Aspekti planeta partnera

Partnerov Merkur u aspektima uporednog horoskopa

Merkur u horoskopu predstavlja način kako razmišljamo i analiziramo ideje, i način na koji komuniciramo sa drugim ljudima. Do izvesne mere pokazuje našu promenljivost i sposobnosti za mobilnost i prilagodljivost. O Merkuru, kao planeti u horoskopu. Partnerova planeta Merkur u aspektima sa planetama iz Vašeg horoskopa.

Astrološko tumačenje partnerove planete Merkur u aspektima sa planetama iz Vašeg ličnog, životnog, natalnog horoskopa -natalne karte za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur osobe natalni_test u aspektima sa planetama osobe Test-1999-06-17

Merkur opozicija Merkur

Merkur je planeta koja se odnosi na našu sposobnost komunikacije i njeni aspekti govore o usklađenosti na mentalnom nivou.

Ovaj aspekt stvara probleme u komunikaciji, a koliko su oni izraženi u velikoj meri zavisi od aspekata koje oba Merkura obrazuju s "težim", stabilnijin planetama.
Ako su ti aspekti dobri, bez obzira na to koliko su gledišta partnera suprotstavljena, oni će jedan od drugoga učiti i kroz borbu mišljenja proširivati sopstvene vidike. Loši aspekti, pak, vode prepirkama koje po pravilu prerasta ju u žučne svađe u kojima se ne biraju reči, i posle kojih dugo ostaje osećaj povređenosti i mučnine.

Oboje ste preterano kritični, pa sa zluradošću nastojite jedan drugog da uhvatite u grešci. Nažalost, oboje ostajete čvrsto uvereni da sami nikad ne grešite, a s takvim uverenjem nije nimalo jednostavno živeti.

Opozicija dovodi do stapanja suprotnih pogleda i takva dijametralno suprotna shvatanja mogu da stimulišu mentalni razvoj svakog partnera premda će to biti teže postići ako je Merkur u nekom fiksnom znaku, kada može da bude prisutna izvesna sklonost prema dogmatskom razmišijanju, ili ako je stacionaran ili retrogradan, kada postoji manja verovatnoća da će analizirana osoba sa naklonošću slušati ideje koje su suprotne njenima.Merkur kvadrat Mars

Aspekti između Merkura i Marsa su vrlo retko zastupljeni kod ozbiljnih, dugih veza.

Mnogo toga može da zavisi od Merkurove snage i njegove sposobnosti da iz Marsove kritičnosti izvuče korist, što može da mu pomogne da poboljša i ubrza svoje mentalne reakcije.

U profesionalnom partnerstvu ova kombinacija dva talenta može da dovede do uspešnog planiranja i sprovođenja poslovnih zahvata.

Posebno je opasan aspekt kvadrata, jer će oba partnera bukvalno tražiti i najmanji povod za svađu. Čim jedan progovori, drugi već ne strpljivo iznese suprotno mišljenje, sarkastično omalovaža vajući govornika.

Mars je agresivniji, snažniji, pa se neće libiti da pređe na neverbalne metode "ubeđivanja" Merkura da nije u pravu.
Najbolje je da oboje shvatite da na život ispunjen svakodnevnim raspravama ili čak tugama treba što pre staviti tačku.
Ako to ne uradite na vreme, čekaju vas godine rasipanja snage na bezočne uvrede i fizičke obračune koji postaju tema feljtona.

Merkur kvadrat Jupiter

Aspekti između Merkura i Jupitera su manje zastupljeni u ljubavnim, više u prijateljskim i poslovnim vezama.
U poslovnim partnerstvima, Merkur doprinosi svojim idejama a Jupiter obezbeđuje neophodan kapital i podstrek.

Ovaj aspekt između Merkura i Jupitera istaći će pre svega idejne razlike. Zastupanje različitih filosofskih koncepcija ili etičkih načela dovodi do nesuglasica, koje se smirenom reakcijom ipak mogu prevazići.

Ako je materijalno orijentisan, Jupiter će preuzimati Merkurove ideje kako bi ostvario dobit za sebe. U najgorim slučajevima oboje se mogu pretvarati u lopove koji se ne milosrdno poigravaju jedno s drugim.

Ovo je veoma koristan kontakt za mentalni sklad, mada u ovakvom slučaju može da bude i problema.

Jupiter može da eksploatiše Merkurove ideje i sposobnosti i da se iskaže u svojoj želji da što je više moguće unovči taj odnos.

Merkur trigon Saturn

Merkur je brz, okretan, a Saturn spor, inertan, pa kada se sretnu u životu retko će biti zainteresovani jedan za drugoga. Merkuru Saturn izgleda dosadno. Saturnova uverenja temeljna su i čvrsta, i on ih skoro po pravilu ne menja tokom celog života, pa će mu partner koji danas priča jedno a sutra drugo, delovati neozbiljno.

Kada se već sretnu, Saturn dejstvuje u pravcu Merkurovog učvršćivanja i produbljivanja njegovog mišljenja, proveravajući Merkurove ideje u svetlu sopstvenog iskustva pružajući u većini slučajeva solidan, praktičan savet.

U ovakvom aspektu Merkur često može da obezbedi dodatne činjenice ili novi način posmatranja stvari o kojima će Saturn da premišlja.

Sa ovim aspektom možete solidno sarađivati, Merkur raspolaže gomilom informacija a Saturn ih metodično sistematizuje, vodeći računa o tome da odvoji bitne od nebitnih.
Merkur će naučiti koliko znači istrajnost i upornost pri rešavanju značajnih životnih problema ili dostizanju zadatih ciljeva, a Saturn će shvatiti da usled izmenjenih životnih okolnosti ponekad treba korigovati mišljenje i prilagoditi ga novonastaloj situaciji.

Ovaj aspekt će inspirisati Saturna na ponašanje dobronamernog roditelja koji svojim primerom pokušava da spreči mnoge nepotrebne greške svog previše radoznalog deteta. Merkur će poželeti da ubrza reakcije svog usporenog partnera, jer su odložene reakcije zauvek propuštene prilike.

Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Aspekti planete Merkur u uporednom horoskopu.