Aspekti planeta

Saturn u aspektima

Planeta Saturn u horoskopu, horoskopu predstavlja princip učenja. Lekcije koje budete naučili uz pomoć Saturna nikada nećete zaboraviti.

Planeta Saturn u horoskopu predstavlja našu sudbinu, našu karmu i ono što teško možemo da promenimo. Saturn je planeta koja nas uči granicama, strpljivosti, fizičkom i psihičkom bolu. U zavisnosti od toga gde se nalazi u horoskopu pravi određene probleme. Saturn predstavlja teške i hronične bolesti i nas kao stare ljude. Koliko smo izdržljivi, kako se nosimo sa životnim problemima. Suština Saturna je da nas uozbilji, i da nas nauči da budemo mudri. Metode ili način na koji to radi u zavisnosti od toga koliko smo spremni da to uvidimo mogu biti i vrlo teške po nas, u smislu da mi to ne razumemo i stvara bol. Saturn je zaslužan “za red, rad, disciplinu i odgovornost” i on nas tome nauči na lakši ili teži način. Obično smanji ili poružni deo tela u zavisnosti od znaka u kojem se nalazi. Predstavlja i siromaštvo i “prost svet”.

U telu predstavlja kosti, zube i kožu.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Saturna sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Sunce u neskladu sa Saturnom

Kod postojanja ovog aspekta, ograničena je sposobnost samoizražavanja, naročito u mladosti, što znači da ćete za sve što učite morati da se pomučite.
Dobro prosuđujete, posebno u onim situacijama koje su značajne za karijeru. Kada jednom osetite ukus uspeha, postaćete samouvereni.
Ovaj aspekt često sprečava postojanje bliskog odnosa sa ocem, ili može dovesti do ranog gubitka oca.
Ozbiljni problemi sa zubima ili artritis mogu predstavljati fizički izraz ograničavajućeg delovanja Saturna na energiju Sunca.
Ovaj aspekt često dovodi do stupanja u brak sa udovicom ili udovcem ili sa osobom od koje se po godinama znatno razlikujete.

Mesec u skladu sa Saturnom

Promišljeni ste, ozbiljni, trezveni, konzervativni i oprezni.
Imate izrazito lično dostojanstvo i pružiće vam se prilika za uspinjanje na društvenoj lestvici.
Ovakav položaj često ukazuje na dug život, mada ne i na sasvim krepko zdravlje.
Možda ćete nešto naslediti od jednog roditelja, obično od majke.
Imate dara za upravljanje i ovaj aspekt najčešće obezbeđuje izvesnu dozu uspeha u javnosti.

Venera u neskladu sa Saturnom

Hronično ste nezadovoljni, često žrtvujete zadovoljstvo zbog posla, stidljivi ste, senzitivni i škrti na emocijama, pa vas drugi mogu smatrati hladnim.
Skloni ste defanzivnosti, strahujete da nećete biti prihvaćeni, odnosno, da ćete biti odbačeni.
Pošto možete imati problema sa roditeljima, biće bolje kada napustile kuću.
Teško vam je da izrazite svoja prava osećanja, pa ćete stoga verovalno morati da činite brojne ustupke u životu.
Ne bi trebalo da stupite u brak pre dvadeset osme godine života, jer biste mogli biti nesrećni u prerano sklopljenom braku.
Za vas je najvažnije da naučite kako da uspostavite odnos sa drugima.

Saturn u neskladu sa Neptunom

Možete biti ili vešti i kreativni ili naprotiv, bez ikakvih ambicija.
Moglo bi se dogoditi da preuzmete na sebe krivicu drugih ljudi; trebalo bi da, umesto toga, prevaziđete svoj strah od neuspeha, da se suočite sa konkurencijom i naučite da volite sami sebe.
Sposobni ste i višestruko talentovani kada je reč o finansijama, poslovima i umetnosti.
Možda vam je teško da razlučite prave prijatelje od onih koji su spremni da vas iskoriste.
Tragate za idealnim partnerom; ponekad ćete radije večno ostati sami, nego što ćete se odreći svojih ideala. Prilično ste napeti na emotivnom planu i imate dosta inhibicija koje bi valjalo prebroditi.
Dobro bi bilo da se držite podalje od svih onih koji imaju ekstrasenzorne sposobnosti.

Saturn u skladu sa MC

strpljivi i brižljivi, sve obavljate sistematično, dobro vodite računa o svemu što posedujete i u životu ste metodični i organizovani. Saturn u trećoj ili jedanaestoj kući nagoveštava sklonost ka usamljenosti usled predanosti poslu, što ne ostavlja dovoljno vremena za društveni život. Uvereni ste da se uspeh postiže samo velikim radom i na taj rad ste potpuno spremni. Neumorni ste, istinski tragalac. Važnije vam je da ste u pravu, nego da ste popularni. Uvek poštujete autoritet; pouzdani i zreli, i sami možete postati ugledna ličnost.

#$%

Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima.