Aspekti planeta

Venera u aspektima

Venera predstavlja  naklonost i ljubav, osećanje vrednosti i vaše društvene porive.

Venera u horoskopu predstavlja sve ono što volimo, čemu se radujemo, ljubav, zaljubljenost, kreativnost, lepotu, umetnost, harmoniju, “malu sreću”, slatkiše (čokoladu). Pokazuje koliko će osoba imati veridbi, brakova i kakvi će oni biti. Venera ulepšava deo tela u kojem se znaku nalazi. Pokazuje koliko osoba ume da uživa, da se opusti, da se raduje, da voli, da bude duhovita. U muškom horoskopu predstavlja njegove devojke, ako je oženjen njegove ljubavnice. U ženskom predstavlja nju samu kao devojku-zavodnicu, koliko ume da zavodi i bude privlačna.

U telu, Venera predstavlja bubrege, ženske reproduktivne organe, stepen plodnosti kod žena.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Venere sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Venera u neskladu sa Marsom

Impulsivni ste i skloni zaljubljivanju, seksualnost vam je dobro razvijena.
Otvoreno izražavate svoja osećanja, ali ste duboko pogođeni ukoliko vam ljudi ne uzvrate na isti način. Često ste, zbog nazadovoljstva samim sobom, kritični prema drugima.
Očekujete previše i često ulazite u porodične svađe. Obično se bolje slažete sa osobama suprotnog pola.
U horoskopu muškarca ovo se tumači kao aspekt velikog ljubavnika. Možete biti skloni preteranom uživanju i lako se razočarate u ljubavi.
Uvek ste romantični, a često veoma dobro izgledate.

!!!EGZAKTNO!!!

Venera u neskladu sa Jupiterom

Tašti ste, skloni lenčarenju, pritvorni, preterano emotivni i imate brojne ljubavne avanture.
Nemate razvijen smisao za finansije. Skloni ste preterivanjima i često previše težite uživanjima. U stanju ste da koristite druge, ali vas ipak obuzme gorčina onda kada drugi vas iskoriste.
Prenaglašeni ste optimista, veliki ste drugar onda kada nema nikakvih problema, ali možete postali lako uvredljivi kada nastupe nevolje.
Ako možete pozitivno da koristite ove izazove, intuicija će vam se izvanredno razvijati; možete postići uspeh u svim zanimanjima koja se odvijaju pred očima javnosti: politici, konsaltingu i sredstvima javnog informisanja.

Venera u neskladu sa Ascendentom

Ljupkost, lakoća i brzina kretanja koja koristi u svim sportskim pokušajima.
Ako Venera ima kvadrat iz četvrte ili desete kuće može se desiti da imate roditelja sklonog uživanju. Ako je Venera u opoziciji iz šeste kuće mogu se javiti problemi sa zdravljem, obično su u pitanju bubrezi, ili prekomerna težina.
Na druge ostavljate dobar utisak i najuspešniji ste kad radite s ljudima. Obično ih osvajate svojom privlačnošću, mada vam to u stvari nije neophodno, jer ljude privlačite kao magnet sami po sebi.
Zajednica vam je važna i, ukoliko Venera nema težak aspekt, brak će se pokazati uspešnim i srećnim. Obično privlačite ljude koji žele da o vama vode brigu, i ukoliko se ovaj aspekt nepovoljno iskoristi, može se desiti da postanete zavisni od drugih. Kao i svi aspekti Venere, i ovi znače kreativnost, dar za umetnost i muziku.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima