Aspekti planeta

Uran u aspektima

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje.

jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti. Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos. 

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Urana sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Mesec u skladu sa Uranom

Neprestano ste u stanju pripravnosti na mentalnom planu i uvek tragate za novim i različitim putevima samoizražavanja.
Preduzimljivi ste, intuitivni, imate dara za nauku, a interesuju vas okultno, spiritizam, metafizika i astrologija.
Ovo ukazuje na pozitivne promene; ti aspekti su povoljni za putovanja, ako se nalaze u trećoj ili devetoj kući. Ako se nalaze u četvrtoj kući, često ćete menjati mesto boravka.

Merkur u neskladu sa Uranom

Um vam je stalno u pripravnosti; ingeniozni ste, skloni razmišljanju i ekscentričnosti.
Izraženo ste intelektualni i teško vas je prevariti. Kao "buntovnik s razlogom" rado osporavate autoritete i retko prihvatate savete.
Arogantni ste, nervozni, odvažni i nikad zadovoljni; oduševljavate se sopstvenim uverenjima.
Ovaj aspekt je dobar za bavljenje naukom, filozofijom, pisanjem i politikom.

Mars u neskladu sa Uranom

Mada ste samovoljni i kontradiktorni, onog trenutka kada naučite kako da sami sebe obuzdavate postaćete vođa koji mnogo toga može postići. Skloni ste nesrećama, rizicima, nasilju i preteranom radu. Važno je da naučite da uočavate sopstvena ograničenja. Skloni ste nesmotrenim ljubavnim vezama. Verovatno vam ne odgovaraju brak ni sređen način života.

Uran konjukcija Neptun

Imate izvanredan talenat za umetnost, često do te mere da ga možemo svrstati u kategoriju genijalnosti.
Ljubazni ste, ekscentrični, imate dobre namere i bujnu maštu. Identifikujete se sa masama i borićete se za slobodu, i to izuzetno odlučno.
Ovaj aspekt označava istraživanje na nekom neuobičajenom polju.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima