Aspekti planeta

Neptun u aspektima

Planeta Neptun u horoskopu - astrologiji predstavlja i duhovni poriv i poriv za bežanjem; on, dakle, predstavlja vašu žeiju da sami sebe zavarate i vaša stvaralačka i intiutivna svojstva.

Planeta Neptun u horoskopu - astrologiji je druga od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Venere (Venera na kvadrat), nije lična planeta, osim ako se ne nalazi na značajnom mestu u horoskopu ili ne pravi aspekte sa ličnim planetama. Predstavlja misticizam, duhovnost, spiritualnost, magiju, pa i veru. Vrlo je vezan za umetnost (slikarstvo, muziku, pevanje, sva umetnička remek dela koja nas očaraju). Neptun je taj koji nas opija i ne možemo neke stvari da sagledamo u pravom svetlu. Ljubav prema daljinama, dubinama, bilo da su one teritorijalne ili duhovne. Vezuje se za more, bezuslovnu ljubav, platonsku ljubav. Može predstavljati i obmane i samoobmane, psihičku nestabilnost, nerazumevanje, nejasnoće, alkoholizam, narkomaniju, laž, prevaru.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Neptuna sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Mesec u neskladu sa Neptunom

Zbog sklonosti da poistovećujete stvarnost i samoobmanu, ulazite u komplikovane emotivne odnose.
Ovakvi aspekti često ukazuju na potrebu za bežanjem-kroz alkohol, droge ili maštarije. Kreativni ste i skloni umetnosti, ali potcenjujete svoje veštine.
Ukoliko ne naučite da dobro kontrolišete aspekt kvadrata, mogli bi iskrsnuti zdravstveni problemi; ako je kvadrat u nekom kardinalnom znaku, mogli biste imati problema u vezi sa cirkulacijom; ako je reč o kvadratu u fiksnom znaku, mogu vas zadesiti problemi sa žlezdama; ako se pak radi o promenljivom znaku, mogu se javiti problemi sa nervnim sistemom i mozgom.
Ovi aspekti mogu označavati i jednog strogog roditelja.

Venera u skladu sa Neptunom

Zahvaljujući tome što ste istovremeno senzitivni i maštoviti, dobro rešavate probleme.
Volite lepotu u svim njenim oblicima i privlače vas rafinirani ljudi. Romantični ste i produhovljeni, prema ljudima ste ljubazni čak i onda kada ste razočarani.
Obično ne volite težak ili rutinski posao, ali biste mogli imati uspeha u uslužnim delatnostima, negovanju drugih i bavljenju socijalnim radom.
Vaša kreativnost se može dobro ispoljiti u poeziji ili muzici; verovatno volite žičane instrumente.

Neptun u skladu sa Plutonom

Ovo je kreativni i umetnički aspekt.
Ukazuje na borbu protiv nepravde i na menjanje pravosudnog i zakonodavnog sistema.
Ovaj aspekt može doneti javnost rada vlade, slobodu izražavanja ili pozitivnu primenu talenata za mistično i okultno.
Ako se negativno koristi, može označiti napuštanje društva.

Neptun u neskladu sa MC

Teško prihvatate činjenicu da ste u nečemu pogrešili zbog nesigurnosti i sumnje u sebe. Moguće je da su tome uzrok nezadovoljavajući odnosi s jednim ili oba roditelja u mladosti, koji su možda bili slabi, bolesni ili alkoholičari.
Uvek morate da se trudite da o sebi stvorite pozitivnu predstavu; sve dok vi sami u sebi ne pronađete neke vrednosti, teško da će drugi ljudi uspeti da shvate da ste vredni pažnje i ljubavi.
Skloni ste rasipanju energije jer vas mnogo toga zanima i zato je neophodno još u mladosti odlučiti čime ćete se baviti, inače se može desiti da beskrajno besciljno tumarate i nikad ne postignete ništa ni na jednom poslu. Pošto imate izrazitu moć zapažanja i razvijenu intuiciju, čak ste naklonjeni veri ako ste odrasli u odgovarajućim uslovima, može se desiti da vam idealistička filozofija pruži veliki mir.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima