Aspekti planeta

Venera u aspektima

Venera predstavlja  naklonost i ljubav, osećanje vrednosti i vaše društvene porive.

Venera u horoskopu predstavlja sve ono što volimo, čemu se radujemo, ljubav, zaljubljenost, kreativnost, lepotu, umetnost, harmoniju, “malu sreću”, slatkiše (čokoladu). Pokazuje koliko će osoba imati veridbi, brakova i kakvi će oni biti. Venera ulepšava deo tela u kojem se znaku nalazi. Pokazuje koliko osoba ume da uživa, da se opusti, da se raduje, da voli, da bude duhovita. U muškom horoskopu predstavlja njegove devojke, ako je oženjen njegove ljubavnice. U ženskom predstavlja nju samu kao devojku-zavodnicu, koliko ume da zavodi i bude privlačna.

U telu, Venera predstavlja bubrege, ženske reproduktivne organe, stepen plodnosti kod žena.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Venere sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Venera u neskladu sa Neptunom

Morate naučiti da izlazite na kraj sa svojim prenaglašenim idealizmom, preteranim emocijama i borbom koja se vodi u vama između intuicije i osećanja.
Lako vas je zavesti i finansijski prevariti.
Mogli biste da budete dobar matematičar, statističar ili strateg.
Skloni ste bežanju i veoma osetljivi na droge.
Kada osećate da vas ne cene dovoljno, skloni ste da za to optužite druge.
Umetnička ste duša, volite elegantan život i verovatno ste rođeni u imućnoj kući. Ipak, morate prevazići svoje izraženo osećanje nesigurnosti.

Venera u neskladu sa Ascendentom

Ljupkost, lakoća i brzina kretanja koja koristi u svim sportskim pokušajima.
Ako Venera ima kvadrat iz četvrte ili desete kuće može se desiti da imate roditelja sklonog uživanju. Ako je Venera u opoziciji iz šeste kuće mogu se javiti problemi sa zdravljem, obično su u pitanju bubrezi, ili prekomerna težina.
Na druge ostavljate dobar utisak i najuspešniji ste kad radite s ljudima. Obično ih osvajate svojom privlačnošću, mada vam to u stvari nije neophodno, jer ljude privlačite kao magnet sami po sebi.
Zajednica vam je važna i, ukoliko Venera nema težak aspekt, brak će se pokazati uspešnim i srećnim. Obično privlačite ljude koji žele da o vama vode brigu, i ukoliko se ovaj aspekt nepovoljno iskoristi, može se desiti da postanete zavisni od drugih. Kao i svi aspekti Venere, i ovi znače kreativnost, dar za umetnost i muziku.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima