Aspekti planeta

Merkur u aspektima

Planeta Merkur u horoskopu, astrologiji predstavlja vašu sposobnost rezonovanja, vaš um i način na koji komunicirate.

Merkur u horoskopu predstavlja sposobnost i potrebu naše komunikacije, stepen intelekta, način na koji razmišljamo, način na koji govorimo. Govori čak i o svakodnevnoj spretnsti, snalaženju u rutinskim stvarima, okretu, pokretu, kako vozimo, kako se ponašamo u saobraćaju. Koliko možemo mentalno da budemo aktivni, da li i šta volimo da čitamo.Kako iznosimo svoje mišljenje, koliko smo duhoviti-sarkastični-direktni u komunikaciji. Merkur u horoskopu, generalno, predstavlja decu školskog uzrasta i predstavlja našu braću i sestre (uopšte mogu i braća od stričeva, ujaka, tetaka...).

U telu, Merkur predstavlja kretanje, ruke, noge, creva.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Merkura sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur u neskladu sa Ascendentom

Mada imate potrebu za ljudima, možete biti egocentrični u tolikoj meri da ljudi zaziru od vašeg autoritativnog ponašanja, i morate naučiti da pravite ustupke, ako ne želite da vas izbegavaju.
Vrlo često ne zatvarate usta; morate da budete u centru pažnje da biste se osećali sigurnim u poslu i društvu. Želite da uspostavite odnose uzajamnog davanja i primanja, ali pazite da ne dođete u situaciju da samo primate, a ništa ne dajete zauzvrat!
Podjednako volite da radite intelektualno i manuelno, možete biti pisac. Lako skliznete u ogovaranje, iako toga ne morate uvek biti svesni, ili shvatiti da ste nekog uvredili svojim kritičkim primedbama, mada niste imali nameru nikog da povredite. Iznad svega, želite da vas zapaze po intelektualnim aktivnostima.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima