Aspekti planeta

Neptun u aspektima

Planeta Neptun u horoskopu - astrologiji predstavlja i duhovni poriv i poriv za bežanjem; on, dakle, predstavlja vašu žeiju da sami sebe zavarate i vaša stvaralačka i intiutivna svojstva.

Planeta Neptun u horoskopu - astrologiji je druga od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Venere (Venera na kvadrat), nije lična planeta, osim ako se ne nalazi na značajnom mestu u horoskopu ili ne pravi aspekte sa ličnim planetama. Predstavlja misticizam, duhovnost, spiritualnost, magiju, pa i veru. Vrlo je vezan za umetnost (slikarstvo, muziku, pevanje, sva umetnička remek dela koja nas očaraju). Neptun je taj koji nas opija i ne možemo neke stvari da sagledamo u pravom svetlu. Ljubav prema daljinama, dubinama, bilo da su one teritorijalne ili duhovne. Vezuje se za more, bezuslovnu ljubav, platonsku ljubav. Može predstavljati i obmane i samoobmane, psihičku nestabilnost, nerazumevanje, nejasnoće, alkoholizam, narkomaniju, laž, prevaru.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Neptuna sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Sunce u neskladu sa Neptunom

Pošto potcenjujete vlastitu sposobnost za postizanje uspeha, često niste kadri da ostvarite sve svoje namere, mada imate plemenite motive.
Osetljivi ste za ljudske patnje, volite životinje i preterano ste emotivni, što pokušavate da prikrijete.
Nastojite da se angažujete u onim situacijama gde će se drugi na vas oslanjati.
Ako je Neptun ugaoni, morate se čuvati prevare, jer bi vam se moglo desiti da postanete žrtva pronevere ili skandala.

Venera u neskladu sa Neptunom

Morate naučiti da izlazite na kraj sa svojim prenaglašenim idealizmom, preteranim emocijama i borbom koja se vodi u vama između intuicije i osećanja.
Lako vas je zavesti i finansijski prevariti.
Mogli biste da budete dobar matematičar, statističar ili strateg.
Skloni ste bežanju i veoma osetljivi na droge.
Kada osećate da vas ne cene dovoljno, skloni ste da za to optužite druge.
Umetnička ste duša, volite elegantan život i verovatno ste rođeni u imućnoj kući. Ipak, morate prevazići svoje izraženo osećanje nesigurnosti.

Saturn u neskladu sa Neptunom

Možete biti ili vešti i kreativni ili naprotiv, bez ikakvih ambicija.
Moglo bi se dogoditi da preuzmete na sebe krivicu drugih ljudi; trebalo bi da, umesto toga, prevaziđete svoj strah od neuspeha, da se suočite sa konkurencijom i naučite da volite sami sebe.
Sposobni ste i višestruko talentovani kada je reč o finansijama, poslovima i umetnosti.
Možda vam je teško da razlučite prave prijatelje od onih koji su spremni da vas iskoriste.
Tragate za idealnim partnerom; ponekad ćete radije večno ostati sami, nego što ćete se odreći svojih ideala. Prilično ste napeti na emotivnom planu i imate dosta inhibicija koje bi valjalo prebroditi.
Dobro bi bilo da se držite podalje od svih onih koji imaju ekstrasenzorne sposobnosti.

Neptun u skladu sa Ascendentom

sposobni ste da istkate mrežu od iluzija; stoga su područja u kojima imate puno uspeha gluma, pisanje, politika i pravo. U odnosima sa ljudima vaša osetljivost vam pomaže da ispunite njihove želje i očekivanja. Pošto imate razvijenu intuiciju i moć zapažanja, naslućujete šta će publika prihvatiti, tako da ste uspešni u svim poslovima u vezi s trgovinom ili odnosima s javnošću. Imate bogatu maštu i kreativni ste, ako ne ne polju umetnosti, onda svakako u oblasti umetničkih zanata. Treba da se oslanjate na svoje predosećaje, oni dolaze iz moćnog izvora, vaše podsvesti; kad naučite da slušate tihi unutrašnji glas, znaćete da ste na pravom putu.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima