Planete u kućama partnera

Vaš Neptun u partnerovom natalnom horoskopu

Gde pada planeta Neptun jedne osobe u horoskop druge, ukazuje na područje u kome one mogu najbolje da uspostave srodan odnos. Osoba čiji je Neptun će biti sposobna da prodre do idealističkijih i milosrdnijih strana karaktera partnera, tako da će biti spremna i na žrtvovanje kako bi mu pomogla. U nekim slučajevima može da pokrene neku neispunjenu žudnju ili suptilno nezadovoljstvo trenutnim stanjem. "Neptun" može da probudi euforično raspoloženje koje partnera dovodi do toga da okreće leđa čvrstim činjenicama u životu i da se uljuljka u lažnom osećanju sigurnosti.

Kada je Neptun ugrožen, partner će sa njim da doživi neko tanano osećanje koje je van moći njegovog shvatanja, a biće i u iskušenju da olabavi sopstveni moralni kodeks. Partner neće biti u stanju da stvori jasnu sliku o njegovim namerama. Može da dejstvuje tako da ga zbuni partnera, protraći mu vreme, ponekad ga uvlačeći u materijalne gubitke ili mu kvari reputaciju. Partner može da izvuče nazasluženu korist iz "Neptunove" saosećajne prirode.

Vaša planeta Neptun položena u partnerov horoskop.

Astrološko tumačenje vaše planete Neptun u partnerovom ličnom, životnom, natalnom horoskopu -natalnoj karti za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Planete osobe natalni_test u kucama osobe Test-1954-03-31

Sunce u 5. kuci

Sunce u 5. kući podsticaće kreativne delatnosti partnera, bilo inspiracijom da sledi njegov primer ili pružanjem oduševljene podrške njegovim projektima i poduhvatima ili opštem zanimanju za hobije.
Sunce će delovati na partnera da svoj rad prikaže u javnosti, da veruje u svoj dar i da se bori za njega.

Ono je obično u stanju da izazove toplu emotivnu reakciju, tako da se partner oseća ushićeno u prisustvu svog solarnog partnera. Zato može da bude previse popustljiv prema bilo kakvim nedostacima u njegovom ponašanju.

Ovo je dobar položaj za prijateljstvo, a osoba o čijem se Suncu radi biće sposobna da unese radost u život druge strane, pri čemu će uživati u njenom blagonaklonom uzvraćanju.

Položaj Sunca u vašoj petoj kući može pokazati da se bavite istim hobijem kao vaš partner.
A njegovi loši aspekti otkriće nam da je taj hobi problematičan i neprihvaćen od strane vaših najbližih. Mnogi parovi koje vezuje strast prema kocki "razmenjuju" ovu poziciju Sunca.

Mesec u 8. kuci

Odnos "sve-ili-ništa" i ni u kom slučaju neće biti mlak.

Mesec magnetski privučen osobom o čijoj je osmoj kući reč, ne usuđuje se ni da pomisli kako bi izgledala njegova dalja sudbina ako bi ga to neodoljivo biće odbilo.
Život bez jakih strasti i uzbuđenja za njega ne bi imao smisla. Raspon Mesečevih emocija ogroman je, a kad se one jednom razgore, taj plamen teško je ugasiti.

Partnerova osećanja će biti ili vatrena, uz potrebu da ispolji veliku količinu samokontrole, ili skoro nepostojeća.
Bilo kakva jaka simpatija ili antipatija koju oseća za njega može da se odnosi na kvalitet odnosa u prethodnom životu. Bez obzira o kakvom se razlogu radilo, to će uvek dejstvovati kao podsvesni impuls čije podsticaje nije moguće poreći.

Ako je Mesec loše aspektovan, partner će osećati neznatnu želju da se upusti s njim u bilo kakav odnos, što će biti školski primer neuzvraćene ljubavi, .
Ako se odnos ipak razvije, partner bi trebalo biti oprezan ako je ima u bilo kakve finansijske poslove sa njim. Može lako da dođe do svađa oko novca i nasleđa a Mesec može instinktivno, a ponekad i potpuno nepravedno, da pogrešno tumači njene poteze u stvarima vezanim za novac.

