Aspekti planeta

Mesec u aspektima

Planeta Mesec u horoskopu, astrologiji predstavlja emocije, instinkte i ženski princip.

Mesec je u horoskopu pokazatelj naših emocija, osećanja i naše duše. Stepen prilagodljivosti. Patriotizam, koliko smo vezani za svoje kulturno nasleđe. U muškom horoskopu opisuje majku i ženu-suprugu. U ženskom nju samu kao majku i porodičnu ženu, i njenu majku, takođe. Opisuje naš dom, dom u kojem živimo, odnosno, dom kojem težimo. Mesec je istaknut je u horoskopima ljudi koji su vrlo senzibilni, koji “upijaju” atmosferu oko sebe, imaju prirodnu potrebu da pomažu ljudima, kao da stalno žele da “nekome budu majka”, da ga udome i nahrane. Istaknut je u horoskopima umetnika, kuvara, osoba koje imaju kontakte sa javnošću. Mesec, generalno, predstavlja i malu decu, bebe.

U telu, Mesec predstavlja stomak, želudac, organe za varenje, psihičku stabilnost. Kod žena reproduktivne organe.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Meseca sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Sunce u neskladu sa Mesecom

Sunce predstavlja princip samopotvrđivanja, a Mesec-osetljivost, emotivni poriv, tako da uvek postoji konflikt između ega i emocija.
Ovaj konflikt se može izraziti kroz ličnost, zdravlje, roditelje i partnere. Pokušaji mirenja "muškog" i "ženskog" principa mogu dovesti do akutnog sukoba u čovekovom ja.
Može doći do neslaganja između profesionalnih faktora ili pak između roditelja. Može se pojaviti i neka nevolja u odnosima sa partnerom, koja bi mogla da dovede do razvoda i finansijskih razlika.
Ipak, ova unutrašnja tenzija dovodi do velikog elana i sposobnosti ostvarivanja rezultata. Aspekt može nagovestiti da se roditelji, u trenutku detetovog začeća, nisu dobro slagali.

!!!EGZAKTNO!!!

Mesec u skladu sa Marsom

Ambiciozni ste, čvrsti, odlučni i hitri.
Radnik ste, a ne lenjivac. Izuzetno ste emotivni i često svu svoju energiju usmeravate na stvaralačke poduhvate.
Ovi aspekti mogu pozitivno uticati na poboljšanje zdravstvenih problema, budući da ukazuju na veliku fizičku snagu.

Mesec u skladu sa Neptunom

Obe planete utiču na emotivnost. Ovi aspekti proširuju vaše životne okvire i često ukazuju na neuobičajene želje i sklonosti, ali mogu doneti i tendenciju ka preteranom idealizovanju i zavaravanju samog sebe.
Puni ste topline, iskreni i privlače vas umetnost, muzika, pesme i igre.
Ovo je veoma povoljan položaj za poslove kojima upravlja Neptun: brodski saobraćaj, ekstrakciju i prodaju nafte, film i pozorište.

Mesec u skladu sa Plutonom

Ovo su aspekti ekstrasenzornih sposobnosti i imaju ih svi dobri medijumi.
Ovakav položaj često ukazuje na sposobnost za emocionalnu regeneraciju.

Mesec u skladu sa Ascendentom

bez teškoća pokazujete svoja osećanja, i zbog svoje privlačnosti i otvorenosti omiljeni ste među ljudima. Majka je važna osoba u vašem životu i zadovoljstvo vam pruža odnos s njom, puni ljubavi i podrške. Pošto lako uspostavljate veze i prijateljstva i volite da radite u grupi, možete biti uspešan glumac ili političar. Muzika često zauzima važno mesto u vašem životu, u stvari, moguće je da imate prijatan, zvonak glas. Prijatni ste, s bogatom imaginacijom i umetničkim sklonostima. Uživate u provodu s prijateljima i porodicom. Ako je Mesec u devetoj kući, putovanja će vam pomoći da proširite vidike.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima