Aspekti planeta

Uran u aspektima

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje.

jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti. Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos. 

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Urana sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Sunce u neskladu sa Uranom

Impulsivni ste, nagli, ekscentrični i ponekad neprincipijelni.
Idete svojim putem i radite ono što želite, ne razmišljajući mnogo o tome šta bi drugi mogli da pomisle ili osete.
Originalni ste ali i nepraktični, a ovaj aspekt vam često pruža izvanredan lični magnetizam.
Nervozni ste i podložni nesrećama, pa se čini da na neki način privlačite uznemirujuče okolnosti i događaje.

Merkur u neskladu sa Uranom

Um vam je stalno u pripravnosti; ingeniozni ste, skloni razmišljanju i ekscentričnosti.
Izraženo ste intelektualni i teško vas je prevariti. Kao "buntovnik s razlogom" rado osporavate autoritete i retko prihvatate savete.
Arogantni ste, nervozni, odvažni i nikad zadovoljni; oduševljavate se sopstvenim uverenjima.
Ovaj aspekt je dobar za bavljenje naukom, filozofijom, pisanjem i politikom.

Jupiter u neskladu sa Uranom

Imate kritički stav prema opšteprihvaćenim načelima i pokušavate da učinite nešto kako biste ih izmenili.
Na sebe preuzimate više nego što možete. Entuzijasta ste, nezavisni, otvoreni i snažne volje, želite da odmah na početku krenete sa vrha, ali vam uspeh zavisi od adekvatnih priprema.
Ovaj aspekt ukazuje na to da ne treba da se bavite berzanskim špekulacijama ili kockom. Morate se naučiti umerenosti u svemu što činite i izbegavati tenedenciju ka hipokriziji.

Uran u neskladu sa Ascendentom

Buntovnik ste i uvereni da sve možete da radite po svom, a da vas svet oko vas i dalje prihvata. Teško uspostavljate odnose s ljudima zbog svoje neobične ljubavi za slobodu koja od vas stvara gotovo neuravnoteženu ličnost; najblaže rečeno, svi odnosi u koje stupate su puni izazova. Ukoliko ostali odluče da vas ne prihvate i ne prate, vi, bez obzira na to (vođa u pravom smislu te reči) veselo nastavljate svojim putem i radite po svom.
Kvadrat označava neslaganje s roditeljima i zavisnim položajem u mladosti, tako da se često dešava da rano odlazite iz roditeljskog doma u potrazi za ispunjenjem svojih snova. Opozicija prouzrokuje teškoće s partnerom (bilo bračnim bilo poslovnim) i, ako je Uran u sedmoj kući, uči vas saradnji uz sva iskušenja koja to donosi.
Ako je Uran u šestoj kuci, ta energija će se usmeriti na situacije na poslu i u vezi sa zdravljem.

Uran inkonjukcija MC

Vi ste čudak, veoma neuravnoteženi, s izraženom inidividualnošću, izazivate nemir gde god se pojavite. Srećni ste kad okolinu izbacite iz ravnoteže i navedete ih da razmišljaju o tome šta ćete sledeće neobično učiniti.
Prema ljudima se ponašate hirovito, najblaže rečeno, i uživate da ljude šokirate neprihvatljivim rečnikom i uvredljivim primedbama. Potpuna nekonvencionalnost i odsustvo svake potrebe da vas javnost prihvati može od vas stvoriti pravog buntovnika koji ne obraća pažnju na tuđe mišljenje.
Zbog svojeglavosti teško nalazite i zadržavate posao, sve dok ne naučite da usmeravate hirovitu energiju Urana prema plodonosnim područjima nauke, tehnike, astrologije ili okultnih nauka.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima