Aspekti planeta partnera

Vaš Mars u aspektima uporednog horoskopa

Planeta Mars predstavlja naše snage, način na koji ćemo ih koristiti i prirodu naših želja.

U muškom horoskopu Mars pokazuje kako će igrati svoju mušku ulogu. U horoskopu žene predstavlja tip muškarca kakvog će privući i njen koncept idealne muževnosti na fizičkom nivou. O Marsu, kao planeti u horoskopu.

Vaša planeta Mars u aspektima sa planetama iz partnerovog horoskopa.

Astrološko tumačenje vaše planete Mars u aspektima sa planetama iz partnerovog ličnog, životnog, natalnog horoskopa -natalne karte za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Mars osobe Test-1999-06-17 u aspektima sa planetama osobe natalni_test

Sunce kvadrat Mars

Ovaj vaš aspekt može da proizvede veliku količinu energije.
Gede će ta energija biti usmerena, zavisi od voljne odluke partnera čije je Sunce aspektovano. Vi ste par koji će sve obavljati brzo i lako, bez obzira na prepreke na koje nailazite na svom putu do cilja.

Ovaj aspekt se vrlo često sreće u horoskopima bračnih partnera.
Kada se javlja u drugim područjima ljudskih odnosa obično znači da ćete primetiti jedno drugo, pošto ovaj uticaj stvara izvestan stepen topline, ako ne i prave vreline.

U romantičnim vezama prirodu želje koju predstavlja Mars stimuliše izvestan osnovni unutrašnji kvalitet bića kod solarnog partnera.
Kada je aspektovan Mars kod ženskog partnera, njen ideal krepke muževnosti biće osvetljen prisustvom njenog solarnog partnera, koji deluje još poželjnije. A ako je njen Mars jak možda će doći u iskušenje da vodi glavnu reč.
Kada je aspektovan muškarčev Mars, sa partnerkinim Suncem on će ga podstaći da se potpunije identifikuje sa sopstvenim shvatanjem muževnosti.
Ovakvi solarni aspekti sa Marsom kod oba pola dejstvuju u pravcu stimulacije prirode želje.

Na drugim poljima Mars može da probudi uspavane snage Sunca i pruži impuls i usmerenje njegovim konstruktivnim nastojanjima.
Sunčev dobroćudni interes može da ulije Marsu dođatno pouzdanje i ohrabrenje da izdrži napore, kada bi inače možda i popustio.

Kvadrat donosi sukobe zato što Mars po svaku cenu želi da vodi i odlučuje, a Sunce ne podnosi da mu neko podriva autoritet. Rezultat ovog sukoba jesu silovite svađe, a nekad čak i fizički obračuni.

S obzirom na to da je Mars agresivan a Sunce svojeglavo, ove veze nemaju neku budućnost.
Naročito je opasno ako je u pitanju muškarčev Mars aspektovan s drugim maleficima (recimo Saturnom), zato što će on reagovati destruktivno, ne libeći se da pribegne batinama kao poslednjem argumentu ne bi li slomio argumente tvrdoglavog Sunca.
Ako je u pitanju ženski Mars, možemo s punim pravom očekivati izlive nekontrolisanog besa i histerije kao reakciju na Sunčevu potrebu da nametne svoj autoritet.

Ova kombinacija ne isključuje mogućnost imanja dece.

Mesec opozicija Mars

Opozicija može da stvori prilično nervoznu atmosferu, naročito ako je neka planeta ugrožena u natalnoj karti. Neke strane ličnosti marsovskog partnera mogu da povrede Mesec, a Mars može da pokaže i nedostatak obzirnosti i tolerancije što razdražuje njegovog lunarnog partnera.

U ovakvom aspekatu Mesec može ozbiljno patiti. U želji da se suprotstavi svom agresivnom partneru koji ga bezobzirno tiraniše i vređa, može potpuno izgubiti samokontrolu i reagovati nasilno (ubistvo u samoodbrani).

Svakako bi bilo dobro da što ređe dolazite u kontakt, jer je vaše uzajamno iritiranje toliko jako da može poništiti sve druge dobre aspekte. U drastičnim situacijama može dovesti i do prave tragedije.

Merkur kvadrat Mars

Aspekti između Merkura i Marsa su vrlo retko zastupljeni kod ozbiljnih, dugih veza.

Mnogo toga može da zavisi od Merkurove snage i njegove sposobnosti da iz Marsove kritičnosti izvuče korist, što može da mu pomogne da poboljša i ubrza svoje mentalne reakcije.

U profesionalnom partnerstvu ova kombinacija dva talenta može da dovede do uspešnog planiranja i sprovođenja poslovnih zahvata.

Posebno je opasan aspekt kvadrata, jer će oba partnera bukvalno tražiti i najmanji povod za svađu. Čim jedan progovori, drugi već ne strpljivo iznese suprotno mišljenje, sarkastično omalovaža vajući govornika.

Mars je agresivniji, snažniji, pa se neće libiti da pređe na neverbalne metode "ubeđivanja" Merkura da nije u pravu.
Najbolje je da oboje shvatite da na život ispunjen svakodnevnim raspravama ili čak tugama treba što pre staviti tačku.
Ako to ne uradite na vreme, čekaju vas godine rasipanja snage na bezočne uvrede i fizičke obračune koji postaju tema feljtona.

Venera kvadrat Mars

Ovo je klasičan erotski spoj.

Mars će preduzeti inicijativu kako bi osvojio Veneru, a ona neće mnogo oklevati u uzvraćanju naklonosti. Postaćete svesni snage erotskog, pokretačkog elementa, i ma koliko se trudili da ga držite pod kontrolom, brzo ćete se suočiti sa sopstvenom nemoći. U tom smislu, potpuno je svejedno čiji je Mars a čija Venera.

Kod ovog aspekta može da bude problema u ispoljavanju fizičke privlačnosti na zadovoljstvo oba partnera. Mars može da bude sklon da previše forsira tempo dok će Venera postati suviše selektivna prilikom darivanja svoje naklonosti. Ako Mars oseti da ne dobija pažnju i poštovanje koje zaslužuje, vrlo brzo može da potraži utehu na drugom mestu.

Odnos usled toga može da bude izložen izvesnom pritisku, pa jedno ili oboje možete da postanete ljubomorni. Količina osećanja na obe strane može da bude neujednačena, a ponekad jedno može da oseća i antipatiju prema drugome.

Malo ljubomore ne može da škodi, većina je sklona da u njoj vidi potvrdu ljubavi. Isto je i za posesivnost. Normalno je da voljenu osobu doživljavamo kao svoju.
No, kvadrat između Venere i Marsa može nas navesti da pomislimo da je ta osoba samo naša, pa ćemo pokušati da joj ukinemo slobodu. Moguće je čak i da jedno postane ljubomorno i na partnerove prijatelje, rođake, a tek na nova lica koje ono drugo po prirodi stvari sreće u životu.

Ako želite samo da se upustite u prolaznu ljubavnu vezu možete da uživate u ovakvom izazovu i uzbuđenju.


Mars opozicija Saturn

Svi aspekti između "malog" i "velikog zlotvora" nisu ni malo popularni.
Verovatno zato što čovečanstvu mukotrpan napor nije blizak.

Mars predstavlja energiju a Saturn masu ili supstancu. Energiju je neophodno kanalisati i nad njom uspostaviti kontrolu, pre njene upotreba u konstruktivne svrhe, a supstancu treba oblikovati i transportovati da bi se ostvari neka vredna konstrukcija.

Ovakav aspekt je prisutan kod mnogih ozbiljnih emotivnih veza.

Izgleda čudno, ali ovaj aspekt budi strast.
Saturn i strast !?!?
Duboko fasciniran Marsovom seksualnošću, večito hladni Saturn skida masku nezainteresovanosti, i ulazi u igru na njemu nepoznatom terenu.
Prvi put u životu želi da drugu osobu mora osvojiti po svaku cenu.

Kod neskladnih aspekata to može da predstavlja veliki, veliki problem.
Uzajamni sukobi mogu preći granice podnošljivog i odvesti u pravu tragediju. Oboje tvrdoglavo odbijate da prekinete sve i s nekim drugim potražite sreću.

Partner se mora osvojiti, to jest poraziti. Mora jasno i glasno priznati poraz, a to je vašem slučaju nemoguće. (Večiti ratnik, Mars, pre pristaje da bude ubijen u bici nego da se povuče, dok simbol stradanja i trpljenja, Saturn, nikada neće javno zakukati nad svojim životom.)
Prava sreća bi bila da vas neko silom rastavi.

Marsova želja da gura napred i brzo napreduje neće se baš uklopiti sa Saturnovim sporim, promišljenim i opreznim pristupom stvarima, naročito kada ga »krasi« još i odugovlačenje. Mars se ne oseća dobro kada ga bezrazložno usporavaju, dok Saturn misli da prevelika žurba prouzrokuje greške.


 Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Aspekti planete Mars u uporednom horoskopu.