Planete u kućama partnera

Partnerova Venera u Vašem natalnom horoskopu

Kada planeta Venera jedne osobe padne u horoskop druge ona joj pomaže u uspostavljanju prijatnih odnosa šarmom i poštovanjem.

Kod druge osobe ukazuje na ono što će privući njen osećaj za vrednost. Kada je planeta Venera ugrožena, može doći u iskušenje da iskoristi svoj lični šarm i fizičku privlačnost da manipuliše ili drugima upućuje zavodljive ponude u sopstvenu korist. Planeta Venera igra najznačajniju ulogu u svim romantičnim odnosima i to ne samo na fizičkom nivou, već i kod uspostavljanja osećanja sklada na svim nivoima.

Planeta Venera vašeg partnera položena u Vaš horoskop.

Astrološko tumačenje Venere partnera u Vašem ličnom, životnom, natalnom horoskopu -natalnoj karti za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

 

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Planete osobe natalni_test u kucama osobe Test-1984-07-03

Sunce u 2. kuci

Sunce koje pada u 2. kuću biće vršiće uticaj u ono područje života partnera koje se odnosi na način na koji on prikuplja i upravlja svojim sredstvima.
Može doneti prilike izuzetno dobroćudne prirode, pomažući joj da poboljša svoj finansijski status. Možda stvori i finansijšku pozadinu za tako nesio. Može pružiti zdrav savet i opskrbiti je neophodnim znanjem da bi mogao da uspostavi svoja sredstva i postigne izvesnu meru finansijške sigurnosti.

Sunca čak može i preterivati, očekujući da partner postane finansijski nezavisan.
Ono obično očekuje priznanje za svoju velikodušnost kada donosi poklone, a možda čak i nešio zauzvrat.

Ponekad ova Sunčeva pozicija može da nagovesti značajnu fizičku privlačnost.

U slučaju da imate problematičnu finansijsku situaciju, potražite osobu čije Sunce pada u vašu drugu kuću. Ako pristanete da crpite njegovu beskonačnu energiju, vrlo brzo ćete uvideti da ne postoje nerešivi problemi.

Loši aspekti s maleficima pretvoriće Sunce u napadnog savetodavca koji ima prozaičan cilj, a to je da upravlja vašim novcem. Ili, ako vam već učini neku uslugu, na toj pozajmici ili poklonu moraćete da mu se zahvaljujete čitavog života.

Mesec u 5. kuci

Meseca će privući partnerov način na koji razvija svoje talente, načinom na koji se izražava i njegov celokupni stav prema čitavom području kreativnih i zabavnih delatnosti.
Tu će biti poprilično emotivnog uplitanja i pokazivanja naklonosti.

Mesec će se pokazati kao zahvalna publika svom partneru, ohrabrujući ga da pokaže svoje talente i uživati u njegovom smislu za humor.

Ako je Mesec ugrožen od strane malefika, partner neće biti baš te sreće da ga on bezrezervno podržava. Ne zato što ga ne razume, nego naprosto iz neodoljive potrebe da ga uputi na nove pristupe izražavanju, koji ni njemu samom nisu najjasniji.

Ako se radi o velikoj starosnoj razlici, stariji partner će osetiti želju da prema mlađem partneru zauzme roditeljski stav.

Ova veza obično pokazuje srećno zajedništvo ukoliko Mesec nije puno ugrožen.

Svrha ovakve veze je da kod osobe o čijoj 5. kući je reč podstakne svest o činjenici da treba da razmotri dejstvo svojih kreativnih napora i nastojanja za samoispoljavanjem u odnosu na reakciju koju bi želela da probudi kod drugih.
Da kod nje razvije sposobnost za stvaranje dela koja će biti popularnija.
Ovo naglašavanje pete kuće odnosi se naročito na negovanje sposobnosti da se kod publike izazove blagonaklono uzvraćanje.

Merkur u 2. kuci

Merkur ima poseban talenat za otkrivanje propusta u tome kako partner upravlja novcem.

Biće u stanju da mu pruži korisne sugestije kako da partner uveća svoj kapital, pokazujući mu u i kako da bolje proceni sopstvene moći sticanja.
Njegovi saveti mogu biti vrlo korisni, zato što Merkur brzo misli, pa između više alternativa bez napora procenjuje najbolju. On s lakoćom zarađuje, ali i troši novac.

Ako je Merkur ugrožen u natalnoj karti ili loše aspektovan u uporednom horoskopu, njegovi saveti mogu da se pokažu kao pogrešno zasnovani, a finansijske transakcije sa njim štetne.

Venera u 2. kuci

Venera može da ima posebno blagotvoran efekat na partnera i to ne samo u odnosu na materijalne stvari već i na emotivnom i duhovnom planu.

Svojim interesovanjem za materijalno blagostanje osobe o čijoj je drugoj kući reč, Venera će biti u stanju da partneru pruži odgovarajuću pomoć. Kako da se uloži novac, a posebno kako da se troši. Ona voli da poseduje, i na partnera će preneti tu svoju ljubav.

Ova veza obično označava veoma dobro razumevanje među pripadnicima suprotnog pola, ukoliko Venera nije izuzetno ugrožena u natalnoj karti a uporedni aspekti pretežno neskladni.

U svakoj vrsti odnosa partner o čijoj se ugroženoj Veneri radi biće izvor pometenosti onog drugog. Navodiće ga da zapostavi unosne prilike i postane nemaran u trošenju para.

Mars u 4. kuci

Mars će se partneru instinktivno svideti ili će prema njemu osetiti odbojnost, u zavisnosti od uporednih aspekata sa Marsom.

On će ceniti partnera onakvog kakav je.
Kada su uporedni aspekti povoljni, partner će se u njegovom prisustvu osećati izuzetno sigurno.
Ako je Mars ugrožen u natalnoj karti i uporednii aspekti sa njim neharmonični, partner će ga doživeti kao obavezu i izvor razdora, koji ugrožava poredak spokojne domaće atmosfere.

U domaćoj sredini u Marsovom prisustvu ništa neće biti dosadno i mračno. Iako može da bude naporan, njegovo odsustvo donosi učmalost.

Ovaj položaj može da se javi u odnosu između roditelja i deteta, kada roditeljski Mars ukazuje na to da je roditelj veoma zahtevan prema detetu, očekujući da postane nezavisno vrlo rano.

Mars može neprestano upošijavati partnera i crpsti mu energiju.

Jupiter u 12. kuci

Jupiter je prva osoba kojoj će partner obratiti u slučaju nevolje.

On će biti u stanju da partneru pokaže kako da izađe na kraj sa nedostacima u svom karakteru ili temperamentu.
Često će biti sposoban da podrži partnerovo samopouzdanje.

On će često biti vrlo zainteresovan da shvati šta partnera pogađa, a pošto će se on osetiti podstaknutom da mu poverava svoje tajne Jupiter neće baš uvek biti diskretan u njihovom čuvanju za sebe, naročito ako je Jupiter ugrožen u natalnoj karti a uporedni aspekti neskladni.

Ako medu vama postoji romantična vezanost trebalo bi da se pripazete skandala.

U nekim slučajevima Jupiter će da kod partnera probudi zanimanje za okultizam, misticizam.

Dobar položaj za Jupiter doktora ili osobe koja će možda biti u obavezi da o partneru brine.
Prijatelji čiji je Jupiter u partnerovoj 12. kući najverovatnije će biti uz njega kad je bolestan i najiskrenije će s njim saosećati kada mu to bude potrebno.

Saturn u 6. kuci

Saturn zahteva od partnera punu pažnju i posvećenost sopstvenim poslovnim poduhvatima.
Partner ne može da se izbori sa osećajem da mu nešto duguje, iako je situacija najčešće obrnuta.

On će zauzeti kritički stav prema načinu na koji partner radi stvari i naročito će se potruditi da isproba njenu efikasnost.
Izgleda kao da jedva čeka da partneru pronađe grešku. Ali on to radi samo da bi poboljšao njegove metode i upoznao ga sa pouzdanijim tehnikama.

Ukoliko Saturn nije dobro aspektovan u natalnoj karti a uporedni aspekti nisu naročito povoljni, ovo nije dobar položaj za službenikov Saturn, ili za Saturn bilo koga ko treba da brine o zdravlju osobe u čiju 5. kuću pada.

Kao šef ili poslodavac, Saturn je u najmanju ruku nezgodan.
Nijedna zamisao neće kod njega lako proći.

Uran u 11. kuci

Kada Uran pada u 11. kuću horoskopa partnera, on utiče na njegovo shvatanje prijateljstva.
Uran može da partnera uvede u okruženje društava i organizacija posvećenim idejama koje i on neguje, ili da ga upozna sa krugom raznolikih prijatelja.

Uranova nezavisnost stvora utisak o njemu kao vrlo nemarnoj osobi.

U neočekivanim nezgodama Uran će reagovati iznenađujuće i pomoći partneru kada to on najmanje očekuje.

Ako je Uran u natalnoj karti ugrožen a uporedni aspekti neskladni, partner nikada neće izabrati njegovo društvo u prirodnom toku događaja.
Ako se nekim slučajem i nađu zajedno, partner će se u njegovom prisustvu osećati izrazito neprijatno, a može se dogoditi da ga odvoji od dugogodišnjih prijatelja.

Neptun u 1. kuci

Kada Neptun pada u 1. kuću horoskopa partnera, najefikasniji kanal komunikacije se odvija preko osećanja i milosrdnih poriva.

Neptun može da tumači partnerove snove i objasni njegova maštanja. Treba pripaziti da mu ne ohrabruje iluzije. Njegovo dejstvo može biti veoma opuštajuće i utešiteljsko.

Kada je Neptun u natalnoj karti u lošem položaju a uporedni aspekti s njim nepovoljni, partneri mogu da steknu potpuno pogrešnu sliku jedno o drugom.
Neptun na izvestan način može da predstavlja izvor razočarenja za partnera jer je povodljiv i nepouzdan. U ekstremnim slučajevima on može da dovede partnera u zbludu ili ga umešati u skandal koji će mu upropastiti ugled.

Pluton u 10. kuci


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Planeta Venera u uporednom horoskopu.