Tarot

Uvod u Tarot - Umeće Tarot Astrologije

Tarot je ezoterijska veština, koja bez sumnje biva sjajan vodič onima koji se bave  spiritualnim radom, ali ne potcenjujte njegovu svrhu, u praktičnim stvarima.

Na isti način na koji Vas Tarot uvodi u duhovne dimenzije, on će Vam dati zaprepašćujuće precizne odgovore u poslovnim situacijama, pitanjima emotivnih veza, porodičnih briga i dilema, kao i najrazličitijim predikcijama.

 

Njegova dopuna astrološkom radu je izuzetno bitna, a nezamenjiva u slučajevima kada klijenti nemaju tačno vreme rođenja, za sebe, ili partnera.

Sa druge strane astrologija je od velike važnosti u Tarot tumačenjima jer pomaže preciznom određivanju događaja u dimenziji Vremena.

Najbolje je da tarot astrološko tumačenje počnete kraćom meditacijom, ili mirnim disanjem , u trajanju od par minuta.
Nakon toga zadržite špil karata među svojim dlanovima, dok ne osetite da su vam energije ujedinjenje.

Pristupite Tarotu bez straha, jer za svakog pojedinca tarot je potpuno lično iskustvo ( i treba da ostane takvo ).

Važno je voditi se unutrašnjim instiktima u doživljaju značenja karata.

Bitno je  čitati razlicite autore,koji su se bavili/bave tarotom, ali i autore koji su povezivali tarot sa kabalom,.astrologijom, više poznate ličnosti ( Crowely, Alan Leo, Maja Mandić..) ali isto tako i manje poznate autore.

Međutim iskustvo morate steći ličnim radom.

Ukoliko ste veoma uznemireni ili potišteni , ne predlažemo otvaranje Tarota jer umesto odgovora na odredjeno pitanje, Vaša energija može nadjačati u trenutku i tarot će Vam tada dati odgovor na trenutno stanje a ne konkretan odgovor na pitanje.

 

Postoji niz uobičajenih načina otvaranja Tarot karata (  3 karte, Kelstski Krst, Ogledalo, itd ), i mi ćemo o njima pisati u daljim tekstovima, a sada nam je cilj da Vas upoznamo sa osnovnim značenjima karata i njihovom astrološkom dimenzijom.

 

Autorke su: tumačica Tarot karata Nina Divjak i astrolog/astrološkinja Biljana Glušac.