Planete u kućama partnera

Vaše Sunce u partnerovom natalnom horoskopu

Kada Sunce jedne osobe pada u kuću horoskopa druge, ono ohrabruje drugu da se aktivira u stvarima koje su u vezi sa tom kućom.

Osoba o čijem se Suncu radi u stanju je da vrši stabilizirajući i životvorni uticaj. Vaša planeta Sunce položena u partnerov horoskop.

Astrološko tumačenje vaše planete Sunce u partnerovom ličnom, životnom, natalnom horoskopu -natalnoj karti za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

 

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Planete osobe Test-1965-10-22 u kucama osobe natalni_test

Sunce u 11. kuci

Pokazatelj je prijateljskih odnosa, i ako nema nekih drugih, vatrenijih kombinacija, vi ćete izbeći će "zamke" romantičnih trenutaka.

Sunce će biti u stanju da kod partnera probudi inspiraciju koja će ga odvesti do formulacije njegovih ideala u jasnijem obliku. U nekim slučajevima, on može i da mu pomogne u ostvarivanju tih ideala.

Moguće je da Sunce zauzima neku vodeću poziciju u grupi kojoj partner pripada. Pošto preuzima na sebe da govori tonom prijateljskog kritikovanja, njegove primedbe će samim tim da budu još dragocenije, pošto će i inače, kao prijatelj, biti spreman da je prihvati partnera u potpunosti takvog kakav je.

U slučaju da je Sunce uključeno u loše aspekte s drugim planetama, ponašaće se kao da je pokupilo sva znanja ovoga sveta, tvrdoglavo odbijajući i najmanju mogućnost da imate pravo na sopstveno mišljenje.

Mesec u 10. kuci

Mesec će instinktivno razumeti partnerove životne ciljeve i stremljenja, pri čemu će deliti s njim te ciljeve i želeti mu uspeh u njihovom postizanju.

Zahvaljujući njegovoj velikoj veri u partnerove sposobnosti, on će biti inspirisan da se samo još malo potrudi, što često predstavlja jedinu razliku između uspeha i neuspeha.
Mesec zna kako da pothranjuje partnerove ambicije i biće sposoban da mu pruža sugestije koje će pomoći da se na videlo iznesu neki latentni talenti.

Njegove sugestije će partneru stvoriti i prilike za karijeru.

Ako je Mesec izuzetno ugrožen, može da omalovažava partnerovu reputaciju, ili će partner za njega biti vezan nekom dužnošću, tako da će uredivati njegove poslove ili ponekad odgovarati u njegovo ime.

Među vama može biti prisutna domaćinska veza, česta među horoskopima muža i žene ako je Mesec dobro aspektovan.

Svrha ove pozicije je da osobu o čijoj se 10. kući radi učini osetljivijom na činjenicu da nečiji ugled u velikoj meri zavisi od dobre volje i podrške drugih, a da bilo kakva mrlja na sopstvenoj reputaciji može da se odrazi na reputacije onih koji ga okružuju.

Merkur u 12. kuci

Merkur će posebno da se zainteresuje za način na koji se partner prilagođava životu u celini.

On može biti posebno svestan njegovih ranjivih tačaka i biti u poziciji da ukaže na bilo kakve nedoslednosti u ponašanju. Ako je Merkur u natalnoj karti dobro aspektovan i uporedni aspekti povoljni, on će biti u stanju da pruži brojne dobre savete.
Ako su aspekti sa Merkurom manje povoljni, on će još uvek moći dobro da posavetuje, ali će partner biti sklon da te savete odbije ili da ih smatra vrlo teško ostvarljivim u praksi.

U slučaju kada je Merkur ima izazovne aspekte, on će da smeta partneru šireći skandalozne glasine iza njegovih leđa i bockajući ga u direktnom razgovoru koristeći njegove slabosti.

Bilo da je naklonjen partneru ili ne, njegova sposobnost da istakne slabosti može biti
vrlo korisno za partnera pošto ga upoznaje sa područjima njegove ličnosti koje zahtevaju posebnu pažnju i transformaciju.

Venera u 1. kuci

Pokazatelj bračnog partnerstva

Venera će u partneru probuditi potrebu za ljubavlju i pripadanjem. Probudiće u njemu želju da je osvoji po svaku cenu i poželi da sa njom provede ostatak života.

Ako je Venera ugrožena u natalnoj karti, a uporedni aspekti nepovoljni, puno toga što obećava ovaj položaj biće umanjeno a zbog Venerine preterane posesivnosti ona će izazvati ljubomoru ili zavist.
Čak i pored toga emotivna veza će još uvek da postoji, premda će s vremena na vreme biti obeležena svađama i emotivnim pometnjama.

Mars u 1. kuci

Puno fizičke privlačnosti. Često kod bračnih partnera.

Mars će biti u stanju da partnera »održi na nogama«, izazivajući ga da pruži sve od sebe i prikupi hrabrost u slučaju neočekivane nevolje.

Ovo može biti veoma efikasno u poslovnom partnerstvu, ukoliko Mars nije previše ugrožen u svojoj natalnoj karti i uporedni aspekti neskladni.
Ako je ugrožen, može biti svađa zbog njegove prenagljenosti ili preterane sigumosti, ili usled nekog njegovog ponašanja koje postaje izvor ljutnje. Njegove aktivnosti mogu da budu previše zahtevne za partnera ili će njegovi pokušaji da izazovu razdražljivost kod partnera zbog stalnog osećaja navaljivanja.

Dešava se da osoba o čijoj prvoj kući govorimo prepoznaje Marsovu energičnost kao svoj ideal, pa se rado prepušta njegovom vođstvu. Pored psihološke, izuzetna fizička privlačnost, postaje "spona pomirenja" i način da se prevaziđu krize.

Ugroženi Mars deluje previše dominantno i napadno, i partner, ako je osetljiviji postaje nesiguran i razdražljiv. Zajednički život postaje previše naporan i to je kraj "fatalne" ljubavi.

Jupiter u 8. kuci

Snažna fizička privlačnost i poštovanje uzajamnih kvaliteta. Moguća čvrsta i uspešna veza.

U slučaju da je Jupitei uključen u loše aspekte, moguće je da motiv njegove bračne ponude bude novac (nasledstvo), a ne mnoštvo uzvišenih osećanja o kojima priča.

Jupiter čini partnera svesnim nekih do tada zanemarenih strana njegovog bića.
Ili će se usredsrediti na pojačavanje i obogaćivanje nekog posebnog svojstva, ili će nastojati da izmeni taj nedostatak.

Dobra pozicija za Jupiter onih kojima se poveravaju finansijske transakcije.

Saturn u 3. kuci

Saturn čini da partner postane precizniji u izražavanju sopstvenih mišljenja i uverenja.

Da pokaže kako da bude u stanju da lakše razluči bitno od površnog i na taj način bude manje sklon skretanju sa pravog puta i gubljenju vremena.
Saturn je skeptičan prema površnim pričama i probudiće u partneru kritički duh koji se ne povodi za tuđim mišljenjima i racionalnije raspolaže vremenom koje ima.
Zašto bi gubili sate i dane na priče u kojima nema ništa pametno da se čuje.

On će na neki način biti uzrok partnerovog ograničenog kretanja ili će delovati kao izvor odlaganja njegovih putovanja. U takvim slučajevima Saturn će mu u stvari pružati više vremena da miruje i razmišija.
Može i da putavanja partneru čini napornijim.

Kada je Saturn ugrožen, može biti odgovoran što će partner da pokvari odnose sa svojim susedima.
Partneru će njegove ideje da budu teške, razgovori s njim dosadni a mentalni pristup previše temeljit i brižljiv. Razgovori s njim mogu umarati do te mere da će odbijati i samu pomisao na mogućnost da ga uvrsti u krug bliskih prijatelja.

Među privremenim ortacima, osoba o čijoj se 3.kući radi moraće da povede računa.

Između učitelja i učenika, čija je treća kuća umešana, lekcije će im teško ići i zahtevaće veliki mentalni napor.

Ako je emotivno angažovan, Saturn ne može da podnese pomisao da neko može povrediti partnera i može mu ograničiti kontakte i neke aktivnosti

Uran u 10. kuci

Kada Uran pada u 10. kuću horoskopa partnera može mnogo da utiče na njegovu karijeru.
Možda će mu iznenada pružiti priliku za napredovanje ili ga podstaći da se zapita da li se bavi pravim poslom i da li sledi pravi način za ostvarenje ciljeva.

Zbog Uranovog ekscentričnog ponašanja partneru se može učiniti da mu kvari ugled u društvu i da mu daje primer kako se ne treba ponašati.

Kada je Uran ugrožen u natalnoj karti a uporedni aspekti s njim neskladni, njegov uticaj na partnerove poslove može biti vrlo destruktivan.

Ako je ovo Uran poslodavca, on može da očekuje od partnera/podređenog da ispolji visok stepen inicijative i prilagodljivosti i biti oprezan u promenama situacija, spreman da izvuče korist od svake nove prilike koja mu se ukaže.

Ako je ovo roditeljski Uran, on može da nameće detetu kojim zanimanjem bi trebalo da se bavi, ili može da ga ohrabri da krene sopstvenim putem i ustraje na originalnosti.

Neptun u 12. kuci

Kada Neptun pada u 12. kuću horoskopa partnera, efekat vaše veze će puno zavisiti od položaja Neptuna u svojoj natalnoj karti i njegovih uporednih aspekata.

Neptun može da omogući partneru da se lakše prilagodi životnim problemima i da ga ohrabri da prema njima zauzme opušteniji stav. On će učiniti da na dobar način reši duboke lične probleme koje je godinama zanemarivao. Privučen Neptunovom mističnom pojavom, partner će imati utisak da on ima jasan uvid u sve tajne koje ga muče.
Neptun nikada neće eksplicitno sugerisati šta da partner učini u konkretnoj životnoj situaciji, ali će ga vešto navesti na povlačenje ispravnog poteza

Ako su aspekti s Neptunom neskladni to može prouzrokovati slabljenje partnerovog identiteta. U težim slučajevima, dovešće ga u dodir s polusvetom, ili drogama.

Neptun će biti u stanju da kod partnera probudi najmilosrdnije i najljubaznije porive, otvarajući mu put ka pomoći nekome ko je siromašan, ili će, njemu samom biti potrebno partnerovo saosecanje.

Može vas na početku spojiti obostrano interesovanje za psihološka pitanja ili misticizam.
Ako Neptun nije dobro aspektovan i uporedni aspekti nisu povoljni, iskustva neće ispuniti očekivanja, a u ekstremnim slučajevima mogu da budu i neprijatna.

Ako je Neptun ugrožen u natalnoj karti a uporedni aspekti s njim neskladni, on će
uzrokovati partneru neprilike usled partnerove sopstvene slabosti ili neiskrenosti prema samom sebi.

Pluton u 10. kuci


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Planeta Sunce u uporednom horoskopu.