Aspekti planeta partnera

Partnerov Saturn u aspektima uporednog horoskopa

Saturn u uporednom horoskopu - sinastriji predstavlja samodisciplinu, istrajnost i izdržljivost, osećaj integriteta i posvećenosti dužnosti. Saturn je planeta starosti i njegovi najjači efekti se ispoljavaju obično pod stare dane. O Saturnu, kao planeti u horoskopu. Partnerova planeta Saturn u aspektima sa planetama iz Vašeg horoskopa.

Astrološko tumačenje partnerove planete Saturn u aspektima sa planetama iz Vašeg ličnog, životnog, natalnog horoskopa -natalne karte za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

 

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Saturn osobe natalni_test u aspektima sa planetama osobe Test-1976-05-29

Mars kvadrat Satrun

Svi aspekti između "malog" i "velikog zlotvora" nisu ni malo popularni.
Verovatno zato što čovečanstvu mukotrpan napor nije blizak.

Mars predstavlja energiju a Saturn masu ili supstancu. Energiju je neophodno kanalisati i nad njom uspostaviti kontrolu, pre njene upotreba u konstruktivne svrhe, a supstancu treba oblikovati i transportovati da bi se ostvari neka vredna konstrukcija.

Ovakav aspekt je prisutan kod mnogih ozbiljnih emotivnih veza.

Izgleda čudno, ali ovaj aspekt budi strast.
Saturn i strast !?!?
Duboko fasciniran Marsovom seksualnošću, večito hladni Saturn skida masku nezainteresovanosti, i ulazi u igru na njemu nepoznatom terenu.
Prvi put u životu želi da drugu osobu mora osvojiti po svaku cenu.

Kod neskladnih aspekata to može da predstavlja veliki, veliki problem.
Uzajamni sukobi mogu preći granice podnošljivog i odvesti u pravu tragediju. Oboje tvrdoglavo odbijate da prekinete sve i s nekim drugim potražite sreću.

Partner se mora osvojiti, to jest poraziti. Mora jasno i glasno priznati poraz, a to je vašem slučaju nemoguće. (Večiti ratnik, Mars, pre pristaje da bude ubijen u bici nego da se povuče, dok simbol stradanja i trpljenja, Saturn, nikada neće javno zakukati nad svojim životom.)
Prava sreća bi bila da vas neko silom rastavi.

Marsova želja da gura napred i brzo napreduje neće se baš uklopiti sa Saturnovim sporim, promišljenim i opreznim pristupom stvarima, naročito kada ga »krasi« još i odugovlačenje. Mars se ne oseća dobro kada ga bezrazložno usporavaju, dok Saturn misli da prevelika žurba prouzrokuje greške.

Saturn kvadrat Saturn

Ključni stabilizujući faktor (ako ima šta da stabilizuje).

Neharmoničan aspekt se odražava pre svega na sposobnost međusobnog sporazumevanja. Delovaćete kao da potičete iz sasvim različitih svetova.
Drugačiji standardi, principi i sve ono do čega držite, remete komunikaciju.
Često se dešava da se jedno povlači u sebe i svoj svet iz koga uporno odbija da izađe.

Problem sa raspodelom odgovornosti i obaveza.
Najbolji je da podelite područja odgovornosti u kojima će svako da dejstvuje prema sopstvenim idejama i metodama.

Neharmonični aspekti ne moraju da se ispolje u psihološkoj ravni, već mogu da ukažu na teškoće vezane za okolnosti.
Jedan od partnera će možda morati da se izbori sa bolešću ili slabošću drugog, ili će roditelj negovati dete koje je mentalno ili fizički hendikepirano.
Kakve god okolnosti bile, najverovatnije ce testirati partnerovu sposobnost za strpljivu istrajnost i voljno prihvatanje teških obaveza, verovatno kao rezultat karmičkih dugova prisutnih među partnerima.
Ako jedan od partnera nije spreman da najozbiljnije poštuje obaveze onog drugog, to na kraju može da dovede do razdora.

Kvadrat ponekad vodi u borbu za prevlast i zloupotrebu partnerovih slabosti. Nijedno od vas dvoje nije spremno ni na minimalne ustupke, iako ste svesni da vam život liči na pakao.
Načiniti ustupak, za vas znači priznati poraz, a Saturn se teško suočava sa svojim manama. Ubeđen u sopstvenu nepogrešivost, za neuspeh će uvek optužiti drugu stranu. Nevolja je tome što u ovom slučaju na drugoj strani stoji isti takav.

Saturn opozicija Uran

Sukob starog i novog.

Opozicija može da dovede do korisnog zaustavljanja nekih Uranovih ekscentričnijih sklonosti od strane Saturna.

Uran treba da bude spreman da prihvati činjenicu da je nove pravce moguće usvojiti tek kada se razumno integrišu u ustaljenu praksu. Saturn treba da uvidi da su nove ideje glavni pokretač napretka i da nepokretnost u životu na kraju dovodi do pustoši i propadanja. Inače je neminovan razdor u odnosu.

Može da bude prisutna situacija puna zastoja i cimanja. U njoj oboje uprkos tome što jedan kod drugog prezirete izvesne karakteristike nalazite i puno toga čemu se divite.
Saturnova oprezna taktika odlaganja može da se sukobi sa samouverenim i spontanim Uranovim pristupom, što stvara situacije u kojima svako oseća da ga druga strana izbacuje iz ravnoteže. Saturn gubi pouzdanje u svoj osećaj za vremensko usklađivanje a Uran oseća da traći svoj talenat za improvizovanje na licu mesta.

Može biti uočljiv nedostatak simpatije i uzajamne iritantosti.


 

Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Aspekti planete Saturn u uporednom horoskopu.