Aspekti planeta partnera

Partnerov Merkur u aspektima uporednog horoskopa

Merkur u horoskopu predstavlja način kako razmišljamo i analiziramo ideje, i način na koji komuniciramo sa drugim ljudima. Do izvesne mere pokazuje našu promenljivost i sposobnosti za mobilnost i prilagodljivost. O Merkuru, kao planeti u horoskopu. Partnerova planeta Merkur u aspektima sa planetama iz Vašeg horoskopa.

Astrološko tumačenje partnerove planete Merkur u aspektima sa planetama iz Vašeg ličnog, životnog, natalnog horoskopa -natalne karte za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur osobe natalni_test u aspektima sa planetama osobe Test-1973-01-17

Sunce konjukcija Merkur

Ako su Sunce i Merkur povoljno aspektovani u natalnim kartama partnera, komunikacija među njima odvija se lako, uz uvažavanje suprotnih mišljenja.
Merkur je hitar, ideje smenjuju jedna drugu, dok Sunce deluje kao stabilizujući faktor. Solarni partner je onaj koji donosi odluku, pa bi Merkur trebalo da mu postupno pokloni poverenje, posebno zbog svoje urođene ili stečene brzopletosti. Sunce "obasjava" i objašnjava Merkuru moguće posledice realizacije njegovih zamisli. Ono je postojanije i pragmatičnije.

Problemi nastaju ako je u svojoj natalnoj poziciji Sunce aflikovano, zato što onda može biti sklono pogrešnom rasuđivanju i nipodaštavanju tuđeg mišljenja. Njegovo "diktatorsko" ponašanje pojačaće Merkurov nemir, pa su u ovom slučaju moguće iscrpljujuće svađe koje ostaju bez pobednika.

Dejstvo konjunkcije zavisiće u velikoj meri od aspekata koje vaši Sunce i Merkur obrazuju s drugim planetama. Ako su ti aspekti dobri, vi ćete istinski uživati u svojim pričama i imaćete dar da i druge zainteresuju za njih. Delovaćete kao glumci koji imaju potrebu da sve gledaoce dovedu na binu i uključe u svoju predstavu. Neće odoleti vašoj skladnoj slatkorečivosti.

Merkur konjukcija Merkur

Merkur je planeta koja se odnosi na našu sposobnost komunikacije i njeni aspekti govore o usklađenosti na mentalnom nivou.

Vi ćete sasvim sigurno mnogo razgovarati i to će vam pričinjavati veliko zadovoljstvo. Imate skladnu razmenu ideja tako da će razgovor o temama od obostranog zanimanja pričinjavati zadovoljstvo oboma. Deljenje interesovanja ili uvažavanje mentalnog stava druge strane podstaći će slobodnu komunikaciju.

Aspekt konjunkcije naglašava mentalnu harmoniju. U tom slučaju, svako od vas će se truditi da usvoji nove životne koncepte proizašle iz medusobne razmene ideja.

Konjunkcija može da nagovesti veoma skladan odnos učitelj/učenik.

Merkur konjukcija Jupiter

Aspekti između Merkura i Jupitera su manje zastupljeni u ljubavnim, više u prijateljskim i poslovnim vezama.

Merkur se ponaša poput radoznalog, za sve zainteresovanog deteta, a Jupiter deluje poput mudraca koji zna odgovore na sva pitanja. Oboje su inteligentni, mada je Merkur površniji, pa će mu dobro doći Jupiterovi saveti. Jupiter ceni Merkurovu radoznalost zato što ne voli statične prirode, ali mu isto tako kod njega smetaju nedoslednost i nedostatak istrajnosti.

Jupiter može da se osloni na svoje iskustvo da bi razvio Merkurovo mišljenje, pomažući mu da proširi saznanja, pružajući mu dobrobit od svoje mudrosti, ponekad i kroz pomoć u sticanju novih filozofskih uvida.

Jupiter može da podrži i ohrabri Merkur, tako da ne iznenađuje vrlo često prisustvo ovog aspekta u odnosima među roditeljima i decom. Kada detinji Merkur stupa u kontakt sa roditeljškim Jupiterom to može da bude nagovešta j da će dečje obrazovanje i školovanje verovatno da budu izvor izdataka. Bilo kakav nemir koji dete pokazuje zahtevaće mudro postupanje sa roditeljske strane a u ranim godinama zajedničko učešće u igrama i zabavi može izuzetno da pomogne u ovom odnosu. Jupiterski roditelj će često najuspešnije da izađe na kraj sa brigama svog merkurovskog deteta.

U poslovnim partnerstvima, Merkur doprinosi svojim idejama a Jupiter obezbeđuje neophodan kapital i podstrek.
Uopšte uzev, Jupiter prima Merkurove ideje veoma tolerantno, što može da dovede do uspostavljanja skladne mentalne atmosfere koja pogoduje kreativnom mišljenju. Merkur može da pomogne Jupiteru da svoje ideje formuliše jasnije mada će, ukoliko mu popusti oprez zbog Jupitereove preterano optimističke podrške, doći do grešaka u rasuđivanju ili će Merkur postati preterano samozadovoljan. Pod korisnim uticajem jupiterskog partnera Merkur je često voljan da prilagodi svoje ideje, da se uskladi za dobro zajedništva i posveti intenzivnom razmišljanju na temu glatkog odvijanja tog zajedništva.

Merkur kvadrat Uran

Ne prolazite neprimećeni. U ovom aspektu ćete vrlo brzo doći u sukob.

Već pri prvom su sretu otkrićete razlog za svađu i po svaku cenu ćete braniti sopstvena uverenja. Nervozno upadate jedan drugome u reč, zaboravljajući na minimalna pravila lepog ponašanja.
Zaboravićete i na neophodnost tolerancije i uvažavanja tuđeg mišljenja, kao preduslova da neko sasluša i naše.

Kvadrat može dovesti do pravih provala besa, od kojih će oboje gubiti dah i priželjkivati da se nikada više ne vide.

Uranov uticaj može da bude prenadražujući, tako da Merkur biva odvučen na novi kolosek razmišljanja koji ga na kraju nikuda neće odvesti osim što će mu u tom procesu oduzeti vreme, ili može da dođe do rasprava pošto Uran propušta da uradi ono što Merkur od njega očekuje.
U nekim slučajevima prepirke mogu da dovedu do uzajamne provale besa.


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Aspekti planete Merkur u uporednom horoskopu.