Planeta u znaku

Sunce u znaku - znak u horoskopu

Sunce u horoskopu predstavlja vaše unutrašnje ja, vašu ličnost i vaš ego. Sunce u znaku je vaš horoskopski znak.

Sunce je planeta koja, astrološki gledano, govori o snazi našeg karaktera, sposobnostima organizacije, potrebi da se čuje nešto o nama i teži ka tome da proslavi simboliku znaka u kojem se nalazi. Govori o stepenu svesnosti o samom sebi. Sunce u horoskopu žene predstavlja muškarca-supruga i oca, a u muškom horoskopu njega samog, posebno kada uđe u brak. Položaj Sunca pokazuje stepen ambicioznosti, potrebu da se dokažemo na polju karijere. Jedno je od svetala koje (pored Meseca) govori o zdravlju. U horoskopu predstavlja, generalno, vrlo ugledne ljude.

U telu, astrološki, Sunce predstavlja srce i krvotok.

Sunce u horoskopu predstavlja sledeće stvari: plemenitost, velikodušnost, hrabrost, čast, kraljevstvo, upravljanje vladom, unapređenje, javno zapošljavanje, stipendije i penzije.

U horoskopu Sunce predstavlja sledeće ličnosti: kraljevi, imperatori, vojvode, vitezove, sudije, one koji su željni slave i unapređenja i svakoga od autoriteta.

Tumačenje Sunca u astrološkom-horoskopskom znaku, odn. tumačenje Vašeg horoskopskog-astrološkog znaka za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Sunce u Vodoliji

Zodijački ili horoskopski znak Vodolija


Nekonvencionalnost


Originalni ste, nezavisni, individualista i slobodoljubivi.


Možete biti i buntovni, ali i perverzni ako ne kontrolišete dobro ove svoje kvalitete. Zbog toga što vam se stvari ili izrazito sviđaju ili izrazito ne sviđaju možete delovati tvrdoglavo i nepopustljivo. Privlači vas sve što je drugačije, često ono što je okultno, bilo da je reč o astrologiji ili nečem sličnom.


Mnogo vam je lakše da volite svet nego samo jednu osobu, zbog čega možete delovati hladno i distancirano.


Nepredvidljivi ste, znatiželjni i intelektualni. Cilj vam je da korisno iskažete svoje znanje.


Simbolički gledano, Vodolija je unekoliko protivrečna. Znak je istovremeno i pokretljiv i inertan. Naziv Vodolija asocira na vezu sa vodom, ali se u stvari odnosi na vodonošu koji vodu života proliva na svet. U fizičkoj građi, sa dobrim aspektima, daje lepo telo puno životnosti, ali u isto vreme ostajete u izvesnoj meri nežni i podležete nervnim iscrpljivanjima ako ste duže pod stresom. I Vaša narav može biti teško shvatljiva. Uopšte ste optimisti, ali i često sumorni i podložni fazama nezainteresovanosti i turobnosti.


Vaš pogled na svet karakteriše filozofska nepristrasnost i nekonvencionalnost. Istovremeno imate duboku intuiciju koja Vas čini dobrim poznavaocem ljudskih duša. Vaš krug prijatelja će predstavljati presek čitavog društvenog spektra, od bogatih i slavnih do siromašnih i neslavnih. Um Vodolije je radoznao i prodoran. On ima tendenciju da potpuno ignoriše vladajući moral ili političke stavove društva i prihvata radikalne ideje sa velikim žarom kao da su božanska otkrovenja. Vama je lako da postanete fanatik, bilo u sferi religije, politike, nauke ili umetnosti.


Veliki duhovni iscelitelji rođeni su u Vašem znaku, svaki Vodolija je prirodni lekar i iscelitelj, mada je malo Vas toga i svesno. Umete da pokažete čudesan i umirujući uticaj nad emocionalno destabilizovanim osobama, čak i mentalni bolesnici padaju pod uticaj Vašeg umirujućeg prisustva.


Kada jednom odlučite da krenete ka nekom cilju, sposobni ste za velika radna pregnuća i odlučnost. Kao službenik i poslovni partner Vi ste pošteni i pouzdani i verujete u kodeks lične časti. Ali, moguće slabosti mogu biti neispunjavanje obećanja, kapricioznost i kolebljivost.


Zbog toga što izbegavate da pokazujete svoja osećanja i što niste u stanju da na lični plan prenesete intenzivnu ljubav koju osećate prema čovečanstvu možete imate emocionalno nezadovoljavajuće bračne veze. A porodične krize mogu ostaviti na Vašu hiper-senzitivnu psihu duboke tragove u vidu psihosomatskih smetnji.


Veoma ste podložni mentalnim sugestijama. Bilo bi dobro da je ciljano koristite kroz vežbe autosugestije (npr. "Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem" - Emil Kue - Coue).


Lekovito bilje: gavez (koren), buhač (kaloper), morska zelenika (Eryngium maritimum) i uva ursi.


 


#$%

- Brze odgovore na neka standardna, uobičajena životna pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima (u horoskopu)

- Predviđanja potražite na:
- - lični dnevni horoskop,
- - lični mesečni horoskop,
- - lični godišnji horoskop,
- - pokazatelji / indikatori u dnevnom horoskopu,
- - upozorenja u dnevnom horoskopu.