Aspekti planeta partnera

Partnerov Neptun u aspektima uporednog horoskopa

Planete Uran, Neptun i Pluton su transpersonalne planete, što znači da one imaju kolektivan efekat, to jest, deluju pre svega na nivou kolektivnog nesvesnog. Velika većina ljudi skoro da ne prepoznaje njihove energije u svom ličnom životu. O Neptunu, kao planeti u horoskopu. Partnerova planeta Neptun u aspektima sa planetama iz Vašeg horoskopa.

Astrološko tumačenje partnerove planete Neptun u aspektima sa planetama iz Vašeg ličnog, životnog, natalnog horoskopa -natalne karte za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

 

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Neptun osobe natalni_test u aspektima sa planetama osobe kafica

Mesec sekstil Neptun

Vi ste dva sanjara kojima je teško da razdvoje maštu od stvarnosti.

Vaš odnos može biti koliko dubok toliko i komplikovan, i potpuno se možete odvojiti od okoline. Mesec zanesen Neptunom lako će prekinuti i ono malo niti koje ga vezuju za zemaljski život. Poverovaće u mogućnost ostvarenja Neptunovih često haotičnih ideja, toliko da će mu razmena informacija o nekim svakodnevnim problemima postati nemoguća. Zato imate tako malo prijatelja.

Budući da imate iste estetske kriterijume, vrlo često zajedno radite na ostvarenju umetničkih projekata, pri čemu Mesec pokazuje više interesovanja za komunikaciju s publikom nego Neptun.
Mesec upravlja masom, i veoma je važno da napravi distancu u odnosu na Neptunovu sklonost usamljeničkom životu. Zato je bolje naterati Neptuna da realizuje svoje ogromne umetničke potencijale nego se prepustiti zovu njegovih nestvarnih svetova.

Kako ni jednome od vas disciplina nije jača strana, izolacija i samodovoljnost najgore su moguće rešenje vašu darovitost.
Ne vezuje zemaljska strast, i ovakvi aspekti su zastupljeni kod platonskih ljubavi. Uvereni da strast ide uz "niže" prirode, vi ćete se lišiti zemaljskih uživanja.

Merkur opozicija Neptun

Nemoguće je predvideti šta sve može da proizađe iz vašeg susreta. Razlike su velike.

Merkur svaku emociju prevodi u reči i analizira, a Neptun u tišini živi svoju osećajnost. Prvi zaključuje i dela na osnovu svojih zaključaka, a drugi naslućuje, bez želje da proveri te slutnje.

Sa ovim aspektom Merkur može pomisliti da je Neptun sklon obmanama i samo obmanama. Ali ni njemu istinoljubivost nije jača strana. On ume da se vešto izvlači iz neprijatnih situacija, ne vodeći mnogo računa o istinitosti argumenata koje poteže u nameri da zaštiti sopstvene interese.
Neptun ima dar da vidi ono "iza" i prozreće jasnije od drugih šta se krije iza zavodljive lepote Merkurovih reči.
Međusobno nepoverenje i stalna sumnjičavost mogu da uništitie vašu vezu koja je bila tako zanimljiva.

Neptunu može biti teško da uvaži Merkurovu logiku.
A Merkur da oseća da je Neptun pomalo neiskren (jer će mu promaći uvažavanje firiijih nijansi značenja koje je Neptun nastojao da prenese, ili će neku alegorijsku ilustraciju da shvati kao doslovnu istinu).

Ako radite zajedno najbolje je da sarađujete na učvršćivanju intuitivnog razumevanja uzajamnih gledišta i obostrano zanimanje za umetnička ili možda mistička pitanja.
U tome Neptun doprinosi prefinjenošću u razmišijanju. Međutim, postoji tendencija ka pogrešnom shvatanju zahvaljujući Neptunovom očiglednom nedostatku jasnoće ili Merkurovoj koncentraciji na doslovni smisao umesto na duh Neptunovih intelektualnih doprinosa.

Merkur je vešt trgovac, i neće razumeti Neptunovu samilosnu prirodu koja je rukovođena željom da poklanja, ne vodeći računa o materijalnoj vrednosti poklona. Uveren da prave vrednosti nemaju nikakve veze s materijalnim blagostanjem, Neptun neće imati sluha za svakodnevno ekonomisanje.

Neptunove misli su višeznačne, pa će Merkur naići na velike teškoće ako pokuša da ih bukvalno shvati.

Jupiter kvadrat Neptun

Ukazuje na mogućnost izneverenih ideala kao rezultata nesposobnosti obeju strana da procene moći i talente kojima raspolažu.
Za vas dvoje, izgubljeno poverenje bolnije je od svih životnih nedaća, i najčešće se navodi kao razlog za okončanje veze koja je tako mnogo obećavala.

Neptun može da navede Jupiter na pogrešan put, i to ne uvek namerno, tako da Jupiter oseća da je njegovo poverenje izigrano. Iz toga će se razviti obostrani nedostatak poverenja.
U nekim slučajevima Neptun će uspeti da iz Jupiterove velikodušnosti izvuče korist, možda računajući na njegovo sažaljenje dok mu priča tužne priče ili varajući ga, utajom finansijških ili nekih drugih sredstava.
Jupiter neće ceniti Neptunovu šiiru i slobodniju interpretaciju moralnih pitanja i sumnjaće u iskrenost njegovih namera.

Može doći i do različitih preterivanja, ali to zavisi od pojedinačnih natalnih karata.

Uran trigon Neptun

Ove dve planete simbolizuju suprotne polove svesti na visokom nivou.
Uran predstavlja pozitivnu, dinamičnu mobilizaciju intuitivnih sposobnosti a Neptun negativno, prijemčivo i ultra-senzitivno stanje svesti.

Neptun kvadrat Neptun

Kvadrat podrazumeva starosnu razliku od oko četrdeset i jedne godine i ukazuje na izvestan propust u razumevanju uzajamnih suptilnijih raspoloženja.

Ono što svako od vas oseća kao žarku želju može da bude nepomirljivo, a ovakav kontakt je ponekad prisutan medu prijateljima suprotnog pola, pri čemu stariji obično jadikuje u stilu: »Kada bih samo ponovo bio mlad!«

Ako je ovakav kontakt prisutan izmedu lekara i pacijenta, pogrešno razumevanje može da dovede do pogrešne dijagnoze simptoma, dok kod ostalih tipova profesionalnih odnosa (poput advokata i njegovog klijenta) kada jedan pruža neku profesionalnu uslugu drugom biće neophodno uveriti se da svako precizno zna šta se od njega očekuje i da je postignuto jasno razumevanje oko adekvatne isplate honorara.


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Aspekti planete Neptun u uporednom horoskopu.