Opšti pregled

Ascedent (podznak, izlazeći znak)

Kroz izlazeci znak ili Ascendent u horoskopu vidimo šta je naša svrha, ali ujedno i naša glavna slabost. Prevazilazeći tu svoju glavnu slabost, upravo nalazimo svoj put svrhe ili misije, a to je da stapanjem sa svojom suprotnošću postanemo pravo celovito biće.

Izlazeci znak ili Ascendent je nosilac naše glavne sudbine u horoskopu i kroz njega se vidi koja je najvažnija lekcija koju trebamo da naučimo u ovom životu. No, to je i naša slaba tačka, jer stvarno rešenje leži u onome što je nama suprotno. Polažemo ispit kada u sopstvenu prirodu uspemo da uključimo i sve ono što u osnovi nismo.

Znak Ascendenta - podznaka u horoskopu -natalnoj karti će nam reći šta nam je glavna lekcija dok će sam stepen Ascendenta (podznaka u horoskopu) dati bliži opis oblasti kroz koju će se sustinske lekcije primarno učiti. Svaki horoskopski znak sadrži u sebi prirodu koja je povoljna za određene planete (njihovo sedište i egzaltacija) i nepovoljna za neke druge planete (one koje su u tom znaku u izgonu ili padu).

Upravo zato svaki znak na Ascendentu (podznaka u horoskopu) nosi svoju povoljnu i svoju nepovoljnu sudbinu, svoje dobre i svoje loše strane. Konkretno, ukoliko su one planete koje su za dati izlazeći znak - ascendent (podznak u horoskopu) snažne (što znači da su one u tom znaku sedištu ili egzaltirane) dobro položene kroz dati Ascendent izražavaju se primarno njegove dobre osobine, dok ukoliko su one planete koje su u tom znaku loše (u izgonu ili padu) postavljene i po poziciji i po aspektima za dati Ascendent izražavaju njegove teškoće i taj Ascendent tada više ukazuje na ono što nam je slabost, a ne vrlina. U svakom slučaju, misija koju nosimo kroz ascedent - podznak ostvaruje se kada uspemo da planete koje su u prirodnom lošem dostojanstvu integrišemo u sebe.

Zadovoljstvo nam je da Vam na ovoj strani, u nastavku, damo kratka tumačenja  on-line tumača horoskopa Alise Miler za konkretno Vaš podznak - ascedent na osnovu podataka dobijenih iz vaše natalne karte - životnog horoskopa.  

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Izlazeci znak je Ribe

U ovom Ascendentu se krije velika duhovnost, ali ako Merkur nije dovoljno dobro postavljen (nedostajuca planeta za ovaj znak), osoba će iskušavati dobrim delom loše strane Riba.
Ovde je zadatak natusa da prevede vizije u akciju, kao i da od spiritualnosti napravi nešto korisno, jer tek tada stvarno može pomoći drugima. Osoba sa ovim Ascendentom više od ostalih treba da bude provodnik Neba na Zemlji.

Planete u 1. kuci i znaku Ascedenta

NEMA