Aspekti planeta

Uran u aspektima

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje.

jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti. Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos. 

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Urana sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Sunce u skladu sa Uranom

Privlačite druge zahvaljujući sposobnostima vođe, popularnosti i talentu.
Mada niste uvek taktični, vaš entuzijazam, optimizam i smeh su uistinu zarazni.
Možete se posvetiti nekom društvenopolitičkom cilju ili pokretu, a ako to učinite, onda je ta posvećenost potpuna.
Imate snažnu intuiciju, razvijenu maštu i tačna predosećanja.
U horoskopu žene ovaj aspekt često ukazuje na srećan brak sa čovekom od autoriteta.

Mars u neskladu sa Uranom

Mada ste samovoljni i kontradiktorni, onog trenutka kada naučite kako da sami sebe obuzdavate postaćete vođa koji mnogo toga može postići. Skloni ste nesrećama, rizicima, nasilju i preteranom radu. Važno je da naučite da uočavate sopstvena ograničenja. Skloni ste nesmotrenim ljubavnim vezama. Verovatno vam ne odgovaraju brak ni sređen način života.

Jupiter konjukcija Uran

Nemirni ste i ne volite ograničenja.
Ova konjunkcija ukazuje na duboko poštovanje prema znanju. Možda ste čak i genije, u svakom slučaju smatrate da morate naučiti sva znanja ovog sveta.
Zainteresovani ste za sve što je novo i progresivno i možete čvrsto verovati u okultno.
Darežljivi ste i podsticajni u odnosima sa prijateljima; često će vam se pružati prilika za kakvo neočekivano putovanje.

Uran u skladu sa MC

skloni ste da izaberete poziv u nekoj naprednoj naučnoj ili tehničkoj oblasti — sasvim neuobičajenoj, u kojoj ćete moći da ispoljite svoju sposobnost za rukovođenje i maštovitost. Nikad se ne pridržavate tradicionalnih oblika ponašanja, niti vas mogu sputavati; lako se može desiti da negujete zanimanje za okultne nauke, astrologiju ili neki neobičan "izam" ili filozofiju. Sami sebi ste dovoljno snažan podsticaj, i mada se dobro slažete s ljudima, često volite da sami nekuda odlutate i uživate u životu na svoj način i kako vama lično odgovara. Retko vas zanima posedovanje materijalnih stvari, jer smatrate da vas to verzuje za konvencionalan način života (a to nikako nije za vas). Neophodno vam je uzbuđenje i stalno ste u potrazi za nečim novim i različitim.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima