Planete u kućama partnera

Partnerov Uran u Vašem natalnom horoskopu

Tamo gde Uran jedne osobe pada u horoskop druge, ukazivaće na oblast u kome će ta osoba biti sposobna da drugome pruži i pokaže radikalno nov način gledanja na stvari i pristup rešavanju problema, podstičući je da se otrgne od zastarelih stavova u razmišljanju i da u većoj meri razvije dalekovidi pristup.

Pokazuje gde će biti moguće pobuditi nečiji osećaj za originalnost. Revolucionarno stanovište koje donosi Uran može da prouzrukuje probleme drugima, posebno ako je Uran ugrožen u natalnoj karti a uporedni aspekti sa njim su neskladni. Može da prenaglo promeni usmerenje ili partneru izmeni vladanje na suviše korenit način.

Uran bi mogao da izazove drugu osobu da stvari sagleda u novoj perspektivi, prekoračajući sva ograničenja koja su joj nametnuli vlastiti strahovi iz potrebe da se udovolji opšterasprostranjenim konvencijama i pod teškim bremenom prošlosti.

Planeta Uran vašeg partnera položena u Vaš horoskop.

Astrološko tumačenje Urana partnera u Vašem ličnom, životnom, natalnom horoskopu -natalnoj karti za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

 

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Planete osobe natalni_test u kucama osobe Test-1984-08-12

Sunce u 1. kuci

Sunce menja osobu u čiju prvu kuću horoskopa pada, svojom svetlom energijom menja nabolje na svim planovima, od onih unutrašnjih, najintimnijih, do spoljašnjeg ispoljavanja i delanja.

Imate zajednički utisak da ste se već negde sreli. Pošto ste slični, ne treba vam mnogo vremena da se dogovorite o osnovnim životnim smernicama. Sunce podržava, ali za uzvrat očekuje pohvale i aplauz, a njih će u ovom slučaju biti u izobilju.

Uticaj Sunca biće posebno blagotovoran ako ono padne na ascendent neke osobe. Sve što smo naveli važi pod uslovom da Sunce nije pogođeno lošim aspektima s nekom drugom partnerovom planetom. Ako jeste, partner će ignorisati njegovo prirodno dostojanstvo i autoritet, ili će se, pak, ono samo razmetati i time izazvati izrazitu odbojnost, koja će onemogućiti da veza ove dve osobe preraste u nešto ozbiljnije.

Toplina i uvažavanje Sunca mogu da podstaknu i iznesu na videlo ono najbolje kod njegovog partnera, ulivajući mu dodatno pouzdanje i pružajući mu izvor lične podrške, kao i primer koga će poželeti da oponaša.
Sunce će očekivati dužno priznanje njegovoj ulozi zašiitnika i mentora u pružanju moralne, a možda i neke opipljivije podrške. Ali, to će biti mala cena za blagonaklonost i ohrabrenje koje će partnerka ponuditi bez naknade.

Kada roditeljško Sunce pada u ovde, biće prisutno nastojanje ka odgajanju deteta kao vlastite kopije.

Ova solarna pozicija može da bude važna veza, koja donosi puno dobrobiti, ili obrnuto, u zavisnosti od njegovog položajem u natalnom horoskopu i uporednim aspektima sa njim iz partnerovog horoskopa.
Sunce može da pobudi inspiraciju ili da na sebe privuče svu pažnju, ali ovakav odnos neće nikada biti polovičan i mlitav.

Mesec u 4. kuci

Partner kome Mesec pada u 4. kuću horoskopa će uvideti da se sa njim instinktivno oseća »kao kod kuće«. Međusobna naklonost se javlja na prvi pogled, i omogućava iskrenu razmenu mišljenja. Brzo ćete shvatiti koliko ste slični i naglo se odlučiti za zajednički život.

Mesec će kod njega probudi osećaj da je »jedan od čianova porodice«.
Mesec će verovatno biti sposoban da predvidi kakve će biti partnerove instinktivne reakcije u određenim situacijama.
Davaće korisne sugestije koje olakšavaju svakodnevne poslove, pomažući partneru možda oko unutrašnje dekoracije kuće ili, uopšte, predlozima za korisne promene u domaćoj sredini. Biće sklon da na sebe preuzme roditeljsku ulogu, ponašajući se tako da bi partnera zaštitio, ponekad u tolikoj meri da izgleda kao da ga potpuno prisvaja za sebe.

Ova veza je vrlo česta među bračnim partnerima (i između jednog od partnera i rodbine supružnika). Neće vam smetati što nema strasti, zato što oboje mislite da su za uspešan brak presudni tolerancija i razumevanje.
Osoba o čijem se Mesecu radi ne mora uvek da bude faktor stabilnosti.
Ugroženi Mesec može da prenagljeno podstakne povremene promene boravišta ili uznemirujuće poremećaje u kući.
Osoba o čijoj se 4. kući radi može da doživi teškoće u sticanju i čuvanju materijalnih dobara pošto njen partner neće želeti da nikakve mateijalne obaveze prihvati.

Merkur u 1. kuci

Uzbudljivo i netrajno.

Merkurov način mišljenja će privući partnera, kao i njegova priča.
Merkur je površan, nestalan, rastrzan stalnom potrebom za senzacijama i vrlo brzo gubi interesovanje za sve, pa i za partnera.
Sa njim nije dosadno, ali ako mu je partner bio zanimljiv danas, ne znači da će biti i sutra. Sa njim se može ludo zabaviti, ali kada partner zapadne u probleme, on će tražiti zanimljivije društvo.

Ako je Merkur ugrožen ili u nepovoljnim aspektima izmedu partnera može biti prisutan osnovni nedostatak razumevanja, i ako ćete tečno komunikacirati. Moguće je da bude zainteresovan za partnera iz sebičnih interesa.

Mekrur može biti uzrok da partner putuje češće nego obično, ili će ga učiniti nestalnijim nego što ona zaista jeste.

Vrlo korisna veza kada imate zajedničko zanimanje za intelektualne poslove, inače će Merkur oduzimati previše vremena beznačajnim raspravama.

Venera u 1. kuci

Pokazatelj bračnog partnerstva

Venera će u partneru probuditi potrebu za ljubavlju i pripadanjem. Probudiće u njemu želju da je osvoji po svaku cenu i poželi da sa njom provede ostatak života.

Ako je Venera ugrožena u natalnoj karti, a uporedni aspekti nepovoljni, puno toga što obećava ovaj položaj biće umanjeno a zbog Venerine preterane posesivnosti ona će izazvati ljubomoru ili zavist.
Čak i pored toga emotivna veza će još uvek da postoji, premda će s vremena na vreme biti obeležena svađama i emotivnim pometnjama.

Mars u 3. kuci

Mars će pružiti partneru snažan mentalni podsticaj.

On će želeti da zna razloge koji stoje iza partnerovih dela i ceniće ih, a može i da ga posavetuje oko problema čije rešavanje zahteva veliku dozu bistrog razuma.
Mars će motivisati partnera da izađe iz svoje čaure i slobodno se prepusti uživanju u lepim trenucima sa svojim najbližima.
On će iskreno i otvoreno raspravljati o svojim problemima, što očekuje i od partnera.

Ako su uporedni aspekti sa Marsom nehomogeni, on će zavideti partneru na umnim veštinama. Rasprave među vama treba da budu što objektivnije, pošto svaka izražena nesaglasnost može da odvede u ogorčenost.

Može da prouzrokuje česta putovanja svog partnera.

Ovakva veza među horoskopima suseda može da nagovesti teškoće među njima ukoliko uporedni aspekti nisu naročito skladni.

Jupiter u 10. kuci

Jupiter će omogućiti poboljšavanje partnerovog statusa.

Omogućiće mu da iskusi uspeh, ili će mu svojim dobrim mišljenjem o njemu uliti novi podstrek za uspehom.
Igraće očinsku ulogu prema partneru i učvrstiće mu veru u sebe.

Ako je Jupiter ugrožen u natalnoj karti a uporedni aspekti s njim neskladni, on može da partnera ubedi da stremi mnogo više nego što je sposoban, da oslabi njegovu odlučnost previse mu olakšavajući put ili da mu koči razvoj lošim savetima.

Roditelj ili poslodavac će nagraditi osobu za učinjene napore kada im Jupiter pada 10. kuću.

Partner neće ostati neosetljivi na Jupiterovu dobrodušnost i šarm.

Saturn u 4. kuci

Saturn želi da preuzme roditeljsku odgovornost prema partneru.

Navešće partnera da obrati više pažnje na svoje ustaljene i instinktivne reakcije.
Njegovi su kriterijumi vrlo visoki i teško ih je zadovoljiti. To može postati uzrok partnerovih frustracija. Saturn ne vidi koliko greši namećući svoju volju u svakoj situaciji.

Ukoliko Saturn nije dobro aspektovan u natalnoj karti a uporedni aspekti nepovoljni, može biti izrazito nadmoćan, naročito kada prvi put stupa u kontakt. Zauzima previše kritički stav i to može da podrije partnerovo samopouzdanje.
Može da očekuje da partner preuzme previše obaveza prerano.

Partner može puno da nauči od njega, ali ukoliko uporedni aspekti nisu skladni on se neće osećati prijatno u njegovom prisustvu.

Saturn može partnera da podstakne da krene stopama svog oca.

Uran u 9. kuci

Kada Uran pada u 9. kuću horoskopa partnera, on ga podstiče da ispita čitavu svoju životnu filozofiju.
Uranovi pogledi na filozofiju i religiju su često veoma originalni i oslobođeni svih dogmi i ustaljenog načina razmišljanja. On može da stimuliše partnera da razvije svoje aktivnosti u novim pravcima i razmišlja na originalniji način.

Može, da probudi veće zanimanje za strane zemlje i putovanja u inostranstvo,daleke i egzotične krajeve ili da mu ukaže na lakše i brže načine prevoza.

Ako je Uran jako ugrožen u natalnoj karti, "život s koferima" je vaša sudbina. Uranovi neobični pogledi na svet i život mogu dovesti partnera do misaonih poteškoća u kojima se teško snalazi.

Neptun u 11. kuci

Trajno i duboko prijateljstvo.

Kada Neptun pada u 11. kuću horoskopa partnera, on će biti u poziciji da zadovolji partnerove najneumrenije nade i najluđe želje.
Ali svakako ovaj aspekt ne ukazuje na strasnu ljubavnu vezu.

Zajednički društveni ideali (koji često imaju primesi utopijskog) vezivaće vas neraskidivo.
Neptun će partnera povezati sa udruženjima koja iznad svega brini o odbačenim, omalovaženim ili hendikepiranim pripadnicima ljudskog roda.

Ovaj Neptunov položaj često ukazuje na odnos "kako došlo-tako prošlo". Ponekad je ova veza prisutna među horoskopima osoba koja su geografski veoma udaljene, kopnom ili morem, kada razlike u njihovim iskustvima mogu da im budu izuzetno zabavne.

Može Neptunovo loše zdravlje ili nesrećne okolnosti od partnera zahtevati žrtve i probuditi saosećajnu stranu njegove prirode.

Ukoliko partner ima umetničke aspiracije, Neptun će ga inspirisati na stvaralaštvo.

Ako je Neptun loše aspektovan, njegovo nezadovoljstvo životom i ljudima pretvoriće ga u dosadnog i nezanimljivog kritičara. Stalne žalbe na račun moralno posrnulog čovečanstva zasmetaće i najstrpljivijem čoveku. Na pokušaje da mu ae ukaže da postoje i drugačiji primeri reagovaće durenjem i povlačenjem u sebe.

Pluton u 9. kuci


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Planeta Uran u uporednom horoskopu.