Aspekti planeta partnera

Partnerov Merkur u aspektima uporednog horoskopa

Merkur u horoskopu predstavlja način kako razmišljamo i analiziramo ideje, i način na koji komuniciramo sa drugim ljudima. Do izvesne mere pokazuje našu promenljivost i sposobnosti za mobilnost i prilagodljivost. O Merkuru, kao planeti u horoskopu. Partnerova planeta Merkur u aspektima sa planetama iz Vašeg horoskopa.

Astrološko tumačenje partnerove planete Merkur u aspektima sa planetama iz Vašeg ličnog, životnog, natalnog horoskopa -natalne karte za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur osobe natalni_test u aspektima sa planetama osobe Test-1982-10-18

Sunce kvadrat Merkur

Ako su Sunce i Merkur povoljno aspektovani u natalnim kartama partnera, komunikacija među njima odvija se lako, uz uvažavanje suprotnih mišljenja.
Merkur je hitar, ideje smenjuju jedna drugu, dok Sunce deluje kao stabilizujući faktor. Solarni partner je onaj koji donosi odluku, pa bi Merkur trebalo da mu postupno pokloni poverenje, posebno zbog svoje urođene ili stečene brzopletosti. Sunce "obasjava" i objašnjava Merkuru moguće posledice realizacije njegovih zamisli. Ono je postojanije i pragmatičnije.

Problemi nastaju ako je u svojoj natalnoj poziciji Sunce aflikovano, zato što onda može biti sklono pogrešnom rasuđivanju i nipodaštavanju tuđeg mišljenja. Njegovo "diktatorsko" ponašanje pojačaće Merkurov nemir, pa su u ovom slučaju moguće iscrpljujuće svađe koje ostaju bez pobednika.

Kvadrat kod solarnog partnera stvara osećaj da je Merkur izuzetno površan, pa ne može ozbiljno da brani nijedan stav. Merkur će postati svadljiv i prebacivaće Suncu da je egoistično i netolerantno. Ogovaraće ga, često ne birajući ni vreme ni mesto.

Merkur kvadrat Venera

Aspekti između Merkura i Venere pogoduju uspostavljanju bliske prijateljske veze, pa nisu toliko bitni u tipičnim muško ženskim ljubavnim odnosima.

Budući da je Venera toplija, emotivnija i erotičnija od Merkura, verovatno će ona predložiti neku drugu a ne samo prijateljsku varijantu.
Merkur se često ponaša poput aseksualnog deteta, pa bez obzira na to koliko je inteligentan, okretan i pronicljiv, može ostati zbunjen ovakvim razvojem situacije. Što se njega tiče, vrhunska sreća u životu podrazumeva uspešnu i plodnu razmenu ideja. Bez svega ostalog nekako se može.
Hedonistički orijentisana Venera neće imati ništa protiv toga da prodiskutuje o nekim svojim stavovima vezanim pre svega za estetiku, ali teško da će pristati na asketski odnos. Njoj nije nimalo jednostavno da se liši ovozemaljskih uživanja, pa se neće ustručavati da prihvati izazov koji joj šalje neki čulniji partner.
Ona ne voli da namerno povređuje ljude, pa će ostati sa svojim merkurskim partnerom, dajući sebi oduška u povremenim "izletima" s nekim drugim. Kako je Merkur za sve drugo više zainteresovan nego za erotiku (osim naravno, teoretski), neće mnogo obraćati pažnju na Venerino ponašanje.

Kod ovakvog aspekta Venera može namerno povređivati Merkura pričama o svojim vanbračnim izletima, dok će Merkur sasuti takav niz uvreda na njen račun da će nepristrasni posmatrač odmah poželeti da napusti vaše društvo. Oboje izgledate u površno i neozbiljno, pa se ne možete pohvaliti mnogobrojnim prijateljima.

Ponekad će Venera biti previše zapetljana u sopstvene samopovlađujuće šeme, pa će Merkurovim planovima poklanjati tek površnu pažnju. Merkur će se osetiti navedenim da kritikuje bilo kakve sklonosti ka lenjosti kod svog partnera ili preteranu zaokupljenost težnjama ka uživanju.

Merkur sekstil Jupiter

Ovakav aspekt između ovih planeta omogućava uspešno rešavanje običnih, praktičnih, tekućih problema, kao i vođenje dubokih, filosofskih razgovora.

Ovo je redak aspekt koji vam pruža mogućnost da imate sjajan poslovni odnos, ali i da se odlično družite prilikom večernjih izlazaka. Vi ćete bez napora provesti ceo dan zajedno, i nikada vam neće biti dosadno. Vedri i pronicljivi, inspirisaćete jedno drugo dobronamernim sugestijama koje na obostrano zadovoljstvo proširuju vidike.

Nećete se ponašati kao sujetni takmičari opsednuti uverenjem da je najvažnije utvrditi ko je prvi došao na neku ideju. Bitno je da uspešno obavite zadatak, a ne da vagate koliki je čiji doprinos. Jedno započinje posao, drago nastavlja, da bi ga završili zajedno.

Jupiter može da uozbilji nestašnog Merkura, a da ga pri tom ne kritikuje niti sankcioniše (pod kritikom, Merkur se ponaša poput bezobraznog, jogunastog deteta). Dobrodušni Jupiter podučava ali nikad ne omalovažava sagovornika. On je profesor koji se iskreno trudi da njegovi učenici nauče lekciju.

Posmatrano sa strane, delujete srećno, bez obzira na odsustvo polne privlačnosti. Vama to neće posebno smetati, osim ako nisu u pitanju strasnije zodijačke kombinacije. Ovan ili Škorpion neće se zadovoljiti dobrim efektima skladnog odnosa ovih planeta, ako erotske planete miruju i ostaju neaspektovane. Posao i prijateljstvo to da, ali ništa drugo osim toga.
Neke manje strasne zodijačke varijante družiće se čak i nakon raspada braka, ne potežući nikada pitanje krivice. Mudri Jupiter doživeće svaki poraz i neuspeh kao sastavni deo života iz koga treba izvući pouku i krenuti dalje, a Merkur se ionako previše ne vezuje ni za koga.

Merkur kvadrat Saturn

Merkur je brz, okretan, a Saturn spor, inertan, pa kada se sretnu u životu retko će biti zainteresovani jedan za drugoga. Merkuru Saturn izgleda dosadno. Saturnova uverenja temeljna su i čvrsta, i on ih skoro po pravilu ne menja tokom celog života, pa će mu partner koji danas priča jedno a sutra drugo, delovati neozbiljno.

Kada se već sretnu, Saturn dejstvuje u pravcu Merkurovog učvršćivanja i produbljivanja njegovog mišljenja, proveravajući Merkurove ideje u svetlu sopstvenog iskustva pružajući u većini slučajeva solidan, praktičan savet.

Ako je Saturn na istaknutom položaju a ima loše aspekte, on može da dejstvuje tako da guši Merkurovu spontanost ukazujući na greške, ili će Saturnovi sopstveni strahovi kod njega izazvati primedbe na Merkurove planove.

Ovaj aspekt pojačava Merkurovu svadljivost, i prilično će se neukusno podsmevati Saturnovom zastarelom viđenju sveta. Neumornim govorancijama (zvocanjem) može da iscrpi i izazove večitog ćutologa, a Saturnu nisu strane sadističke metode.

Merkur će uočiti da je veoma naporno ubeđivati Saturna u bilo šta pošto je ovaj veoma spor u shvatanju.

Obično se retko srećetei ili pri prvom susretu pokazati mnogo međusobnih simpatija. A ako vam se već desi neprijatan događaj, razumno prihvatate razlaz kao najbezbolnije rešenje.

Merkur kvadrat Pluton

Pluton ne voli površne priče, i nikada ne stupa u "mlake" odnose.
Ako je istaknut u natalnoj karti, svako ko s njim dođe i dodir osetiće podzemnu snagu njegovog upliva.
Merkur je bojažljiv, pa će, prodrman silinom Plutonovih energija, sve učiniti da pobegne i usput zametne svoje tragove. To neće poći za rukom, jer je Pluton majstor za dešifrovanje tuđih tajni i zakulisnih radnji.

Da bi uverio Plutona u nešto, Merkur mora da pogodi pravu žicu u Plutonovoj podsvesnoj inteligenciji.
U toku bilo kakvih razmena Merkur može da uvidi da su neke njegove ideje u raspravi doživele transformaciju, pošto je Pluton željan da ispituje Merkurove ideje do srži, pa će stvoriti neophodan pritisak koji će Merkura naterati da svom razmišljanju doda novu dimenziju.
Takva ispitivanja kod Merkura mogu da stvore osećaj tlačenja, a možda i osećanje da mu se »ispira mozak«.

Kod ovakvog aspekta, Merkur će u prisustvu svog partnera imati osećaj da je na ivici nervnog sloma.
Biće rasejan, i neće moći da izađe na kraj s Plutonovom namerom da njegove najvažnije životne stavove stavi pod lupu koja sve razobličava.

Pluton će deliti zajedljive komentare kada uvidi da Merkur ne može da dospe do suštine ideja koje pokušava da brani.
"Pobeći sa optuženičke klupe", to je jedina misao koja okupira sve nervoznijeg Merkura dok se bori da dođe do daha pod lavinom Plutonovih neprijatnih pitanja.

Ovo je za vaš za intelekt nesretna veza (posebno Merkurov).


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Aspekti planete Merkur u uporednom horoskopu.