Aspekti planeta

Uran u aspektima

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje.

jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti. Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos. 

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Urana sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur u neskladu sa Uranom

Um vam je stalno u pripravnosti; ingeniozni ste, skloni razmišljanju i ekscentričnosti.
Izraženo ste intelektualni i teško vas je prevariti. Kao "buntovnik s razlogom" rado osporavate autoritete i retko prihvatate savete.
Arogantni ste, nervozni, odvažni i nikad zadovoljni; oduševljavate se sopstvenim uverenjima.
Ovaj aspekt je dobar za bavljenje naukom, filozofijom, pisanjem i politikom.

Venera u neskladu sa Uranom

Skloni ste razmaženosti i navikli ste da se stvari odvijaju onako kako vi to želite, pa ipak, zahvaljujući svom šarmu, uspevate da ubedite druge ljude.
Egocentrični ste i egotistični, ali ste istovremeno i magnetski privlačni. Lako se vređate, imate jaku volju.
U odnosima sa suprotnim polom nailazite na mnoge probleme, često naprečac ulazite u brak, da biste se ubrzo potom razveli. Želje su vam uvek veoma jake, i bez ikakvog očiglednog razloga menjate objekt svoje ljubavi. Uživate u osvajanju, da bi ste se ubrzo potom umorili od onoga što ste osvojili.
Ne podnosite autoritete i volite da se razlikujete od drugih. Pokušavate da prikrijete duboko usađeni kompleks inferiornosti.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima