Aspekti planeta partnera

Partnerov Merkur u aspektima uporednog horoskopa

Merkur u horoskopu predstavlja način kako razmišljamo i analiziramo ideje, i način na koji komuniciramo sa drugim ljudima. Do izvesne mere pokazuje našu promenljivost i sposobnosti za mobilnost i prilagodljivost. O Merkuru, kao planeti u horoskopu. Partnerova planeta Merkur u aspektima sa planetama iz Vašeg horoskopa.

Astrološko tumačenje partnerove planete Merkur u aspektima sa planetama iz Vašeg ličnog, životnog, natalnog horoskopa -natalne karte za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur osobe natalni_test u aspektima sa planetama osobe Test-1993-05-09

Sunce trigon Merkur

Ako su Sunce i Merkur povoljno aspektovani u natalnim kartama partnera, komunikacija među njima odvija se lako, uz uvažavanje suprotnih mišljenja.
Merkur je hitar, ideje smenjuju jedna drugu, dok Sunce deluje kao stabilizujući faktor. Solarni partner je onaj koji donosi odluku, pa bi Merkur trebalo da mu postupno pokloni poverenje, posebno zbog svoje urođene ili stečene brzopletosti. Sunce "obasjava" i objašnjava Merkuru moguće posledice realizacije njegovih zamisli. Ono je postojanije i pragmatičnije.

Problemi nastaju ako je u svojoj natalnoj poziciji Sunce aflikovano, zato što onda može biti sklono pogrešnom rasuđivanju i nipodaštavanju tuđeg mišljenja. Njegovo "diktatorsko" ponašanje pojačaće Merkurov nemir, pa su u ovom slučaju moguće iscrpljujuće svađe koje ostaju bez pobednika.

Trigon omogućava plodnu saradnju, koja je rezultat ispitivanja različitih mogućnosti. Osobe koje imaju dobre aspekte između ove dve planete sasvim sigurno neće delati pre nego što iskreno ne porazgovaraju i ne pretresu sve opcije. Iako nisu istomišljenici, s neskrivenim simpatijama saslušaće sagovornika.

Obično će Sunce da utiče na Merkur, i Merkur može da se pokaže kao efikasan tumač i koristan prenosilac ideja svog solarnog partnera.

Merkur konjukcija Uran

Ova veza između vas započinje naglo i neočekivano. Nećete ni biti svesni šta se to zbilo, samo ćete u jednom momentu shvatiti da živite zajedno.

Uran može da stimuliše Merkur na usmeravanje ideja u nove kanale i preduzimanje novih proučavanja. Merkura može da privuče novi način gledanja na stvari, kog Uran unosi u vezu.
Moguće je da će Uran uspeti da natera Merkura na promenu nekih do tada snažno usadenih shvatanja, premda je tako nešto manje verovatno ako se Merkur nalazi u nekom fiksnom znaku (naročito Biku) ili u aspektu sa Saturnom.

Konjunkcija može imati naročito podsticajan efekat na mentalno prožimanje, uz mogućnost čitanja misli ili prenosa ideja.

U konjunkciji, možete jedno drugo preterano iritirati, bez obzira na činjenicu da ste u mnogim stvarima istomišljenici i da imate slične poglede na život.
Merkur će se spontano iznervirati zbog Uranovih ideja, iako su mu one tako bliske. Originalan, ali i dubok, Uran će često pomišljat da Merkur nema uvid u samu srž ideja koje mu on tako nesebično izlaže, već da se bavi samo njihovom formalnom spoljašnjom strukturom.

Merkur konjukcija Neptun

Nemoguće je predvideti šta sve može da proizađe iz vašeg susreta. Razlike su velike.

Merkur svaku emociju prevodi u reči i analizira, a Neptun u tišini živi svoju osećajnost. Prvi zaključuje i dela na osnovu svojih zaključaka, a drugi naslućuje, bez želje da proveri te slutnje.

Merkurovo logičko mišljenje ne uklapa se lako sa Neptunovom osetljivošću i imaginacijom, i među vama može da dođe do nerazumevanja.

Neptun može da uzvrati emotivno na uverljivije Merkurove argumente, a ponekad će neki od inspirativnijih uzleta Neptunove mašte zapaliti i Merkurovu imaginaciju.

Konjunkcija može da znači visok stepen mentalne povezanosti, ali ako ih ugrožavaju druge planete razmimoilaženja će biti učestala.

Merkur sekstil Pluton

U ovom dobrom aspektu, Merkur će naučiti da život posmatra mnogo dublje i sveobuhvatnije.
Pluton može izazvati omanju revoluciju u njegovom načinu razmišljanja, i Merkur će s čuđenjem shvatiti da logika ne mora važiti svuda i uvek.
Pluton mu nameće preispitivanje zdravorazumskog shvtanja sveta? Tajanstven, nedokučiv, i zdravorazumski neshvatljiv, Pluton će prisiliti Merkura da zaroni u dubine od kojih ovaj gubi dah, i konačno, prvi put u svom životu, ćuti.
Ćutanje će trajno promeniti Merkura.

Nema većeg majstora da izmeni prirodan upliv neke planete, od Plutona.
U njegovom društvu pričljivog Merkura nećete prepoznati. Biće nem kao riba.
Sve pokušaje da objasni Plutonu šta misli i oseća, ovaj će blokirati. Njegov pogled i držanje nedvosmisleno će pokazivati da on ionako sve to zna, i da ne treba rasipati snagu na priče. Pošto je intuitivan, on jasno naslućuje radosti i probleme svojih bližnjih.

Ponekad može da izgleda kao da je Pluton zaslepljen u pogledu prihvatanja Merkurovih ideja.


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Aspekti planete Merkur u uporednom horoskopu.