Opšti pregled

Ascedent (podznak, izlazeći znak)

Kroz izlazeci znak ili Ascendent u horoskopu vidimo šta je naša svrha, ali ujedno i naša glavna slabost. Prevazilazeći tu svoju glavnu slabost, upravo nalazimo svoj put svrhe ili misije, a to je da stapanjem sa svojom suprotnošću postanemo pravo celovito biće.

Izlazeci znak ili Ascendent je nosilac naše glavne sudbine u horoskopu i kroz njega se vidi koja je najvažnija lekcija koju trebamo da naučimo u ovom životu. No, to je i naša slaba tačka, jer stvarno rešenje leži u onome što je nama suprotno. Polažemo ispit kada u sopstvenu prirodu uspemo da uključimo i sve ono što u osnovi nismo.

Znak Ascendenta - podznaka u horoskopu -natalnoj karti će nam reći šta nam je glavna lekcija dok će sam stepen Ascendenta (podznaka u horoskopu) dati bliži opis oblasti kroz koju će se sustinske lekcije primarno učiti. Svaki horoskopski znak sadrži u sebi prirodu koja je povoljna za određene planete (njihovo sedište i egzaltacija) i nepovoljna za neke druge planete (one koje su u tom znaku u izgonu ili padu).

Upravo zato svaki znak na Ascendentu (podznaka u horoskopu) nosi svoju povoljnu i svoju nepovoljnu sudbinu, svoje dobre i svoje loše strane. Konkretno, ukoliko su one planete koje su za dati izlazeći znak - ascendent (podznak u horoskopu) snažne (što znači da su one u tom znaku sedištu ili egzaltirane) dobro položene kroz dati Ascendent izražavaju se primarno njegove dobre osobine, dok ukoliko su one planete koje su u tom znaku loše (u izgonu ili padu) postavljene i po poziciji i po aspektima za dati Ascendent izražavaju njegove teškoće i taj Ascendent tada više ukazuje na ono što nam je slabost, a ne vrlina. U svakom slučaju, misija koju nosimo kroz ascedent - podznak ostvaruje se kada uspemo da planete koje su u prirodnom lošem dostojanstvu integrišemo u sebe.

Zadovoljstvo nam je da Vam na ovoj strani, u nastavku, damo kratka tumačenja  on-line tumača horoskopa Alise Miler za konkretno Vaš podznak - ascedent na osnovu podataka dobijenih iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.  

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Izlazeci znak je Vaga

Osnovna potreba Vage je potreba za ravnotežom i skladom i zarad toga će ona balansirati, truditi se da zadovolji druge i izbegavati konflikte.
Ovo u krajnjem slučaju dovodi do favorizovanja forme umesto sadržaja, i neodlučnosti jer zapravo osoba ne poznaje sebe dovoljno (to je znak u kome su Suncei Mars slabi).
Vaga mora da nauči da postoji jedan odnos koji je potrebno uspostaviti pre svih ostalih odnosa, a to je odnos sa sobom, što je preduslov za stvaran i emotivno ispunjen odnos sa drugom osobom. Da bi došla do ovoga potrebno je da osvesti svoje želje i potrebe tako što će krenuti u akciju i preuzeti na sebe rizik da napravi pogrešan izbor, donese pogrešnu odluku ili uradi nešto što se ne dopada drugima, jer će samo tako spoznati šta je ispravno i samo tako postići unutrašnji sklad i zadovoljstvo koji su preduslov harmonije u svim ostalim odnosima.

Planete u 1. kuci i znaku Ascedenta

NEMA