Aspekti planeta

Saturn u aspektima

Planeta Saturn u horoskopu, horoskopu predstavlja princip učenja. Lekcije koje budete naučili uz pomoć Saturna nikada nećete zaboraviti.

Planeta Saturn u horoskopu predstavlja našu sudbinu, našu karmu i ono što teško možemo da promenimo. Saturn je planeta koja nas uči granicama, strpljivosti, fizičkom i psihičkom bolu. U zavisnosti od toga gde se nalazi u horoskopu pravi određene probleme. Saturn predstavlja teške i hronične bolesti i nas kao stare ljude. Koliko smo izdržljivi, kako se nosimo sa životnim problemima. Suština Saturna je da nas uozbilji, i da nas nauči da budemo mudri. Metode ili način na koji to radi u zavisnosti od toga koliko smo spremni da to uvidimo mogu biti i vrlo teške po nas, u smislu da mi to ne razumemo i stvara bol. Saturn je zaslužan “za red, rad, disciplinu i odgovornost” i on nas tome nauči na lakši ili teži način. Obično smanji ili poružni deo tela u zavisnosti od znaka u kojem se nalazi. Predstavlja i siromaštvo i “prost svet”.

U telu predstavlja kosti, zube i kožu.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Saturna sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur u skladu sa Saturnom

Dobrog ste pamćenja, praktični, logični, studiozni, velikog potencijala, pravi svetski čovek.
Zbog disciplinovanog uma lako se koncentrišete. Metodični ste, odgovomi i ozbiljni i istrajni u sudovima.
U mladosti volite društvo starijih ljudi.
Ovaj aspekt je izvanredan za generale, političare, istoričare, pisce, naučnike, istraživače i sve one koji se bave krupnim biznisom.

Venera u skladu sa Saturnom

Ozbiljni ste, odani, štedljivi, požrtvovani.
Možete imati koristi od veza sa drugim ljudima, od starijih, ili ćete pak na poslu steći neku dobit. Sporo ali pouzdano napreðujete u poslu i imaćete koristi od dugoročnih napora.
Obično ste dobar roditelj i dobro procenjujete druge ljude. Na vas se čovek može osloniti, a i vi se oslanjate na druge.
Vaše prave prednosti dolaze do izražaja tek u kasnijem životnom dobu.
Za prevazilaženje urođene usamljenosti bilo bi dobro da se posvetite pisanju, poeziji i muzici.

Saturn u neskladu sa Uranom

Izraziti individualista.
Možete biti radikalni, pomalo drastični i skloni stavu: "Ja sam taj koji zna sve". Isto tako, možete biti oprezni u pogledu donošenja odluke: želite da dobijete znak odobravanja pre no što izrazite svoje stavove. Kako biste prikrili svoje stvarno osećanje nesigurnosti, postajete agresivni prema autoritetima.
Kada budete naučili veštinu postizanja kompromisa, bićete vredan i napredan radnik i funkcionisaćete naročito dobro u velikim grupama i organizacijama. Čak biste mogli pozitivno da koristite i svoj nedostatak takta; to, naime, može biti novi i osvežavajući pristup javnosti.

Saturn u neskladu sa Ascendentom

"Život je ozbiljan". Teško se opuštate, pasivni ste kad je u pitanju ljubav. To ne znači da nemate emocija-imate ih, ali pri tome se javlja i osećanje krivice, tako da ih prikrivate i izgledate potpuno povučeno, hladno čak i nabusito.
Uspešni ste, posao vam je važan i uvek na prvom mestu. Uz znatnu emocionalnu podršku, možete da prevaziđete duboko usađenu sklonost za prikrivanjem osećanja.
Važno je da naučite da volite sebe, i da vas zbog vrednih osobina ljudi mogu zavoleti. Često osećaj nesigurnosti prikrivate ulogom klovna ili komedijaša koji zbija šale na sopstveni račun.
Ovaj položaj može da nagovesti poteškoće sa zdravljem koje se mogu prevazići pravilnom ishranom i zdravim mentalnim stavom. Privlače vas stariji ljudi, naročito u opoziciji, jer se u njihovom društvu osećate prijatnije. Odnosi s ljudima, najblaže rečeno, nisu vam laki, i s nekim teškim aspektima sa Saturnom možete biti usamljenik koji izbegava svaki dodir s ljudima.

Saturn konjukcija MC

ambicija je ključna reč koja objašnjava vašu ličnost; rano preuzimate odgovornost u životu i to vas čini srećnim. Disciplina je za vas unutrašnji poriv; još u mladosti ovladate lako veštinom organizacije. Da li ćete uspeti ili ne, zavisi najviše od toga kako se odnostite prema uspehu, odnosno neuspehu u mladosti. U doba od otprilike dvadeset devet godina, i prvom Saturnovom povratku, događaji koje to donosi i način kako ih primate odrediće vaš odnos prema budućem životu. Morate naučiti kako da se ophodite prema autoritetu. Pre nego što i sami zauzmete vodeći položaj morate naučiti kako se autoritet sluša. Bez obzira na to čime se bavite, pred očima ste javnosti; sviđalo se to vama ili ne, služićete drugima kao primer, bilo dobar bilo loš.

#$%

Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima.