Planete u kućama partnera

Partnerov Mars u Vašem natalnom horoskopu

Planeta Mars jedne osobe u horoskopu druge će dejstvovati podsticajno i od nje izmamiti žustru reakciju, zahtevajući od nje da krene u akciju ispunjavajući životno područje kojim vlada kuća najraznovrsnijim događajima.

Kada su uporedni aspekti sa planetom Mars povoljni, on će snažno podržavati. Ako su uporedni aspekti sa planetom Mars nepovoljni u njemu se budi suparnik i može biti izvor rušilačkog suprotstavljanja, uz otvoreno neprijateljstvo. Planeta Mars vašeg partnera položena u Vaš horoskop.

Astrološko tumačenje Marsa partnera u Vašem ličnom, životnom, natalnom horoskopu -natalnoj karti za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

 

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Planete osobe natalni_test u kucama osobe Test-1976-05-29

Sunce u 3. kuci

Sunce u trećoj kući, utiče na partnerov način komuniciranja i uspostavljanja odnosa s najbližom okolinom.
Ako su ti odnosi problematični, pod uticajem Sunca će se vidno popraviti. Sunce ne voli konflikte, nije sitničavo ni sklono rasipanju energije u površnim prepirkama. Vrlo je otvoreno za probleme svojih bližnjih, pa će u njemu svi prepoznati pažljivog slušaoca koji će na kraju priče umeti da podeli prave savete.

Sunce u trećoj kući je valjani sagovornik čak i u situaciji kada mu se izlažu najuvrnutije ideje. I ne samo to! Nateraće partner da čvrsto stane iza svog mišljenja i potkrepi ga odgovarajućim argumentima.
Njegov prirodni autoritet pokazaće se kao dobar štit od nedobronamernih, zajedljivih komentara.
Primeri iz prakse pokazuju da osoba koja je nekada davno prekinula školovanje i naizgled zauvek digla ruke od njega, usled dejstva partnerovog Sunca u njenoj trećoj kući, iznenada ga uspešno okončava.

Ova pozicija ide u prilog bratskom zajednišivu na slobodnoj i lakoj osnovi. Koda suprotnih polova, odnos može da bude bliži odnosu između brata i sestre nego muža i žene.

Mesec u 7. kuci

Mesec će instinktivno znati kako da upotpuni i unese ravnotežu kod najvažnijih crta partnerove ličnosti.

Često se sreće kod bračnih parova, idealna kombinacija. Mesec će imati sluha za probleme s kojima se suočava njegov partner, i potrudiće se da mu uvek bude na raspolaganju.

Može da uveća krug partnerovih prijatelja i poslovnih kontakata i, uopšte, pridajući njegovom ugledu širi publicitet.
Povezanost Meseca sa javnošću čini 7. kuću dobrom lokacijom za reklamnog agenta, ukoliko će njegove usluge biti potrebne. Oni koji sa nekim dođu u kontakt posredstvom svog reklamnog agenta mogu takođe da imaju Mesec u agentovoj 7. kući.

Mesec će smatrati partnera kao ravnopravnog, i očekivaće da i sam bude tako priznat. Posebno će biti osetljiv na svoja prava ukoliko mu je Mesec ugrožen, uz odbojnost prema bilo kakvom pokroviteljstvu.

Kada je Mesec u natalnoj karti dobro aspektovan, i većina uporednih aspekata povoljna, ovakvo zajedništvo može biti naročito srećno.
Partner čija je sedma kuća u pitanju će instinktivno prepoznati u onom drugom osobu sa kojom bi drage volje sarađivao.

Partnerov Mesec se nalazi u sedmoj kući osobe koja se bavi javnim poslom, pri čemu on na sebe preuzima ulogu menadžera.

Merkur u 3. kuci

Slična intelektualna interesovanja.

Merkur će slobodno i neometano komunicirati sa partnerom i pružiti mu podstrek koji ga dovodi do boljeg shvatanja ideja, ukoliko su uporedni aspekti sa Merkurom povoljni.
Ako su nepovoljni, njegove ideje mogu da se sukobe sa partnerovim, iz čega proizilaze rasprave i nesporazumi. Ili su njegove ideje previše konfuzne da bi ih iko razumeo.

Lagodan odnos suseda. Osoba o čijem se Merkuru radi može biti posrednik u donošenju vesti ili informacija partneru, ili će posredovati povezujući ga sa ortacima.

Može ukazati na raznovrsne obrazovne delatnosti i zajedničko učenje.

Venera u 3. kuci

Visok stepen mentalne vezanosti i razumevanja među vama.

Iz toga obično proizilaze zabavni razgovori. Vezanost između para će biti umanjena ukoliko je Venera u natalnoj karti ugrožena a uporedni aspekti iz partnerovog horoskopa neskladni.

Kada je Venera dobro smeštena u natalnoj karti a uporedni aspekti blagotvorni, ovo predstavlja dobru vezu za odnos između učitelja i učenika, pri čemu je reč o učiteljevoj Veneri.

Ako je Venera uključena u loše aspekte s maleficima, osoba u čijoj se trećoj kući nalazi neće biti oduševljena njenim društvom, pa će se ozbiljno potruditi da ga kulturno izbegne.

Mars u 5. kuci

Jake emocije i strasti, ali ne nagoveštava ozbiljnu vezu.

Mars će podstaći partnera da bude kreativniji i ohrabriti ga da pokaže svoju sposobnost da ponese teret situacije.

Ovo je odlično za partnerstvo, ako osoba čija je peta kuća izlaže ideje, a Mars ih vredno sprovodi u delo. Ako je situacija obrnuta, Mars nestrpljivo insistira na ostvarenju ideja, ne vodeći računa o tome da li je realizacija obostrano korisna, ili ne.
Prethodno važi ukoliko Mars nije previše ugrožen.
Ako jeste, možete se svađati oko toga ko će da preuzme inicijativu ili ima autoritet.

U slučaju da se bavite umetnošću, Marsovo insistiranje na poštovanje rokova može biti vrlo fruštrirajuće i partner može odbiti dalju saradnju. A Mars smatra da je osoba koja ima neki talenat, dužna da ga koristi i postane slavna.

Ugrožen Mars može pokrenuti partnera da učini neočekivano mnogobrojne ludosti.

Jupiter u 1. kuci

Jupiter će se blagonaklono zainteresovati za partnera, usled čega će se stvoriti korisno prijateljstvo.
Partner ćeprimati usluge, a Jupiterovo društvo će ga uvek odobrovoljavati, tako da će se s njim osecati potpuno opušteno.

Vrlo često ćete primetiti da delite zajedničke težnje i poštovanje za kvalitete one druge strane.

Ako je Jupiter u natalnoj karti ugrožen a uporedni aspekti sa njim neskladni, partner će biti u iskušenju da se previše oslanja na njegovu velikodušnost ili da postane nemaran, oslanjajući se na njega u pogledu ispravljanja bilo kakvih grešaka koje napravi.
On može da je podstakne da rasipa više nego što je moguće ili biti previše popustljiv u drugim stvarima, a njegov savet će ili da navede partnera na pogrešan put ili će ga on pogrešno shvatiti.

Saturn u 7. kuci

Pokazatelj trajne veze koja odoleva pred mnogobrojnim iskušenjima života.
Ali, trajnost nije isto što i sreća.

Veoma kritičan odnos. Saturn će procenjivati partnerovu vrednost kao partnera, a ako odgovara njegovim standardima on će steći doživotnog prijatelja.
Prepreka je u tome šio njegov metod iskušavanja ponekad može da se pokaže kao veoma mučan.

Ako je Saturn dobro aspektovan on će u zajedništvu da pokaže svoj integritet, a njegova pouzdanost će da navede partnera da i sam pokaže iste kvalitete.

Ako je Saturn ugrožen, partneru će biti teško da izađe na kraj sa njim i njegovim krutim držanjem. Nedostatak oduševljenja Saturna onemogućava bilo kakvu istinsku vezanost, ili će partner osetiti da nikada neće biti u stanju da ga zadovolji.

Ako je Saturn dobro aspektovan ovo može biti dobra veza za poslovno partnerstvo.
Ne preporučuje se da advokatov, menadžerov ili agentov Saturn padnu u 7. kući klijenta.

Uran u 12. kuci

Vrlo izazovan odnos jer Uran budi kod partnera poriv da aktivira sve svoje skrivene moći simpatije i razumevanja.

Kada Uran pada u 12. kuću horoskopa partnera, on u njegovom prisustvu može da oseća izvesnu napetost, ali ukoliko su uporedni aspekti skladni a Uran dobro aspektovan u natalnoj karti, on može da mu pomogne da se efikasnije prilagodi životu kao celini.
Da bi to postigao treba da sprovede neke fundamentalne promene u svojim emotivnim i intelektualnim stavovima.

Ako je Uran ugrožen u natalnoj karti, on će učiniti da se partner oseća nelagodno i na neki način neprikladno.
Imaće osećaj da mu iza leđa kuje zaveru kako bi se okoristio njegovim najslabijim tačkama.

Ovo nije dobar položaj za Uran doktora koji pada u 12. kuću pacijenta ili onih koji se brinu o njegovoj nezi.

Neptun u 2. kuci

Kada Neptun pada u 2. kuću horoskopa partnera, partner nikako ne sme da mu dopusti da utiče na njegove finansijske poslove.
Neptun ne može da realno sagleda život.

On može da traži način kako da stvori blagostanje za veću dobrobit siromašnih i jadnih, ali će se takvi planovi pokazati kao neizvodljivi i bez prave svrhe.
Traži od partnera da bude "manje cicija" i da "odreši kesu" za siromašne.

Ako je Neptun ugrožen u natalnoj karti a uporedni aspekti s njim neskladni, on će u partneru buditi milosrđe i iskoristi njegovu lakovernost i time ga navesti da sve da siromašnima i sam da postane siromašan.
Najsigurnije da njegove finansijsko-materijalne ideje u potpunosti ignoriše. On će ponekad da ima srecan »predosećaj« koji kod njega dobro funkcioniše, ali partner ne uspeva da unovči njegov savet.

Pluton u 11. kuci


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Planeta Mars u uporednom horoskopu.