Aspekti planeta

Neptun u aspektima

Planeta Neptun u horoskopu - astrologiji predstavlja i duhovni poriv i poriv za bežanjem; on, dakle, predstavlja vašu žeiju da sami sebe zavarate i vaša stvaralačka i intiutivna svojstva.

Planeta Neptun u horoskopu - astrologiji je druga od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Venere (Venera na kvadrat), nije lična planeta, osim ako se ne nalazi na značajnom mestu u horoskopu ili ne pravi aspekte sa ličnim planetama. Predstavlja misticizam, duhovnost, spiritualnost, magiju, pa i veru. Vrlo je vezan za umetnost (slikarstvo, muziku, pevanje, sva umetnička remek dela koja nas očaraju). Neptun je taj koji nas opija i ne možemo neke stvari da sagledamo u pravom svetlu. Ljubav prema daljinama, dubinama, bilo da su one teritorijalne ili duhovne. Vezuje se za more, bezuslovnu ljubav, platonsku ljubav. Može predstavljati i obmane i samoobmane, psihičku nestabilnost, nerazumevanje, nejasnoće, alkoholizam, narkomaniju, laž, prevaru.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Neptuna sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Sunce inkonjukcija Neptun

Skloni ste samopožrtvovanju i čini se da privlačite sve one kojima ste zbog nekog svog svojstva potrebni; kasnije zbog toga žalite jer smatrate da su vas iskorišćavali.
Možete se suočiti sa problemima slabljenja opšteg zdravstvenog stanja i smesta morate zatražiti odgovarajuću medicinsku pomoć.
Morate naučiti da kažete ne, jer time što uvek pomažete drugima drastično umanjujete sopstvenu energiju.

Mesec u skladu sa Neptunom

Obe planete utiču na emotivnost. Ovi aspekti proširuju vaše životne okvire i često ukazuju na neuobičajene želje i sklonosti, ali mogu doneti i tendenciju ka preteranom idealizovanju i zavaravanju samog sebe.
Puni ste topline, iskreni i privlače vas umetnost, muzika, pesme i igre.
Ovo je veoma povoljan položaj za poslove kojima upravlja Neptun: brodski saobraćaj, ekstrakciju i prodaju nafte, film i pozorište.

!!!EGZAKTNO!!!

Mars u skladu sa Neptunom

Saosećajni ste i sposobni da inspirišete druge; u ljudima uvek vidite ono najbolje.
Bilo bi dobro da se bavite uslužnim delatnostima i svim poslovima u kojima pružate pomoć drugima.
Maštoviti ste i imate umetničkog dara, posebno kada je reč o muzici ili književnosti.
Mada ste puni ljubavi i emotivni, umete i da se kontrolišete.
Imaćete uspeha u svim oblastima kojima vlada Neptun-gluma, medicina, brodski saobraćaj ili ekstrakcija i prodaja nafte.

Saturn u neskladu sa Neptunom

Možete biti ili vešti i kreativni ili naprotiv, bez ikakvih ambicija.
Moglo bi se dogoditi da preuzmete na sebe krivicu drugih ljudi; trebalo bi da, umesto toga, prevaziđete svoj strah od neuspeha, da se suočite sa konkurencijom i naučite da volite sami sebe.
Sposobni ste i višestruko talentovani kada je reč o finansijama, poslovima i umetnosti.
Možda vam je teško da razlučite prave prijatelje od onih koji su spremni da vas iskoriste.
Tragate za idealnim partnerom; ponekad ćete radije večno ostati sami, nego što ćete se odreći svojih ideala. Prilično ste napeti na emotivnom planu i imate dosta inhibicija koje bi valjalo prebroditi.
Dobro bi bilo da se držite podalje od svih onih koji imaju ekstrasenzorne sposobnosti.

Neptun u skladu sa Plutonom

Ovo je kreativni i umetnički aspekt.
Ukazuje na borbu protiv nepravde i na menjanje pravosudnog i zakonodavnog sistema.
Ovaj aspekt može doneti javnost rada vlade, slobodu izražavanja ili pozitivnu primenu talenata za mistično i okultno.
Ako se negativno koristi, može označiti napuštanje društva.

Neptun u skladu sa Ascendentom

sposobni ste da istkate mrežu od iluzija; stoga su područja u kojima imate puno uspeha gluma, pisanje, politika i pravo. U odnosima sa ljudima vaša osetljivost vam pomaže da ispunite njihove želje i očekivanja. Pošto imate razvijenu intuiciju i moć zapažanja, naslućujete šta će publika prihvatiti, tako da ste uspešni u svim poslovima u vezi s trgovinom ili odnosima s javnošću. Imate bogatu maštu i kreativni ste, ako ne ne polju umetnosti, onda svakako u oblasti umetničkih zanata. Treba da se oslanjate na svoje predosećaje, oni dolaze iz moćnog izvora, vaše podsvesti; kad naučite da slušate tihi unutrašnji glas, znaćete da ste na pravom putu.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima