Aspekti planeta partnera

Vaš Merkur u aspektima uporednog horoskopa

Merkur u horoskopu predstavlja način kako razmišljamo i analiziramo ideje, i način na koji komuniciramo sa drugim ljudima. Do izvesne mere pokazuje našu promenljivost i sposobnosti za mobilnost i prilagodljivost. O Merkuru, kao planeti u horoskopu.  Vaša planeta Merkur u aspektima sa planetama iz partnerovog horoskopa.

Astrološko tumačenje vaše planete Merkur u aspektima sa planetama iz partnerovog ličnog, životnog, natalnog horoskopa -natalne karte za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

 

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur osobe Test-1965-02-18 u aspektima sa planetama osobe natalni_test

Mesec sekstil Merkur

Ne daje duboke i trajne veze. Ovo nije bitan aspekt za ljubavne veze. Više se pojavljuje u uporednim horoskopima prijatelja i u odnosima učenik-učitelj.

Ako ste u emotivnoj/romantičnoj vezi ovo znači da možete biti i dobri prijatelji. Maštovit i romantičan Mesec nateraće radoznalog Merkura da se zainteresuje za nedokučive i tajanstvene svetove, i da upotrebi svoj neiscrpni govornički dar kako bi drugima pojasnio o čemu se radi. Merkur je racionalniji, prizemniji, ali ipak nije toliko nemaštovit da bi mu Mesec izgledao kao čudak. Merkur je vladar reči i ozbiljno veruje da je sve moguće verbalno izraziti.

U ovakvom aspektu vaš odnos ne mora biti sasvim površan, zbog iskrene želje da jedno drugo razumete.
Mesec će se svakako osloniti na svoju izraženu intuiciju, a Merkur na uverenje da ima sposobnost da prevede nedokučivo u ono što je svima razumljivo.

Merkur će shvatiti Meseceva raspoloženja i može da uvidi da mu kvaliteti Meseca postaju sve privlačniji. Tačnije, baviće se vedrijom i svetlijom stranom Meseca i nikad se neće ni u šta udubiti do kraja.
Mesec može da bude opčinjen Merkurovim intelektualnim kvalitetima, tako da Merkur može da izloži svoje ideje zahvalnoj publici.

Posmatrani sa strane, izgledate kao dvoje male dece koja se igraju života, jer im radosti i tuge kratko traju.

Merkur kvadrat Neptun

Nemoguće je predvideti šta sve može da proizađe iz vašeg susreta. Razlike su velike.

Merkur svaku emociju prevodi u reči i analizira, a Neptun u tišini živi svoju osećajnost. Prvi zaključuje i dela na osnovu svojih zaključaka, a drugi naslućuje, bez želje da proveri te slutnje.

Sa ovim aspektom Merkur može pomisliti da je Neptun sklon obmanama i samo obmanama. Ali ni njemu istinoljubivost nije jača strana. On ume da se vešto izvlači iz neprijatnih situacija, ne vodeći mnogo računa o istinitosti argumenata koje poteže u nameri da zaštiti sopstvene interese.
Neptun ima dar da vidi ono "iza" i prozreće jasnije od drugih šta se krije iza zavodljive lepote Merkurovih reči.
Međusobno nepoverenje i stalna sumnjičavost mogu da uništitie vašu vezu koja je bila tako zanimljiva.

Neptunu može biti teško da uvaži Merkurovu logiku.
A Merkur da oseća da je Neptun pomalo neiskren (jer će mu promaći uvažavanje firiijih nijansi značenja koje je Neptun nastojao da prenese, ili će neku alegorijsku ilustraciju da shvati kao doslovnu istinu).

Ako radite zajedno najbolje je da sarađujete na učvršćivanju intuitivnog razumevanja uzajamnih gledišta i obostrano zanimanje za umetnička ili možda mistička pitanja.
U tome Neptun doprinosi prefinjenošću u razmišijanju. Međutim, postoji tendencija ka pogrešnom shvatanju zahvaljujući Neptunovom očiglednom nedostatku jasnoće ili Merkurovoj koncentraciji na doslovni smisao umesto na duh Neptunovih intelektualnih doprinosa.

Merkur je vešt trgovac, i neće razumeti Neptunovu samilosnu prirodu koja je rukovođena željom da poklanja, ne vodeći računa o materijalnoj vrednosti poklona. Uveren da prave vrednosti nemaju nikakve veze s materijalnim blagostanjem, Neptun neće imati sluha za svakodnevno ekonomisanje.

Neptunove misli su višeznačne, pa će Merkur naići na velike teškoće ako pokuša da ih bukvalno shvati.


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Aspekti planete Merkur u uporednom horoskopu.