Aspekti planeta

Mesec u aspektima

Planeta Mesec u horoskopu, astrologiji predstavlja emocije, instinkte i ženski princip.

Mesec je u horoskopu pokazatelj naših emocija, osećanja i naše duše. Stepen prilagodljivosti. Patriotizam, koliko smo vezani za svoje kulturno nasleđe. U muškom horoskopu opisuje majku i ženu-suprugu. U ženskom nju samu kao majku i porodičnu ženu, i njenu majku, takođe. Opisuje naš dom, dom u kojem živimo, odnosno, dom kojem težimo. Mesec je istaknut je u horoskopima ljudi koji su vrlo senzibilni, koji “upijaju” atmosferu oko sebe, imaju prirodnu potrebu da pomažu ljudima, kao da stalno žele da “nekome budu majka”, da ga udome i nahrane. Istaknut je u horoskopima umetnika, kuvara, osoba koje imaju kontakte sa javnošću. Mesec, generalno, predstavlja i malu decu, bebe.

U telu, Mesec predstavlja stomak, želudac, organe za varenje, psihičku stabilnost. Kod žena reproduktivne organe.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Meseca sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Mesec u neskladu sa Saturnom

Ovaj aspekt ukazuje na nesigurnost; radite vrednije od većine ljudi, ne biste li se dokazali.
Morate naučiti da kontrolišete svoju frustriranost, depresivnost i sklonost nezadovoljstvima, baš kao i tendenciju ka vezivanju za prošlost.
Ovo obično ukazuje na nesrećno rano detinjstvo; možda je bilo nesporazuma i neslaganja sa dominantnim roditeljem. Da biste postigli istinsku zrelost, morate prevazići to pomanjkanje samopouzdanja i osećanje žrtve.
Verovatno ćete stupiti u brak sa nekom starijom osobom i imati malo dece.

Mesec u neskladu sa MC

Uvek otvoreno pokazujete šta mislite i osećate. Preporučljivo je izbegavati vas ili se vrlo pažljivo prema vama ophoditi. Sukobljavate se s ljudima, njihove potrebe i želje nisu u skladu s vašim osećanjima i teško se odlučujete da li ćete ugađati sebi ili slušati tuđe savete i nagovore.
Čini se da ste često prepušteni na milost i nemilost svojim osećanjima, i možda ćete u jednom periodu u životu morati da razrešite sporne odnose s poslovnim i životnim partnerom.
Iako čvrsto vezani za dom i porodicu, posebno kad je Mesec u petoj kući, okrenućete im leđa kad je u pitanju vaš sopstveni uspeh i sigurnost. Ukoliko Mesec ima mnogo drugih teških aspekata, teško da ćete postati popularni; ponekad se može desiti da postanete poznati po nekim negativnim osobinama ili događajima.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima