Planete u kućama partnera

Vaše Sunce u partnerovom natalnom horoskopu

Kada Sunce jedne osobe pada u kuću horoskopa druge, ono ohrabruje drugu da se aktivira u stvarima koje su u vezi sa tom kućom.

Osoba o čijem se Suncu radi u stanju je da vrši stabilizirajući i životvorni uticaj. Vaša planeta Sunce položena u partnerov horoskop.

Astrološko tumačenje vaše planete Sunce u partnerovom ličnom, životnom, natalnom horoskopu -natalnoj karti za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

 

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Planete osobe Test-1997-08-23 u kucama osobe natalni_test

Sunce u 9. kuci

Sunce igra značajnu ulogu u pogledu filosofskih i religioznih stavova osobe o čijoj je devetoj kući reč.
Načinom na koji dopušia svojim verovanjima da ga vode kroz život, on može da navede partnera da se zainteresuje za učenja kojih se on drži, bilo da su verske ili filozofske prirode.

Sunce se ovde nalazi u ulozi učitelja koji svojim praktičnim ponašanjem najbolje izlaže važne lekcije. Sunce će biti u stanju da svojim stavovima menja gledišta svog partnera i podstiče ga na nove pristupe starim problemima.

Ako se dugo mučite sa za vas nerešivim problemima, onog trenutka kada upoznate osobu sa Suncem u vašoj devetoj kući, uvidećete da oni i nisu tako nerešivi. Biće vam drago što bar neko na svetu razume vaše silne nedoumice i nudi vam konkretne odgovore na njih.

U slučaju da je Sunce aflikovano od strane drugih planeta, patrnera će nervirati njegova preterana samouverenost, pa će apriori odbacivati njegove ideje.

Kontakt između vas dvoje može da se uspostavi po prvi put na putovanju. Sunce će, na neki način, biti u stanju da predloži neka poboljšanja u putničkim aranžmanima i obezbedi prevoz, ili može da bude posrednik preko koga će partner doći u dodir sa stranim zemljama.

Mesec u 6. kuci

Mesec instinktivno oseća gde je partneru potrebna podrška.

Njemu će činiti zadovoljstvo da pruži praktičnu pomoć. Često će biti u stanju da uputi sugestije koje mogu da poboljšaju partnerovu opštu efikasnost a često i materijalno blagostanje. Budući da, pored ostalih istančanih osećaja, poseduje i osećaj za novac, posavetovaće partnera da se bavi onim najisplativijim.

Ako je Mesec ugrožen u natalnoj karti ili obrazuje teške ukrštene aspekte on će biti podložan usplahirenosti i bezrazložnoj brizi. Tako će da učini više štete nego koristi, pokazaće se kao izvor razdražljivosti.

Mesec imati sklonost da svog partnera posmatra kao osobu kojoj može da pruži svoje usluge dobročinitelja, pokazujući sebi da je sposoban da saosećajno izađe u susret tuđim potrebama.
Kada je Mesec dobro aspektovan pri rođenju a uporedni aspekti povoljni, ovo može biti veoma mirna i blaga veza.

Kada se lekarev Mesec nalazi u šestoj kući pacijentovog horoskopa on će se interesovati za pacijentovo zdravlje i van okvira svoje dužnosti.

Merkur u 9. kuci

Merkur partnera navodi da preispita svoj pogled na svet i osnovne ideje koje u životu nepokolebljivo brani.

Merkur pada u 9. kuću horoskopa partnera, do njihovog prvog susreta može da dođe na putovanju. Ili oboje možete često da putujete istim putem i tako započnete razgovor, da bi otkrili obostrano interesovanje za neke površnije detalje iz svakodnevnog života.

Ponekad je moguća i komunikacija na dubljem nivou, naročito ako su zastupljeni povoljni aspekti sa Merkurom i u tom slučaju će doći do duhovnog preplitanja kroz blagotvornu razmenu ideja i rasprave o misaonijim aspektima života.
Merkur može pomoći partneru da jasnije odredi pojmove kojima barata. Neće ponuditi konačne odgovore na pitanja koja muče partnera, pokazaće se kao koristan asistent, ali će konačni izbor prepustiti njemu. Moraće samostalno da dođe do odgovora.

Ako je Merkur u natalnoj karti jako ugrožen, a prisutni su i nepovoljni uporedni aspekti slabo ćete se slagati, a vaše rasprave će odvesti do nekorisnih svađa ili jalovih spekulacija.

Ponekad javlja među horoskopima prijatelja koji žive daleko jedni od drugih, ali se često dopisuju.

Venera u 10. kuci

Venera će biti u stanju da partneru pruži značajnu pomoć u karijeri i ulije mu dragoceni podstrek, potreban za ostvarivanje njegovih ciljeva, pošto je ona sposobna da oceni vrednost onog što partner nastoji da postigne.

Ženska Venera u 10. kući partnera može da je pretvori u predmet obožavanja, kada muškarac oseća želju da je uzdigne na pijedestal.

Venera ima visoko mišljenje o svojim sposobnostima, i od drugih očekuje da na isti način razmišljaju o sopstvenim.
Njoj ne vredi pričati da se nešto ne ume i ne može ("Svako od života dobija ono što i očekuje").
Venera ne voli gubitnike, pa ako je partneru stalo do zajedničkog života, nek da sve od sebe, u suprotnom će ona potražiti uspešnije društvo.

Ako je Venera ugrožena, njena preterana očekivanja mogu partnera u velikoj meri destabilizovati i onemogućiti da racionalno dela.

Mars u 11. kuci

Više prijateljski nego emotivni odnos. Mars se može pokazati kao vrlo odan i požrtvovan prijatelj.

Mars može bez razloga da potraži partnerovo prijateljstvo.

Energični i hvalisavi "centar sveta" nikad ne ostavlja partnera u nevolji. Još će ga naterati i da se otrgne iz apatije i sam bori. Mars u pomaganju nikad ne gleda svoje interese.

Ako je Mars ugrožen u natalnoj karti partnera će brinuti njegovo loše zdravlje ili neke teške okolnosti.
Ako su uporedni aspekti neskladni, on može biti uzrok vašeg sukoba partnera sa dugogodišnjim prijateljima. Može postati opasni i agresivni neprijatelj.

Jupiter u 3. kuci

Snažna mentalna privlačnost.

Dobra odnos učitelja i učenika, ako je Jupiter učiteljev i nije previše ugrožen.

Sa Jupiterom je veoma lako pričati, i puno sati i dana može otići na razgovore. Samo na razgovore. Ovo ne daje ljubav na prvi pogled.
Ako je Jupiter u natalnoj karti dobro aspektovan a uporedni aspekti povoljni, on će pomoći partneru da proširi svoje uobičajeno znanje, a biće sposoban i da mu prenese veliku količinu korisnih informacija.

Jupiter će se potrudi da stupi u kontakt sa osobom u čiju treću kuću pada. Duboko ubeđen da je sličan partneru, nije mu problem da se potrudi i dođe do njega.

Ako je Jupiter ugrožen u natalnoj karti, može biti sklon razmetanju, preterivanju pa čak i obmanjivanju ukoliko nije siguran u činjenice kojima raspolaže i ako su uporedni aspekti neskladni.
To može biti izvor neprilika ukoliko partner nije u staniu da prepozna trenutak kada on sebi dopušta da mu se poremeti osećaj za meru.
Čak i kada je Jupiter dobro aspektovan može slučajno da kaže ono što misli da bi partner voleo da čuje od onoga što je istina.

Uran u 2. kuci

Uran utiče na način na koji partner rukuje svim materijalnim sredstvima, kao i na njegov stav prema sopstvenoj materijalnoj sigurnosti.

Uran podstiče partnera da neguje bezbrižniji odnos prema finansijskim pitanjima.
Nije dobar sagovornik o zemaljskim brigama i problemima. Ako partner nije zadovoljan finansijskom situacijom, neka je menja.

Uran može dati originalan savet kako da partner poboljša svoj finansijski status.
Ukoliko uporedni aspekti nisu dobri, posebno ako je ugrožen od Marsa, takve njegove savete treba vrlo pažljivo preispitati.
Jer, dobiće način kako da najbrže potroši ono što ima.

Ovo nije dobar položaj za Uran bilo koga ko uređuje nečije finansije.

Neptun u 2. kuci

Kada Neptun pada u 2. kuću horoskopa partnera, partner nikako ne sme da mu dopusti da utiče na njegove finansijske poslove.
Neptun ne može da realno sagleda život.

On može da traži način kako da stvori blagostanje za veću dobrobit siromašnih i jadnih, ali će se takvi planovi pokazati kao neizvodljivi i bez prave svrhe.
Traži od partnera da bude "manje cicija" i da "odreši kesu" za siromašne.

Ako je Neptun ugrožen u natalnoj karti a uporedni aspekti s njim neskladni, on će u partneru buditi milosrđe i iskoristi njegovu lakovernost i time ga navesti da sve da siromašnima i sam da postane siromašan.
Najsigurnije da njegove finansijsko-materijalne ideje u potpunosti ignoriše. On će ponekad da ima srecan »predosećaj« koji kod njega dobro funkcioniše, ali partner ne uspeva da unovči njegov savet.

Pluton u 1. kuci

Kada Pluton pada u 1. kuću horoskopa partnera, a naročito kada se nalazi u konjunkciji sa Ascendentom, njegov uticaj može biti sudbonosan na partnera.

Pluton partnera podstiče na samotransformaciju, čiji je rezultat obično promena nabolje, ali sam proces može biti i neprijatan.
Pluton prepoznaje skrivene potencijale partnera. Kako sam nikada ne odustaje od svojih planova i ideala, može biti veoma čvrst oslonac za partnera.

U slučaju da je partner vrlo osetljive prirode, može se uplašiti Plutonovog beskompromisnog karaktera koji ne trpi neodređene situacije i bojažljive ljude.

Ako je loše aspektovan, vaša veza može biti prilično problematična i u njoj će Pluton biti dominantan. Partner se može osećati da pod prisilom radi stvari koje želi Pluton i može se vremenom stvoriti neprijateljstvo među vama.

Ovo može biti karmička veza u kojoj je iz prethodne inkarnacije među partnerima ostalo nerešenih pitanja koja trebaju da se reše u ovom životu. Da li će to biti uzajmno koristan ili štetan odnos zavisi od ukrštenih aspekata.


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Planeta Sunce u uporednom horoskopu.