Planete u kućama partnera

Vaše Sunce u partnerovom natalnom horoskopu

Kada Sunce jedne osobe pada u kuću horoskopa druge, ono ohrabruje drugu da se aktivira u stvarima koje su u vezi sa tom kućom.

Osoba o čijem se Suncu radi u stanju je da vrši stabilizirajući i životvorni uticaj. Vaša planeta Sunce položena u partnerov horoskop.

Astrološko tumačenje vaše planete Sunce u partnerovom ličnom, životnom, natalnom horoskopu -natalnoj karti za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

 

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Planete osobe Test-1964-02-26 u kucama osobe natalni_test

Sunce u 3. kuci

Sunce u trećoj kući, utiče na partnerov način komuniciranja i uspostavljanja odnosa s najbližom okolinom.
Ako su ti odnosi problematični, pod uticajem Sunca će se vidno popraviti. Sunce ne voli konflikte, nije sitničavo ni sklono rasipanju energije u površnim prepirkama. Vrlo je otvoreno za probleme svojih bližnjih, pa će u njemu svi prepoznati pažljivog slušaoca koji će na kraju priče umeti da podeli prave savete.

Sunce u trećoj kući je valjani sagovornik čak i u situaciji kada mu se izlažu najuvrnutije ideje. I ne samo to! Nateraće partner da čvrsto stane iza svog mišljenja i potkrepi ga odgovarajućim argumentima.
Njegov prirodni autoritet pokazaće se kao dobar štit od nedobronamernih, zajedljivih komentara.
Primeri iz prakse pokazuju da osoba koja je nekada davno prekinula školovanje i naizgled zauvek digla ruke od njega, usled dejstva partnerovog Sunca u njenoj trećoj kući, iznenada ga uspešno okončava.

Ova pozicija ide u prilog bratskom zajednišivu na slobodnoj i lakoj osnovi. Koda suprotnih polova, odnos može da bude bliži odnosu između brata i sestre nego muža i žene.

Mesec u 9. kuci

Mesec će osetiti da ga partner privlači jer smatra da razume njegovu životnu filozofiju, oseća duhovnu bliskost i najverovatnije će biti inicijator poznanstva.

Ova veza se ponekad javlja među horoskopima saputnika na putovanjima koji razmenom ideja uspevaju da stvore zanimanje za zajednički cilj puta.
Trenutak u kome Mesec počinje da priča o svojim ubeđenjima, ili uspomenama s putovanja, oboje će dugo pamtiti kao presudan za njihovu vezu. Mesečev partner, motivisan njegovim pričama, poželeće da otputuje i upozna tajanstvene predele o kojima on tako nadahnuto govori. Prvo zajedničko putovanje probudiće emocije i oboma pokazati u punoj meri koliko su slični, tako da nikada neće poželeti da se razdvoje.

Kada se roditeljski Mesec nalazi u ovom položaju u horoskopu potomka, on će podstaći svoje dete da vrlo rano krene svojim putem i, uopšte, pobudiće njegovo zanimanje za putovanja verujući da je za njega to najbolji način da upotpuni svoje obrazovanje.

Merkur u 3. kuci

Slična intelektualna interesovanja.

Merkur će slobodno i neometano komunicirati sa partnerom i pružiti mu podstrek koji ga dovodi do boljeg shvatanja ideja, ukoliko su uporedni aspekti sa Merkurom povoljni.
Ako su nepovoljni, njegove ideje mogu da se sukobe sa partnerovim, iz čega proizilaze rasprave i nesporazumi. Ili su njegove ideje previše konfuzne da bi ih iko razumeo.

Lagodan odnos suseda. Osoba o čijem se Merkuru radi može biti posrednik u donošenju vesti ili informacija partneru, ili će posredovati povezujući ga sa ortacima.

Može ukazati na raznovrsne obrazovne delatnosti i zajedničko učenje.

Venera u 5. kuci

Venera je izvor velikog zadovoljstva za partnera. Ljubav njegovog života.

Da li će se završiti brakom? Nije sigurno. Zavisi od stanja Venere u svom natalnom horoskopu i od njenih aspekata u uporednom.

Partner će nastojati da izuzetno ceni sva njena kreativna nastojanja i ohrabriće je da ih predstavi na najprivlačniji i najdramtičniji način.

Ponekad se sreće u horoskopu jednog od roditelja.
Ako Venera jednog od prijatelja pada u 5. kuću drugog, taj prijatelj će mu pomoći oko dece i postaće omiljen kod njih.

Mars u 3. kuci

Mars će pružiti partneru snažan mentalni podsticaj.

On će želeti da zna razloge koji stoje iza partnerovih dela i ceniće ih, a može i da ga posavetuje oko problema čije rešavanje zahteva veliku dozu bistrog razuma.
Mars će motivisati partnera da izađe iz svoje čaure i slobodno se prepusti uživanju u lepim trenucima sa svojim najbližima.
On će iskreno i otvoreno raspravljati o svojim problemima, što očekuje i od partnera.

Ako su uporedni aspekti sa Marsom nehomogeni, on će zavideti partneru na umnim veštinama. Rasprave među vama treba da budu što objektivnije, pošto svaka izražena nesaglasnost može da odvede u ogorčenost.

Može da prouzrokuje česta putovanja svog partnera.

Ovakva veza među horoskopima suseda može da nagovesti teškoće među njima ukoliko uporedni aspekti nisu naročito skladni.

Jupiter u 5. kuci

Veoma srećan predznak za zajedništvo. Romantično prijateljstvo.

Jupiter će partneru na najbolji mogući način olakšati upotrebu kreativnih sposobnosti i u nalaženju delotvornih sredstava za samoizražavanje.

Vaš odnos može da se razvije i preko zanimanja za pozorište,i umetnosti ili kroz zajednički hobi.

Ako žena već ima decu Jupiter će se prema njima odnositi s naklonošću, želeći da ga smatraju stricem. A deca će prosto da se "lepe" za njega i oberučke ga prihvataju kao deo svog života.

Ako je Jupiter u natalnoj karti loše aspektovan a uporedni aspekti neskladni, ovaj odnos može biti u manje srdačan.

Saturn u 3. kuci

Saturn čini da partner postane precizniji u izražavanju sopstvenih mišljenja i uverenja.

Da pokaže kako da bude u stanju da lakše razluči bitno od površnog i na taj način bude manje sklon skretanju sa pravog puta i gubljenju vremena.
Saturn je skeptičan prema površnim pričama i probudiće u partneru kritički duh koji se ne povodi za tuđim mišljenjima i racionalnije raspolaže vremenom koje ima.
Zašto bi gubili sate i dane na priče u kojima nema ništa pametno da se čuje.

On će na neki način biti uzrok partnerovog ograničenog kretanja ili će delovati kao izvor odlaganja njegovih putovanja. U takvim slučajevima Saturn će mu u stvari pružati više vremena da miruje i razmišija.
Može i da putavanja partneru čini napornijim.

Kada je Saturn ugrožen, može biti odgovoran što će partner da pokvari odnose sa svojim susedima.
Partneru će njegove ideje da budu teške, razgovori s njim dosadni a mentalni pristup previše temeljit i brižljiv. Razgovori s njim mogu umarati do te mere da će odbijati i samu pomisao na mogućnost da ga uvrsti u krug bliskih prijatelja.

Među privremenim ortacima, osoba o čijoj se 3.kući radi moraće da povede računa.

Između učitelja i učenika, čija je treća kuća umešana, lekcije će im teško ići i zahtevaće veliki mentalni napor.

Ako je emotivno angažovan, Saturn ne može da podnese pomisao da neko može povrediti partnera i može mu ograničiti kontakte i neke aktivnosti

Uran u 9. kuci

Kada Uran pada u 9. kuću horoskopa partnera, on ga podstiče da ispita čitavu svoju životnu filozofiju.
Uranovi pogledi na filozofiju i religiju su često veoma originalni i oslobođeni svih dogmi i ustaljenog načina razmišljanja. On može da stimuliše partnera da razvije svoje aktivnosti u novim pravcima i razmišlja na originalniji način.

Može, da probudi veće zanimanje za strane zemlje i putovanja u inostranstvo,daleke i egzotične krajeve ili da mu ukaže na lakše i brže načine prevoza.

Ako je Uran jako ugrožen u natalnoj karti, "život s koferima" je vaša sudbina. Uranovi neobični pogledi na svet i život mogu dovesti partnera do misaonih poteškoća u kojima se teško snalazi.

Neptun u 12. kuci

Kada Neptun pada u 12. kuću horoskopa partnera, efekat vaše veze će puno zavisiti od položaja Neptuna u svojoj natalnoj karti i njegovih uporednih aspekata.

Neptun može da omogući partneru da se lakše prilagodi životnim problemima i da ga ohrabri da prema njima zauzme opušteniji stav. On će učiniti da na dobar način reši duboke lične probleme koje je godinama zanemarivao. Privučen Neptunovom mističnom pojavom, partner će imati utisak da on ima jasan uvid u sve tajne koje ga muče.
Neptun nikada neće eksplicitno sugerisati šta da partner učini u konkretnoj životnoj situaciji, ali će ga vešto navesti na povlačenje ispravnog poteza

Ako su aspekti s Neptunom neskladni to može prouzrokovati slabljenje partnerovog identiteta. U težim slučajevima, dovešće ga u dodir s polusvetom, ili drogama.

Neptun će biti u stanju da kod partnera probudi najmilosrdnije i najljubaznije porive, otvarajući mu put ka pomoći nekome ko je siromašan, ili će, njemu samom biti potrebno partnerovo saosecanje.

Može vas na početku spojiti obostrano interesovanje za psihološka pitanja ili misticizam.
Ako Neptun nije dobro aspektovan i uporedni aspekti nisu povoljni, iskustva neće ispuniti očekivanja, a u ekstremnim slučajevima mogu da budu i neprijatna.

Ako je Neptun ugrožen u natalnoj karti a uporedni aspekti s njim neskladni, on će
uzrokovati partneru neprilike usled partnerove sopstvene slabosti ili neiskrenosti prema samom sebi.

Pluton u 9. kuci


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Planeta Sunce u uporednom horoskopu.