Aspekti planeta

Saturn u aspektima

Planeta Saturn u horoskopu, horoskopu predstavlja princip učenja. Lekcije koje budete naučili uz pomoć Saturna nikada nećete zaboraviti.

Planeta Saturn u horoskopu predstavlja našu sudbinu, našu karmu i ono što teško možemo da promenimo. Saturn je planeta koja nas uči granicama, strpljivosti, fizičkom i psihičkom bolu. U zavisnosti od toga gde se nalazi u horoskopu pravi određene probleme. Saturn predstavlja teške i hronične bolesti i nas kao stare ljude. Koliko smo izdržljivi, kako se nosimo sa životnim problemima. Suština Saturna je da nas uozbilji, i da nas nauči da budemo mudri. Metode ili način na koji to radi u zavisnosti od toga koliko smo spremni da to uvidimo mogu biti i vrlo teške po nas, u smislu da mi to ne razumemo i stvara bol. Saturn je zaslužan “za red, rad, disciplinu i odgovornost” i on nas tome nauči na lakši ili teži način. Obično smanji ili poružni deo tela u zavisnosti od znaka u kojem se nalazi. Predstavlja i siromaštvo i “prost svet”.

U telu predstavlja kosti, zube i kožu.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Saturna sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Mesec u skladu sa Saturnom

Promišljeni ste, ozbiljni, trezveni, konzervativni i oprezni.
Imate izrazito lično dostojanstvo i pružiće vam se prilika za uspinjanje na društvenoj lestvici.
Ovakav položaj često ukazuje na dug život, mada ne i na sasvim krepko zdravlje.
Možda ćete nešto naslediti od jednog roditelja, obično od majke.
Imate dara za upravljanje i ovaj aspekt najčešće obezbeđuje izvesnu dozu uspeha u javnosti.

Saturn u neskladu sa Uranom

Izraziti individualista.
Možete biti radikalni, pomalo drastični i skloni stavu: "Ja sam taj koji zna sve". Isto tako, možete biti oprezni u pogledu donošenja odluke: želite da dobijete znak odobravanja pre no što izrazite svoje stavove. Kako biste prikrili svoje stvarno osećanje nesigurnosti, postajete agresivni prema autoritetima.
Kada budete naučili veštinu postizanja kompromisa, bićete vredan i napredan radnik i funkcionisaćete naročito dobro u velikim grupama i organizacijama. Čak biste mogli pozitivno da koristite i svoj nedostatak takta; to, naime, može biti novi i osvežavajući pristup javnosti.

Saturn u neskladu sa Neptunom

Možete biti ili vešti i kreativni ili naprotiv, bez ikakvih ambicija.
Moglo bi se dogoditi da preuzmete na sebe krivicu drugih ljudi; trebalo bi da, umesto toga, prevaziđete svoj strah od neuspeha, da se suočite sa konkurencijom i naučite da volite sami sebe.
Sposobni ste i višestruko talentovani kada je reč o finansijama, poslovima i umetnosti.
Možda vam je teško da razlučite prave prijatelje od onih koji su spremni da vas iskoriste.
Tragate za idealnim partnerom; ponekad ćete radije večno ostati sami, nego što ćete se odreći svojih ideala. Prilično ste napeti na emotivnom planu i imate dosta inhibicija koje bi valjalo prebroditi.
Dobro bi bilo da se držite podalje od svih onih koji imaju ekstrasenzorne sposobnosti.

Saturn inkonjukcija Pluton

Veoma insistirate na ispunjavanju obaveza i često na sebe preuzimate mnogo više no što vam pripada. Takođe podsećate druge na to šta su, po vašem mišljenju, njihove dužnosti, i to ne nailazi uvek na dobar prijem.
Ako nemate cilj za koji se vredi boriti, možete biti sklon, ekscesima na seksualnom planu.
Perfekcionista ste u svemu čega se latite i volite one poslove koji vam omogućuju da upravljate brojnim ljudima i resursima. Stoga su politika i investicione odluke prave oblasti za vas.
U ličnim odnosima dozvoljavate partneru da dominira, ili čak da vas koristi. Jedno od najvažnijih prilagođavanja kome vi morate pribeci jeste da naučite da cenite sebe samog.

#$%

Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima.