Aspekti planeta

Uran u aspektima

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje.

jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti. Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos. 

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Urana sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Venera konjukcija Uran

Samovoljni ste i emotivno napeti, blistava ste, a možda i genijalna ličnost.
Žudite za mirom, maksimalno intelektualizujete život i ne podnosite da vas ljudi uzimaju zdravo za gotovo.
Funkcionišete izuzetno dobro gde god se traži unikatnost. Ako ste umetnik, bićete veoma originalni u svom radu. Imate brojne neuobičajene veze sa ljudima.
Skloni ste naglom prekidanju ljubavnih veza, retko ostajete odani samo jednoj osobi, pošto često poistovećujete prijateljstvo i ljubav.
Izrazito ste društveni.

Jupiter u neskladu sa Uranom

Imate kritički stav prema opšteprihvaćenim načelima i pokušavate da učinite nešto kako biste ih izmenili.
Na sebe preuzimate više nego što možete. Entuzijasta ste, nezavisni, otvoreni i snažne volje, želite da odmah na početku krenete sa vrha, ali vam uspeh zavisi od adekvatnih priprema.
Ovaj aspekt ukazuje na to da ne treba da se bavite berzanskim špekulacijama ili kockom. Morate se naučiti umerenosti u svemu što činite i izbegavati tenedenciju ka hipokriziji.

Uran konjukcija Neptun

Imate izvanredan talenat za umetnost, često do te mere da ga možemo svrstati u kategoriju genijalnosti.
Ljubazni ste, ekscentrični, imate dobre namere i bujnu maštu. Identifikujete se sa masama i borićete se za slobodu, i to izuzetno odlučno.
Ovaj aspekt označava istraživanje na nekom neuobičajenom polju.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima