Planeta u kući

Merkur u kući

Planeta Merkur u horoskopu, astrologiji predstavlja vašu sposobnost rezonovanja, vaš um i način na koji komunicirate.

Merkur u horoskopu predstavlja sposobnost i potrebu naše komunikacije, stepen intelekta, način na koji razmišljamo, način na koji govorimo. Govori čak i o svakodnevnoj spretnsti, snalaženju u rutinskim stvarima, okretu, pokretu, kako vozimo, kako se ponašamo u saobraćaju. Koliko možemo mentalno da budemo aktivni, da li i šta volimo da čitamo.Kako iznosimo svoje mišljenje, koliko smo duhoviti-sarkastični-direktni u komunikaciji. Merkur u horoskopu, generalno, predstavlja decu školskog uzrasta i predstavlja našu braću i sestre (uopšte mogu i braća od stričeva, ujaka, tetaka...).

U telu, Merkur predstavlja kretanje, ruke, noge, creva.

Tumačenje Merkura u astrološkoj-horoskopskoj kući - polju za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur u 7. kući

svest o ljudima
Ukoliko nemate mnogo teških aspekata Merkura, vaši odnosi sa partnerom će biti pošteni i iskreni.
Vaš brak bi mogao biti pre stvar glave nego stvar srca, a može se dogoditi i da više puta stupate u brak. Mogli biste stupiti u brak sa osobom znatno mlađom od sebe, ili bi se, pak, moglo dogoditi da veoma mladi uplovite u bračne vode. Skloni ste tome da izaberete brzog, darovitog i duhovitog partnera.
Ljudi su vam veoma važni i, u celini uzev, imate dobre odnose sa javnošću.
Ovaj položaj Merkura je dobar za sve poslove koji se odvijaju pred očima javnosti, za konsultantska zanimanja, psihologiju i pravo.
Izazovni aspekti mogu dovesti do džangrizavosti. Bolje bi bilo da pravne probleme rešavate bez učešća suda, i trebalo bi dobro da proučavate sve dokumente pre nego što ih potpišete.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima