Aspekti planeta

Uran u aspektima

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje.

jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti. Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos. 

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Urana sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Sunce u neskladu sa Uranom

Impulsivni ste, nagli, ekscentrični i ponekad neprincipijelni.
Idete svojim putem i radite ono što želite, ne razmišljajući mnogo o tome šta bi drugi mogli da pomisle ili osete.
Originalni ste ali i nepraktični, a ovaj aspekt vam često pruža izvanredan lični magnetizam.
Nervozni ste i podložni nesrećama, pa se čini da na neki način privlačite uznemirujuče okolnosti i događaje.

Mars inkonjukcija Uran

Neprestano imate osećaj da ste pod pritiskom.
Kada ste razočarani, reagujete nesmotreno i neprijateljski. Morate naučiti da razmislite pre no što nešto kažete, inače ćete druge oterati od sebe.
Ranjivi ste na javno izrečene kritike; morate razvijati strpljivost i naučiti se da saslušate ideje drugih ljudi.

Uran u skladu sa Plutonom

Duhovna energija Plutona i snaga buđenja karakteristična za Uran zajednički mogu delovati ili u smislu gradnje, ili u smislu razgradnje.
Ovaj položaj vam daje istrajnost i snagu i osposobljava vas da prihvatite sve što je novo, naročito ako ste ubeđeni da je za dobrobit čitavog sveta.
Užasava vas nepravda i svesni ste opasnosti koja preti od diktatura. Istinski ste idealista.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima