Aspekti planeta

Saturn u aspektima

Planeta Saturn u horoskopu, horoskopu predstavlja princip učenja. Lekcije koje budete naučili uz pomoć Saturna nikada nećete zaboraviti.

Planeta Saturn u horoskopu predstavlja našu sudbinu, našu karmu i ono što teško možemo da promenimo. Saturn je planeta koja nas uči granicama, strpljivosti, fizičkom i psihičkom bolu. U zavisnosti od toga gde se nalazi u horoskopu pravi određene probleme. Saturn predstavlja teške i hronične bolesti i nas kao stare ljude. Koliko smo izdržljivi, kako se nosimo sa životnim problemima. Suština Saturna je da nas uozbilji, i da nas nauči da budemo mudri. Metode ili način na koji to radi u zavisnosti od toga koliko smo spremni da to uvidimo mogu biti i vrlo teške po nas, u smislu da mi to ne razumemo i stvara bol. Saturn je zaslužan “za red, rad, disciplinu i odgovornost” i on nas tome nauči na lakši ili teži način. Obično smanji ili poružni deo tela u zavisnosti od znaka u kojem se nalazi. Predstavlja i siromaštvo i “prost svet”.

U telu predstavlja kosti, zube i kožu.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Saturna sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Sunce u neskladu sa Saturnom

Kod postojanja ovog aspekta, ograničena je sposobnost samoizražavanja, naročito u mladosti, što znači da ćete za sve što učite morati da se pomučite.
Dobro prosuđujete, posebno u onim situacijama koje su značajne za karijeru. Kada jednom osetite ukus uspeha, postaćete samouvereni.
Ovaj aspekt često sprečava postojanje bliskog odnosa sa ocem, ili može dovesti do ranog gubitka oca.
Ozbiljni problemi sa zubima ili artritis mogu predstavljati fizički izraz ograničavajućeg delovanja Saturna na energiju Sunca.
Ovaj aspekt često dovodi do stupanja u brak sa udovicom ili udovcem ili sa osobom od koje se po godinama znatno razlikujete.

Mesec u skladu sa Saturnom

Promišljeni ste, ozbiljni, trezveni, konzervativni i oprezni.
Imate izrazito lično dostojanstvo i pružiće vam se prilika za uspinjanje na društvenoj lestvici.
Ovakav položaj često ukazuje na dug život, mada ne i na sasvim krepko zdravlje.
Možda ćete nešto naslediti od jednog roditelja, obično od majke.
Imate dara za upravljanje i ovaj aspekt najčešće obezbeđuje izvesnu dozu uspeha u javnosti.

Mars u skladu sa Saturnom

Živite organizovanim, disciplinovanim životom, dobro prihvatate teškoće, posle kojih vam čak i bolje ide.
Vrlo ste istrajni i tačno znate kad treba da se borite a kada da bežite.
Ovo je dobar aspekt za vojnu službu ili bavljenje tehnikom.
Veoma su vam važni dom i porodica, stalo vam je da vas drugi poštuju.

Saturn konjukcija Pluton

Ambiciozni ste u pogledu moći i statusa.
Toliko vaše insistiranje na dominaciji može doneti i dobro i zlo. Spremni ste da mnogo toga pretrpite kako biste ostvarili svoje ciljeve.
Druge ljude shvatate intuitivno i mogli biste ih koristiti za ostvarenje sopstvenih želja. Efikasni ste u svim svojim poduhvatima i lako stičete poštovanje, čak i divljenje.
Tajanstveni ste kada je reč o vašim planovima i, ukoliko niste aktivno angažovani na nekom projektu, možete postati frustrirani ili pak skloni teškim opsesijama.

Saturn inkonjukcija MC

Skloni ste povlačenju i usamljenosti; zajednički rad, posebno u paru, teško vam pada.
Više volite da radite samostalno. Mrzovoljni ste, smatrate da nikome nije stalo do vas, da je život težak, ponekad čak i bezvredan. Morate shvatiti da ovakvo gledište uzrokuje vaša priroda, a ne spoljašnje okolnosti.
Teško vam je da pružite i uzvraćate ljubav, ukoliko Saturn nema neke lake aspekte; često se morate boriti s usamljenošću i dopresijom. Podršku vam, međutim, pružaju stariji ljudi i postepeno se učite da izađete na kraj sa sukobima sa samim sobom; trezvenošću i smirenošću postići ćete stabilnost i uspešni ste na svakom položaju koji zahteva kvalitet, moralnost i marljivost.

#$%

Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima.