Planete u kućama partnera

Vaša Venera u partnerovom natalnom horoskopu

Kada Venera jedne osobe padne u horoskop druge ona joj pomaže u uspostavljanju prijatnih odnosa šarmom i poštovanjem.

Kod druge osobe ukazuje na ono što će privući njen osećaj za vrednost. Kada je Venera ugrožena, može doći u iskušenje da iskoristi svoj lični šarm i fizičku privlačnost da manipuliše ili drugima upućuje zavodljive ponude u sopstvenu korist. Venera igra najznačajniju ulogu u svim romantičnim odnosima i to ne samo na fizičkom nivou, već i kod uspostavljanja osećanja sklada na svim nivoima. Vaša planeta Venera položena u partnerov horoskop.

Astrološko tumačenje vaše planete Venere u partnerovom ličnom, životnom, natalnom horoskopu -natalnoj karti za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

 

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Planete osobe natalni_test u kucama osobe Test-1982-10-18

Sunce u 11. kuci

Pokazatelj je prijateljskih odnosa, i ako nema nekih drugih, vatrenijih kombinacija, vi ćete izbeći će "zamke" romantičnih trenutaka.

Sunce će biti u stanju da kod partnera probudi inspiraciju koja će ga odvesti do formulacije njegovih ideala u jasnijem obliku. U nekim slučajevima, on može i da mu pomogne u ostvarivanju tih ideala.

Moguće je da Sunce zauzima neku vodeću poziciju u grupi kojoj partner pripada. Pošto preuzima na sebe da govori tonom prijateljskog kritikovanja, njegove primedbe će samim tim da budu još dragocenije, pošto će i inače, kao prijatelj, biti spreman da je prihvati partnera u potpunosti takvog kakav je.

U slučaju da je Sunce uključeno u loše aspekte s drugim planetama, ponašaće se kao da je pokupilo sva znanja ovoga sveta, tvrdoglavo odbijajući i najmanju mogućnost da imate pravo na sopstveno mišljenje.

Mesec u 1. kuci

Jedan od indikatora bračnog odnosa.
Duboka emotivna veza i jaka privlačnost koja odoleva svim pritiscima. Jedno o drugom razmišljate kao o svojoj idealnoj polovini.

Partner o čijem je Mesecu reč instinktivno oseća šta onaj drugi misli, i zato će se njih dvoje razumeti bez reči.
Delujete kao da se poznajet od najranijeg detinjstva. Identična uverenja, stavovi i moralne vrednosti, asociraju na istovetno vaspitanje, čak i ako potičete iz potpuno različitih sredina.

Neharmonični aspekti Meseca mogu ukazati na njegove bezrazložne brige o problemima partnera, o nekoj vrsti napetosti među partnerima.

Merkur u 11. kuci

Zanimljivo prijateljstvo.

Merkur će ispočetka partnera privući svojim govorničkim sposobnostima i kvalitetom svog intelekta.

On će biti sposoban da razume njemu dragocene ideale i biće u stanju da ga dovede u kontakt sa onima koji gaje slične ideale. Merkur pomaže u realnoj proceni najboljeg načina da partner postigne svoje želje i ostvari nade.

Ako je Merkur u natalnoj karti ugrožen i prima aspekte iz partnerovog horoskopa među vama može biti nedostatka osnovne simpatije, ili će njegove sugestije da se pokažu više štetne nego korisne.
U nekim slučajevima on može da partnerove ideje pogrešno predstavi njegovom društvu i time ugrozi njegove odnose.

Venera u 11. kuci

Srećno prijateljstvo, a često se kod bračnih partnera.

Venera će izuzetno ceniti partnerove ideale i može biti sposobna da mu pomogne u ostvarivanju nekih njegovih snova.
Ona u potpunosti prihvata partnerovu ličnosti, sa svim njenim vrlinama i manama, i pokušava da ga ljubavlju, a ne kritikama, promeni nabolje. Venera će dobroćudno ukazivati na nedostatke

Može da ukaže na mogućnost stvaranja prijateljstva koje je zasnovano na najvišim motivima.

Ako je Venera u natalnoj karti jako ugrožena a uporedni aspekti neskladni, ona može da dođe u iskušenje da stupi u prijateljstvo iz prikrivenih pobuda, ili će partner izvući nezasluženu korist iz njene prijateljske naklonosti.

Mars u 1. kuci

Puno fizičke privlačnosti. Često kod bračnih partnera.

Mars će biti u stanju da partnera »održi na nogama«, izazivajući ga da pruži sve od sebe i prikupi hrabrost u slučaju neočekivane nevolje.

Ovo može biti veoma efikasno u poslovnom partnerstvu, ukoliko Mars nije previše ugrožen u svojoj natalnoj karti i uporedni aspekti neskladni.
Ako je ugrožen, može biti svađa zbog njegove prenagljenosti ili preterane sigumosti, ili usled nekog njegovog ponašanja koje postaje izvor ljutnje. Njegove aktivnosti mogu da budu previše zahtevne za partnera ili će njegovi pokušaji da izazovu razdražljivost kod partnera zbog stalnog osećaja navaljivanja.

Dešava se da osoba o čijoj prvoj kući govorimo prepoznaje Marsovu energičnost kao svoj ideal, pa se rado prepušta njegovom vođstvu. Pored psihološke, izuzetna fizička privlačnost, postaje "spona pomirenja" i način da se prevaziđu krize.

Ugroženi Mars deluje previše dominantno i napadno, i partner, ako je osetljiviji postaje nesiguran i razdražljiv. Zajednički život postaje previše naporan i to je kraj "fatalne" ljubavi.

Jupiter u 8. kuci

Snažna fizička privlačnost i poštovanje uzajamnih kvaliteta. Moguća čvrsta i uspešna veza.

U slučaju da je Jupitei uključen u loše aspekte, moguće je da motiv njegove bračne ponude bude novac (nasledstvo), a ne mnoštvo uzvišenih osećanja o kojima priča.

Jupiter čini partnera svesnim nekih do tada zanemarenih strana njegovog bića.
Ili će se usredsrediti na pojačavanje i obogaćivanje nekog posebnog svojstva, ili će nastojati da izmeni taj nedostatak.

Dobra pozicija za Jupiter onih kojima se poveravaju finansijske transakcije.

Saturn u 1. kuci

Stabilan oslonac.
Pokazatelj trajnog odnosa ukoliko Saturn nije jako ugrožen. U tom slučaju partner ne može da prevaziđe početnu nenaklonost prema razvoju te veze.

Saturn će uticati da partner efikasnije razvije svoj osećaj odgovornosti, pouzdanosti i istrajnosti. Da ne odustaje lakoi od svojih životnih ciljeva kao što je to činio ranije.

Kada je Saturn dobro aspektovan u natalnoj karti, a uporedni aspekti pretežno povoljni, on će biti u poziciji da partneru pruži korist od svojih iskustava u područjima u kojima mu je to najpotrebnije.
Partner može biti pozvan da primi neku odgovornost u njegovo ime i izvesno je da on treba da stvara vedrinu u njihovom odnosu. Bez tog elementa vedrine koji unosi partner veza može da postane previše ozbiljna i da se oseća težina koja će da umanji zadovoljstvo iz uzajamnog društva.

Kod bračnih partnera, kada je muževljev Saturn najbolje kada je žena spremna da prizna i uvaži njegovo veće iskustvo.
Ali ukoliko je Saturn ugrožen u natalnoj karti a uporedni aspekti neskladni, njegova sklonost da na nju projektuje svoje strahove i unutrašnje nemire kod nje smanjuje oduševljenje prema njegovom društvu i pomračuje atmosferu među njima.

Saturn može da partnera optereti sa previše obaveza i da od njega zahteva previše pažnje. Partner će možda morati da ga neguje ili da se hvata ukoštac sa nekom fizičkom nedaćom koja može da ga zadesi ili sa nekom finansijskom nesrećom koju podnosi.
Okolnosti odnosa često obiluju teškocama što zahteva veliku količinu izdržljivosti i samodiscipline u cilju njihovog prevazilaženja.
Ukoliko Saturn nije u dobrom položaju, obično će on i najviše da propati.

Kada se javi ova veza, oba partnera moraju voljno da prihvate bračne spone ako žele da odnos napreduje.
Ponekad ukazuje na brak bez dece.
Odnos karmičke prirode. Partneru će biti pružena prilika da vrati karmički dug svom Saturnu.

Saturn može da zauzima kritički stav, pošto žudi da izgladi sve aspekte partnerove ličnosti, i da prevaziđe izvesne nedostatke u svom temperamentu kako bi postavili vezu na potpuno čvrstu osnovu.
Saturnu je lažni ponos posebno mrzak i nastoji da razotkrije pravu suštinu svog partnera. Ovaj proces može biti krajnje mučan, ali će finalni rezultat da donese trajnu korist.

Uran u 7. kuci

Uran koji pada u 7. kuću horoskopa partnera menja njegov odnos prema javnosti i osobama sa kojima dolazi u kontakt.
Navodiće partnera da stiče nove kontakte i da poštuje ravnopravnost i slobodu izbora u ophođenju.

Ako je Uran ugrožen u natalnoj karti a uporedni aspekti s njim neskladni, on će se mešati u odnose patnera i može prouzrokovati raskid partnera sa nekim prijateljima.

Ovo je odnosa koji stalno visi o koncu i koji je izložen naglim promenama, bilo zbog ćudljivog ponašanja Urana ili zbog okolnosti koje se javljaju neočekivano. Uran može da uđe u partnerov život iznenada i da iz njega isto tako iznenada ode.

U slučaju ljubavne veze, čak i ako Uran prema partneru pokazuje izvesnu opčinjenost, brak sa njim sa ovakvim položajem nije preporučljiv ukoliko uporedni aspekti izmedu dve natalne karte nisu izuzetno skladni i ukoliko partner nema nekonvencionalan odnos prema braku. Čak i tada ova veza može da ukazuje na periode prinudne razdvojenosti pošto posao jednog od partnera zahteva puno putovanja, ili zbog nepredviđenih okolnosti.

Neptun u 8. kuci

Kada Neptun pada u 8. kuću horoskopa part partnera, partner imat osećaj da on utiče na njegova stanja svesti.
Osetljive osobe se mogu da se uplaše Neptunove intuituicije jer osećaju da je Neptun bez ostatka upućen u njihove najbrižljivije čuvane tajne, iako s njim nisu prozborile ni reč.

Neptun u osmoj kući horoskopa partnera menja njegove poglede na seks i smrt.

Ovo može biti izvanredna veza ako imate zajednički interes za okultno i posmrtna stanja svesti. Međutim, ni u jednom drugom području ne postoji veća potreba da se bude strogo praktičan, i partner treba da dobro povede računa ako je Neptun ugrožen u natalnoj karti ili su uporedni aspekti s njim neskladni.

Ako između vas postoji fizička privlačnost, ovaj aspekt može da nametne probleme neispunjenih seksualnih želja.
Odsjaj Neptunove suptilne erotike može partneru da pomutiti razum i natera ga na bespogovornu poslušnost. Ovo ne mora biti loše ako je Neptun dobro aspektovan. Ukoliko je Neptun izložen nepovoljnim uplivima Marsa, Saturna ili Urana partner neće znati kako da sa njim izađe na kraj.

Nije dobro da Neptun rukuje bilo kojim poslovnim pitanjima partnera.
Takođe, kada Neptun rođaka padne u 8.kuću, taj rođak će osporavati pravo nasledstva osobi o čijoj se 8. kući radi.

Pluton u 7. kuci


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Planeta Venera u uporednom horoskopu.