Aspekti planeta

Uran u aspektima

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje.

jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti. Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos. 

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Urana sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Sunce inkonjukcija Uran

Pošto osećate potrebu da se pred drugima dokažete kroz partnerstvo, prijateljstvo i karijeru, čini se da ste uvek u ofanzivi.
Zbog te potrebe, skloni ste da projektujete "ja-znam-sve" stav, što drugima stvara teškoće.
Moraćete da naglašavate svoje potencijale, kreativnost i originalnost, umesto da naglašavate svoju potrebu da budete iznad svih drugih.

Venera inkonjukcija Uran

Darežljivi ste, skloni uživanjima, sposobni da razmazite druge, mada ih u dubini duše prezirete.
Često se bavite tuđim problemima, da biste izbegli bavljenje sopstvenim.
Vrlo ste komunikativni; u suštini ste velika pričalica i stavljate na lice masku srećnog čoveka.
S druge strane, možete postati ćutljivi, nadureni i misteriozni.
Imaćete koristi od bavljenja svim vrstama umetnosti, posebno ako je reč o književnosti.

Mars u neskladu sa Uranom

Mada ste samovoljni i kontradiktorni, onog trenutka kada naučite kako da sami sebe obuzdavate postaćete vođa koji mnogo toga može postići. Skloni ste nesrećama, rizicima, nasilju i preteranom radu. Važno je da naučite da uočavate sopstvena ograničenja. Skloni ste nesmotrenim ljubavnim vezama. Verovatno vam ne odgovaraju brak ni sređen način života.

Saturn u neskladu sa Uranom

Izraziti individualista.
Možete biti radikalni, pomalo drastični i skloni stavu: "Ja sam taj koji zna sve". Isto tako, možete biti oprezni u pogledu donošenja odluke: želite da dobijete znak odobravanja pre no što izrazite svoje stavove. Kako biste prikrili svoje stvarno osećanje nesigurnosti, postajete agresivni prema autoritetima.
Kada budete naučili veštinu postizanja kompromisa, bićete vredan i napredan radnik i funkcionisaćete naročito dobro u velikim grupama i organizacijama. Čak biste mogli pozitivno da koristite i svoj nedostatak takta; to, naime, može biti novi i osvežavajući pristup javnosti.

Uran u neskladu sa MC

Vi ste čudak, veoma neuravnoteženi, s izraženom inidividualnošću, izazivate nemir gde god se pojavite. Srećni ste kad okolinu izbacite iz ravnoteže i navedete ih da razmišljaju o tome šta ćete sledeće neobično učiniti.
Prema ljudima se ponašate hirovito, najblaže rečeno, i uživate da ljude šokirate neprihvatljivim rečnikom i uvredljivim primedbama. Ponekad je uzrok vašeg neobuzdanog ponašanja neusklađen odnos s jednim ili oba roditelja (naročito u opoziciji). Potpuna nekonvencionalnost i odsustvo svake potrebe da vas javnost prihvati može od vas stvoriti pravog buntovnika koji ne obraća pažnju na tuđe mišljenje.
Zbog svojeglavosti teško nalazite i zadržavate posao, sve dok ne naučite da usmeravate hirovitu energiju Urana prema plodonosnim područjima nauke, tehnike, astrologije ili okultnih nauka.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima