Aspekti planeta

Neptun u aspektima

Planeta Neptun u horoskopu - astrologiji predstavlja i duhovni poriv i poriv za bežanjem; on, dakle, predstavlja vašu žeiju da sami sebe zavarate i vaša stvaralačka i intiutivna svojstva.

Planeta Neptun u horoskopu - astrologiji je druga od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Venere (Venera na kvadrat), nije lična planeta, osim ako se ne nalazi na značajnom mestu u horoskopu ili ne pravi aspekte sa ličnim planetama. Predstavlja misticizam, duhovnost, spiritualnost, magiju, pa i veru. Vrlo je vezan za umetnost (slikarstvo, muziku, pevanje, sva umetnička remek dela koja nas očaraju). Neptun je taj koji nas opija i ne možemo neke stvari da sagledamo u pravom svetlu. Ljubav prema daljinama, dubinama, bilo da su one teritorijalne ili duhovne. Vezuje se za more, bezuslovnu ljubav, platonsku ljubav. Može predstavljati i obmane i samoobmane, psihičku nestabilnost, nerazumevanje, nejasnoće, alkoholizam, narkomaniju, laž, prevaru.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Neptuna sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Sunce u skladu sa Neptunom

Vizionar ste, maštoviti i kreativni. Ovaj aspekt često nalazimo u horoskopima pisaca i umetnika.
Idu vam od ruke poslovna i berzanska ulaganja, a može vas zainteresovati i neka naučna oblast.
Romantični ste i nežni, obično predani porodici, partneru u kući.

Mesec u neskladu sa Neptunom

Zbog sklonosti da poistovećujete stvarnost i samoobmanu, ulazite u komplikovane emotivne odnose.
Ovakvi aspekti često ukazuju na potrebu za bežanjem-kroz alkohol, droge ili maštarije. Kreativni ste i skloni umetnosti, ali potcenjujete svoje veštine.
Ukoliko ne naučite da dobro kontrolišete aspekt kvadrata, mogli bi iskrsnuti zdravstveni problemi; ako je kvadrat u nekom kardinalnom znaku, mogli biste imati problema u vezi sa cirkulacijom; ako je reč o kvadratu u fiksnom znaku, mogu vas zadesiti problemi sa žlezdama; ako se pak radi o promenljivom znaku, mogu se javiti problemi sa nervnim sistemom i mozgom.
Ovi aspekti mogu označavati i jednog strogog roditelja.

Neptun u skladu sa Plutonom

Ovo je kreativni i umetnički aspekt.
Ukazuje na borbu protiv nepravde i na menjanje pravosudnog i zakonodavnog sistema.
Ovaj aspekt može doneti javnost rada vlade, slobodu izražavanja ili pozitivnu primenu talenata za mistično i okultno.
Ako se negativno koristi, može označiti napuštanje društva.

Neptun konjukcija Ascendent

imate idealističke i romantične poglede na svet do te mere da ste gotovo nerealni, naročito ako konjunkcija ima samo lake aspekte. Uz kvadrate i opozicije još uvek zadržavate estetički pristup i spremni ste da sagledate samo ono najbolje u ljudima; ipak ste u tom slučaju malo realniji i čvršće stojite na zemlji. Često ste kreativni, s darom za muziku i umetnost i treba da se postarate da se ove sklonosti izraze, u protivnom ćete besciljno i sanjalački lutati kroz život, večito u potrazi za nekim drugim svetom u kojem je svako onakav kakav izgleda da jeste, a život ne pruža nikakav izazov niti postavlja zahteve. U velikoj meri zavisite od toga kako vas ljudi prihvataju; retko nešto preduzimate pre nego što vidite kako će vaši poduhvati uticati na okolinu. U najboljem slučaju, imate razvijenu intuiciju i dobru moć zapažanja, u najgorem, nepouzdani ste i varljivi.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima