Aspekti planeta

Uran u aspektima

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje.

jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti. Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos. 

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Urana sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.


!!!EGZAKTNO!!!

Sunce u skladu sa Uranom

Privlačite druge zahvaljujući sposobnostima vođe, popularnosti i talentu.
Mada niste uvek taktični, vaš entuzijazam, optimizam i smeh su uistinu zarazni.
Možete se posvetiti nekom društvenopolitičkom cilju ili pokretu, a ako to učinite, onda je ta posvećenost potpuna.
Imate snažnu intuiciju, razvijenu maštu i tačna predosećanja.
U horoskopu žene ovaj aspekt često ukazuje na srećan brak sa čovekom od autoriteta.

Mesec u skladu sa Uranom

Neprestano ste u stanju pripravnosti na mentalnom planu i uvek tragate za novim i različitim putevima samoizražavanja.
Preduzimljivi ste, intuitivni, imate dara za nauku, a interesuju vas okultno, spiritizam, metafizika i astrologija.
Ovo ukazuje na pozitivne promene; ti aspekti su povoljni za putovanja, ako se nalaze u trećoj ili devetoj kući. Ako se nalaze u četvrtoj kući, često ćete menjati mesto boravka.

Uran u neskladu sa Ascendentom

Buntovnik ste i uvereni da sve možete da radite po svom, a da vas svet oko vas i dalje prihvata. Teško uspostavljate odnose s ljudima zbog svoje neobične ljubavi za slobodu koja od vas stvara gotovo neuravnoteženu ličnost; najblaže rečeno, svi odnosi u koje stupate su puni izazova. Ukoliko ostali odluče da vas ne prihvate i ne prate, vi, bez obzira na to (vođa u pravom smislu te reči) veselo nastavljate svojim putem i radite po svom.
Kvadrat označava neslaganje s roditeljima i zavisnim položajem u mladosti, tako da se često dešava da rano odlazite iz roditeljskog doma u potrazi za ispunjenjem svojih snova. Opozicija prouzrokuje teškoće s partnerom (bilo bračnim bilo poslovnim) i, ako je Uran u sedmoj kući, uči vas saradnji uz sva iskušenja koja to donosi.
Ako je Uran u šestoj kuci, ta energija će se usmeriti na situacije na poslu i u vezi sa zdravljem.

Uran u neskladu sa MC

Vi ste čudak, veoma neuravnoteženi, s izraženom inidividualnošću, izazivate nemir gde god se pojavite. Srećni ste kad okolinu izbacite iz ravnoteže i navedete ih da razmišljaju o tome šta ćete sledeće neobično učiniti.
Prema ljudima se ponašate hirovito, najblaže rečeno, i uživate da ljude šokirate neprihvatljivim rečnikom i uvredljivim primedbama. Ponekad je uzrok vašeg neobuzdanog ponašanja neusklađen odnos s jednim ili oba roditelja (naročito u opoziciji). Potpuna nekonvencionalnost i odsustvo svake potrebe da vas javnost prihvati može od vas stvoriti pravog buntovnika koji ne obraća pažnju na tuđe mišljenje.
Zbog svojeglavosti teško nalazite i zadržavate posao, sve dok ne naučite da usmeravate hirovitu energiju Urana prema plodonosnim područjima nauke, tehnike, astrologije ili okultnih nauka.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima