funkcioniše".
U Vašem horoskopu ovo je delimično kompenzovano kvadratom koji podstiče da se suočimo sa samima sobom i sopstvenim nedostacima.

Odsustvo elementa ili kvaliteta u vašoj natalnoj karti - ličnom, životnom horoskopu:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Odsustvo elemenata

NEMA

Odsustvo kvaliteta

NEMA

Faza Meseca u odnosu na Sunce u horoskopu Vašeg rođenja:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

1. faza

Mesec raste-mlad Mesec,
osoba ima smanjenu svest o odnosu i dvojstvu, već je naglašena svest o sebi i potreba za ispoljavanjem toga. Ovo je faza samoizražavanja i afirmacije. Mlad Mesec je čest u horoskopima uspešnih ljudi.
Period rasta Meseca jeste faza u kojoj je svrha okrenuta ka uzimanju, materijalnim postignućima i izražavanju i radu na spoljašnjem planu.

#$%