Merkur u 5. kuci

Zajednički hobi

Merkur podstiče partnerovu kreativnu imaginaciju.
Može preterivati u hvalospevima i ubediti partnera da je njegov rad izuzetan čak i kad se radi o najobičnijem kiču.

Prvi susret može biti povezan sa nekim zajedničkim hobijem ili aktivnostima vezanim za decu ili obrazovanje.

Merkur će svašta pričati o ljubavi, i taman kad probudi partnerove emocije, bezbrižno odleprša dalje. U slučaju da je aflikovan od strane malefika, Merkur će testirati na partneru svoje zavodničke sposobnosti, nimalo ne mareći za patnju koju može izazvati.

Ako je Merkur u natalnoj karti ugrožen ili prima negativne uporedne aspekte, zauzeće previše kritički stav prema partnerovim kreativnim naporima, ili će ga omesti u ostvarenju stvaralačkih projekata.

Venera u 5. kuci

Venera je izvor velikog zadovoljstva za partnera. Ljubav njegovog života.

Da li će se završiti brakom? Nije sigurno. Zavisi od stanja Venere u svom natalnom horoskopu i od njenih aspekata u uporednom.

Partner će nastojati da izuzetno ceni sva njena kreativna nastojanja i ohrabriće je da ih predstavi na najprivlačniji i najdramtičniji način.

Ponekad se sreće u horoskopu jednog od roditelja.
Ako Venera jednog od prijatelja pada u 5. kuću drugog, taj prijatelj će mu pomoći oko dece i postaće omiljen kod njih.

Mars u 7. kuci

Jaka fizička privlačnost iz koje može da proistekne brak.

Mars isprobati partnerovu sposobnost za saradnju i mogućnost da daje i prima u zajedništvu.

Biće situacija kada će iritirajuće strane Marsove ličnosti izazvati trvenja. On će od partnera očekivati da se i sam umeša u njegove prepirke i svađe.
Nesuglastice mogu da izniknu bez vidljivog razloga.

Čak i u slučaju Marsove ugroženosti, može da dođe do braka ako oba partnera uživaju u dobroj svađi.
Ali ako Mars ima više težih aspekata partner u čijoj 7. kući Mars pada može da ispašta zbog njegove okrutnosti.

Jupiter u 3. kuci

Snažna mentalna privlačnost.

Dobra odnos učitelja i učenika, ako je Jupiter učiteljev i nije previše ugrožen.

Sa Jupiterom je veoma lako pričati, i puno sati i dana može otići na razgovore. Samo na razgovore. Ovo ne daje ljubav na prvi pogled.
Ako je Jupiter u natalnoj karti dobro aspektovan a uporedni aspekti povoljni, on će pomoći partneru da proširi svoje uobičajeno znanje, a biće sposoban i da mu prenese veliku količinu korisnih informacija.

Jupiter će se potrudi da stupi u kontakt sa osobom u čiju treću kuću pada. Duboko ubeđen da je sličan partneru, nije mu problem da se potrudi i dođe do njega.

Ako je Jupiter ugrožen u natalnoj karti, može biti sklon razmetanju, preterivanju pa čak i obmanjivanju ukoliko nije siguran u činjenice kojima raspolaže i ako su uporedni aspekti neskladni.
To može biti izvor neprilika ukoliko partner nije u staniu da prepozna trenutak kada on sebi dopušta da mu se poremeti osećaj za meru.
Čak i kada je Jupiter dobro aspektovan može slučajno da kaže ono što misli da bi partner voleo da čuje od onoga što je istina.

Saturn u 9. kuci

Saturn će usmeravati partnerove misli na religiozna i filozofska pitanja,
i dovesti ga do prihvatanja ozbiljnijeg stava prema važnim životnim pitanjima.

Njegovim posredstvom će u partnerovu svest dopreti ortodoksne vrednosti i mudrost drevnih učenja.
Stiče se utisak da on na sva pitanja ima spreman, dobro osmišljen odgovor. Slobodoumne prirode mogu da se osete "gušene" od njegovog pametovanja.

Ako je Saturn jako ugrožen u natalnoj karti a prisutni su i neskladni uporedni aspekti, nikada se nećete otvoreno suočiti sa pitanjima koja se odnose na religiju ili opšte razumevanje života kao celine. Ili će se Saturn podsmevati parterovom pogledu na svet.

Saturn se može oslanjati na partnera u pogledu prevoza ili mu stvara obaveze vezane za strane zemlje.
Može biti odgovoran za ometanje partnerove mobilnosti ili da mu uzrokuje neka neizbežna putovanja ili prepiske.

Kada roditeljski Saturn pada u 9. kuću horoskopa deteta, on će dete poslati u internat ili će biti naročito zahtevan u pogledu obrazovanja deteta.

Uran u 2. kuci

Uran utiče na način na koji partner rukuje svim materijalnim sredstvima, kao i na njegov stav prema sopstvenoj materijalnoj sigurnosti.

Uran podstiče partnera da neguje bezbrižniji odnos prema finansijskim pitanjima.
Nije dobar sagovornik o zemaljskim brigama i problemima. Ako partner nije zadovoljan finansijskom situacijom, neka je menja.

Uran može dati originalan savet kako da partner poboljša svoj finansijski status.
Ukoliko uporedni aspekti nisu dobri, posebno ako je ugrožen od Marsa, takve njegove savete treba vrlo pažljivo preispitati.
Jer, dobiće način kako da najbrže potroši ono što ima.

Ovo nije dobar položaj za Uran bilo koga ko uređuje nečije finansije.

Neptun u 3. kuci

Kada Neptun pada u 3. kuću horoskopa partnera probudiće mu interesovanje za umetnost, pomoćiće mu u razvijanju imaginacije i razumevanju poezije.
Navodiće ga da prekorači proces prosuđivanja na osnovu zdravog razuma, dodajući dodatnu dimenziju intuitivne svesti.

Neptunov nastup može da zbuni, jer je uvek pitanje šta je svojim neobičnim rečnikom želeo da saopšti.

Ako je Neptun u natalnoj karti ugrožen a uporedni aspekti s njim neskladni on će partneru delovati smušeno, pa će partner osetiti da ga njegova shvatanja vode na stranputicu ili ga zbunjuju. Imaće osećaj da su živeli u potpuno drugačijim svetovima.
Neptun može partneru da pruži pogrešna obaveštenja o putovanjima.

Ukoliko su aspekti sa Neptunom pretežno povoljni, on će u partneru da probudi želju za putovanjima svojim opčinjavajućim pričama o putovanjima u strane zemlje, .

U odnosu između učitelja i učenika ovo nije dobar položaj za učiteljev Neptun, izuzev ukoliko uporedni aspekti nisu izuzetno povoljni.

Pluton u 1. kuci

Kada Pluton pada u 1. kuću horoskopa partnera, a naročito kada se nalazi u konjunkciji sa Ascendentom, njegov uticaj može biti sudbonosan na partnera.

Pluton partnera podstiče na samotransformaciju, čiji je rezultat obično promena nabolje, ali sam proces može biti i neprijatan.
Pluton prepoznaje skrivene potencijale partnera. Kako sam nikada ne odustaje od svojih planova i ideala, može biti veoma čvrst oslonac za partnera.

U slučaju da je partner vrlo osetljive prirode, može se uplašiti Plutonovog beskompromisnog karaktera koji ne trpi neodređene situacije i bojažljive ljude.

Ako je loše aspektovan, vaša veza može biti prilično problematična i u njoj će Pluton biti dominantan. Partner se može osećati da pod prisilom radi stvari koje želi Pluton i može se vremenom stvoriti neprijateljstvo među vama.

Ovo može biti karmička veza u kojoj je iz prethodne inkarnacije među partnerima ostalo nerešenih pitanja koja trebaju da se reše u ovom životu. Da li će to biti uzajmno koristan ili štetan odnos zavisi od ukrštenih aspekata.


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Planeta Neptun u uporednom horoskopu.