Planete u kućama partnera

Partnerov Jupiter u Vašem natalnom horoskopu

Jupiter pve osobe u horoskopu druge uvećava njena sredstva, uliva im novu nadu u rešavanju problema, pruža konstan i konstruktivan savet.

Ako je Jupiter neskladan, može da pruža previše optimistički ili ekstravagantan impuls, može davati obećanja koja nije u stanju da ih ispuni.Planeta Jupiter vašeg partnera položena u Vaš horoskop.

Astrološko tumačenje Jupitera partnera u Vašem ličnom, životnom, natalnom horoskopu -natalnoj karti za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

 

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Planete osobe natalni_test u kucama osobe Test-1956-07-21

Sunce u 2. kuci

Sunce koje pada u 2. kuću biće vršiće uticaj u ono područje života partnera koje se odnosi na način na koji on prikuplja i upravlja svojim sredstvima.
Može doneti prilike izuzetno dobroćudne prirode, pomažući joj da poboljša svoj finansijski status. Možda stvori i finansijšku pozadinu za tako nesio. Može pružiti zdrav savet i opskrbiti je neophodnim znanjem da bi mogao da uspostavi svoja sredstva i postigne izvesnu meru finansijške sigurnosti.

Sunca čak može i preterivati, očekujući da partner postane finansijski nezavisan.
Ono obično očekuje priznanje za svoju velikodušnost kada donosi poklone, a možda čak i nešio zauzvrat.

Ponekad ova Sunčeva pozicija može da nagovesti značajnu fizičku privlačnost.

U slučaju da imate problematičnu finansijsku situaciju, potražite osobu čije Sunce pada u vašu drugu kuću. Ako pristanete da crpite njegovu beskonačnu energiju, vrlo brzo ćete uvideti da ne postoje nerešivi problemi.

Loši aspekti s maleficima pretvoriće Sunce u napadnog savetodavca koji ima prozaičan cilj, a to je da upravlja vašim novcem. Ili, ako vam već učini neku uslugu, na toj pozajmici ili poklonu moraćete da mu se zahvaljujete čitavog života.

Mesec u 5. kuci

Meseca će privući partnerov način na koji razvija svoje talente, načinom na koji se izražava i njegov celokupni stav prema čitavom području kreativnih i zabavnih delatnosti.
Tu će biti poprilično emotivnog uplitanja i pokazivanja naklonosti.

Mesec će se pokazati kao zahvalna publika svom partneru, ohrabrujući ga da pokaže svoje talente i uživati u njegovom smislu za humor.

Ako je Mesec ugrožen od strane malefika, partner neće biti baš te sreće da ga on bezrezervno podržava. Ne zato što ga ne razume, nego naprosto iz neodoljive potrebe da ga uputi na nove pristupe izražavanju, koji ni njemu samom nisu najjasniji.

Ako se radi o velikoj starosnoj razlici, stariji partner će osetiti želju da prema mlađem partneru zauzme roditeljski stav.

Ova veza obično pokazuje srećno zajedništvo ukoliko Mesec nije puno ugrožen.

Svrha ovakve veze je da kod osobe o čijoj 5. kući je reč podstakne svest o činjenici da treba da razmotri dejstvo svojih kreativnih napora i nastojanja za samoispoljavanjem u odnosu na reakciju koju bi želela da probudi kod drugih.
Da kod nje razvije sposobnost za stvaranje dela koja će biti popularnija.
Ovo naglašavanje pete kuće odnosi se naročito na negovanje sposobnosti da se kod publike izazove blagonaklono uzvraćanje.

Merkur u 2. kuci

Merkur ima poseban talenat za otkrivanje propusta u tome kako partner upravlja novcem.

Biće u stanju da mu pruži korisne sugestije kako da partner uveća svoj kapital, pokazujući mu u i kako da bolje proceni sopstvene moći sticanja.
Njegovi saveti mogu biti vrlo korisni, zato što Merkur brzo misli, pa između više alternativa bez napora procenjuje najbolju. On s lakoćom zarađuje, ali i troši novac.

Ako je Merkur ugrožen u natalnoj karti ili loše aspektovan u uporednom horoskopu, njegovi saveti mogu da se pokažu kao pogrešno zasnovani, a finansijske transakcije sa njim štetne.

Venera u 2. kuci

Venera može da ima posebno blagotvoran efekat na partnera i to ne samo u odnosu na materijalne stvari već i na emotivnom i duhovnom planu.

Svojim interesovanjem za materijalno blagostanje osobe o čijoj je drugoj kući reč, Venera će biti u stanju da partneru pruži odgovarajuću pomoć. Kako da se uloži novac, a posebno kako da se troši. Ona voli da poseduje, i na partnera će preneti tu svoju ljubav.

Ova veza obično označava veoma dobro razumevanje među pripadnicima suprotnog pola, ukoliko Venera nije izuzetno ugrožena u natalnoj karti a uporedni aspekti pretežno neskladni.

U svakoj vrsti odnosa partner o čijoj se ugroženoj Veneri radi biće izvor pometenosti onog drugog. Navodiće ga da zapostavi unosne prilike i postane nemaran u trošenju para.

Mars u 3. kuci

Mars će pružiti partneru snažan mentalni podsticaj.

On će želeti da zna razloge koji stoje iza partnerovih dela i ceniće ih, a može i da ga posavetuje oko problema čije rešavanje zahteva veliku dozu bistrog razuma.
Mars će motivisati partnera da izađe iz svoje čaure i slobodno se prepusti uživanju u lepim trenucima sa svojim najbližima.
On će iskreno i otvoreno raspravljati o svojim problemima, što očekuje i od partnera.

Ako su uporedni aspekti sa Marsom nehomogeni, on će zavideti partneru na umnim veštinama. Rasprave među vama treba da budu što objektivnije, pošto svaka izražena nesaglasnost može da odvede u ogorčenost.

Može da prouzrokuje česta putovanja svog partnera.

Ovakva veza među horoskopima suseda može da nagovesti teškoće među njima ukoliko uporedni aspekti nisu naročito skladni.

Jupiter u 11. kuci

Jupiter se pokazuje kao pouzdan prijatelj na koga se može s punim pravom računati i u najtežim životnim situacijama.

On može da posreduje u partnerovom upoznavanju sa sirim krugom prijatelja, pomažući mu da proširi svoj društveni život.

Ceniće ideale koji su partneri dragoceni i biće u stanju da mu pomogne u njihovom ostvarivanju.

Partner čija je 11. kuća nek pripazi da ne zloupotrebi Jupiterovo prijateljstvo. U slučaju sukoba Jupiterom svi zajednički prijatelji će s pravom biti na njegovoj strani.

Položaj je vrlo nepovoljan ukoliko je Jupiter pri rođenju izložen jakim nepovoljnim uticajima a uporedni aspekti sa njim su neskladni kada prevelika popustljivost, neumereni optimizam ili samopoštovanje mogu da pokvare sveukupni efekat.

Uran u 10. kuci

Kada Uran pada u 10. kuću horoskopa partnera može mnogo da utiče na njegovu karijeru.
Možda će mu iznenada pružiti priliku za napredovanje ili ga podstaći da se zapita da li se bavi pravim poslom i da li sledi pravi način za ostvarenje ciljeva.

Zbog Uranovog ekscentričnog ponašanja partneru se može učiniti da mu kvari ugled u društvu i da mu daje primer kako se ne treba ponašati.

Kada je Uran ugrožen u natalnoj karti a uporedni aspekti s njim neskladni, njegov uticaj na partnerove poslove može biti vrlo destruktivan.

Ako je ovo Uran poslodavca, on može da očekuje od partnera/podređenog da ispolji visok stepen inicijative i prilagodljivosti i biti oprezan u promenama situacija, spreman da izvuče korist od svake nove prilike koja mu se ukaže.

Ako je ovo roditeljski Uran, on može da nameće detetu kojim zanimanjem bi trebalo da se bavi, ili može da ga ohrabri da krene sopstvenim putem i ustraje na originalnosti.

Neptun u 12. kuci

Kada Neptun pada u 12. kuću horoskopa partnera, efekat vaše veze će puno zavisiti od položaja Neptuna u svojoj natalnoj karti i njegovih uporednih aspekata.

Neptun može da omogući partneru da se lakše prilagodi životnim problemima i da ga ohrabri da prema njima zauzme opušteniji stav. On će učiniti da na dobar način reši duboke lične probleme koje je godinama zanemarivao. Privučen Neptunovom mističnom pojavom, partner će imati utisak da on ima jasan uvid u sve tajne koje ga muče.
Neptun nikada neće eksplicitno sugerisati šta da partner učini u konkretnoj životnoj situaciji, ali će ga vešto navesti na povlačenje ispravnog poteza

Ako su aspekti s Neptunom neskladni to može prouzrokovati slabljenje partnerovog identiteta. U težim slučajevima, dovešće ga u dodir s polusvetom, ili drogama.

Neptun će biti u stanju da kod partnera probudi najmilosrdnije i najljubaznije porive, otvarajući mu put ka pomoći nekome ko je siromašan, ili će, njemu samom biti potrebno partnerovo saosecanje.

Može vas na početku spojiti obostrano interesovanje za psihološka pitanja ili misticizam.
Ako Neptun nije dobro aspektovan i uporedni aspekti nisu povoljni, iskustva neće ispuniti očekivanja, a u ekstremnim slučajevima mogu da budu i neprijatna.

Ako je Neptun ugrožen u natalnoj karti a uporedni aspekti s njim neskladni, on će
uzrokovati partneru neprilike usled partnerove sopstvene slabosti ili neiskrenosti prema samom sebi.

Pluton u 10. kuci


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Planeta Jupiter u uporednom horoskopu.