Aspekti planeta partnera

Vaš Merkur u aspektima uporednog horoskopa

Merkur u horoskopu predstavlja način kako razmišljamo i analiziramo ideje, i način na koji komuniciramo sa drugim ljudima. Do izvesne mere pokazuje našu promenljivost i sposobnosti za mobilnost i prilagodljivost. O Merkuru, kao planeti u horoskopu.  Vaša planeta Merkur u aspektima sa planetama iz partnerovog horoskopa.

Astrološko tumačenje vaše planete Merkur u aspektima sa planetama iz partnerovog ličnog, životnog, natalnog horoskopa -natalne karte za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

 

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur osobe Test-1968-09-24 u aspektima sa planetama osobe natalni_test

Sunce kvadrat Merkur

Ako su Sunce i Merkur povoljno aspektovani u natalnim kartama partnera, komunikacija među njima odvija se lako, uz uvažavanje suprotnih mišljenja.
Merkur je hitar, ideje smenjuju jedna drugu, dok Sunce deluje kao stabilizujući faktor. Solarni partner je onaj koji donosi odluku, pa bi Merkur trebalo da mu postupno pokloni poverenje, posebno zbog svoje urođene ili stečene brzopletosti. Sunce "obasjava" i objašnjava Merkuru moguće posledice realizacije njegovih zamisli. Ono je postojanije i pragmatičnije.

Problemi nastaju ako je u svojoj natalnoj poziciji Sunce aflikovano, zato što onda može biti sklono pogrešnom rasuđivanju i nipodaštavanju tuđeg mišljenja. Njegovo "diktatorsko" ponašanje pojačaće Merkurov nemir, pa su u ovom slučaju moguće iscrpljujuće svađe koje ostaju bez pobednika.

Kvadrat kod solarnog partnera stvara osećaj da je Merkur izuzetno površan, pa ne može ozbiljno da brani nijedan stav. Merkur će postati svadljiv i prebacivaće Suncu da je egoistično i netolerantno. Ogovaraće ga, često ne birajući ni vreme ni mesto.

Mesec opozicija Merkur

Ne daje duboke i trajne veze. Ovo nije bitan aspekt za ljubavne veze. Više se pojavljuje u uporednim horoskopima prijatelja i u odnosima učenik-učitelj.

U ovakvom aspektu Mesec će misliti da je Merkur površan, rezervisan, da traži mane u svemu i da nije sposoban da shvati njegova osećanja. Trudiće se da izbegne njegovo društvo.

Merkur će se potruditi da svima objasni koliko je Mesec nestalan i kako je nemoguće osloniti se na njega. Ni u jednom trenutku neće pomisliti da njegovo ponašanje liči na neargumentovano ogovaranje.

Ovakav aspekt može da ukaže i na sklonost ka sukobljavanju ciljeva.

Merkur kvadrat Merkur

Merkur je planeta koja se odnosi na našu sposobnost komunikacije i njeni aspekti govore o usklađenosti na mentalnom nivou.

Ovaj aspekt stvara probleme u komunikaciji, a koliko su oni izraženi u velikoj meri zavisi od aspekata koje oba Merkura obrazuju s "težim", stabilnijin planetama.
Ako su ti aspekti dobri, bez obzira na to koliko su gledišta partnera suprotstavljena, oni će jedan od drugoga učiti i kroz borbu mišljenja proširivati sopstvene vidike. Loši aspekti, pak, vode prepirkama koje po pravilu prerasta ju u žučne svađe u kojima se ne biraju reči, i posle kojih dugo ostaje osećaj povređenosti i mučnine.

Oboje ste preterano kritični, pa sa zluradošću nastojite jedan drugog da uhvatite u grešci. Nažalost, oboje ostajete čvrsto uvereni da sami nikad ne grešite, a s takvim uverenjem nije nimalo jednostavno živeti.

Postoje temeljne razlike u pristupu mentalnim problemima, s ishodom da će se misaoni modeli jednog od vas radikalno razlikovati od onih koje neguje drugi. Ovoj kombinaciji može da bude svojstven i izvestan elemenat izazova, koji dovodi do žustrih prepirki ili čak neslaganja u odnosu na fundamentalna intelektualna pitanja. U nekim slučajevima svaka strana će biti sklona previše kritičkom stavu prema drugoj.


Merkur kvadrat Venera

Aspekti između Merkura i Venere pogoduju uspostavljanju bliske prijateljske veze, pa nisu toliko bitni u tipičnim muško ženskim ljubavnim odnosima.

Budući da je Venera toplija, emotivnija i erotičnija od Merkura, verovatno će ona predložiti neku drugu a ne samo prijateljsku varijantu.
Merkur se često ponaša poput aseksualnog deteta, pa bez obzira na to koliko je inteligentan, okretan i pronicljiv, može ostati zbunjen ovakvim razvojem situacije. Što se njega tiče, vrhunska sreća u životu podrazumeva uspešnu i plodnu razmenu ideja. Bez svega ostalog nekako se može.
Hedonistički orijentisana Venera neće imati ništa protiv toga da prodiskutuje o nekim svojim stavovima vezanim pre svega za estetiku, ali teško da će pristati na asketski odnos. Njoj nije nimalo jednostavno da se liši ovozemaljskih uživanja, pa se neće ustručavati da prihvati izazov koji joj šalje neki čulniji partner.
Ona ne voli da namerno povređuje ljude, pa će ostati sa svojim merkurskim partnerom, dajući sebi oduška u povremenim "izletima" s nekim drugim. Kako je Merkur za sve drugo više zainteresovan nego za erotiku (osim naravno, teoretski), neće mnogo obraćati pažnju na Venerino ponašanje.

Kod ovakvog aspekta Venera može namerno povređivati Merkura pričama o svojim vanbračnim izletima, dok će Merkur sasuti takav niz uvreda na njen račun da će nepristrasni posmatrač odmah poželeti da napusti vaše društvo. Oboje izgledate u površno i neozbiljno, pa se ne možete pohvaliti mnogobrojnim prijateljima.

Ponekad će Venera biti previše zapetljana u sopstvene samopovlađujuće šeme, pa će Merkurovim planovima poklanjati tek površnu pažnju. Merkur će se osetiti navedenim da kritikuje bilo kakve sklonosti ka lenjosti kod svog partnera ili preteranu zaokupljenost težnjama ka uživanju.

Merkur konjukcija Jupiter

Aspekti između Merkura i Jupitera su manje zastupljeni u ljubavnim, više u prijateljskim i poslovnim vezama.

Merkur se ponaša poput radoznalog, za sve zainteresovanog deteta, a Jupiter deluje poput mudraca koji zna odgovore na sva pitanja. Oboje su inteligentni, mada je Merkur površniji, pa će mu dobro doći Jupiterovi saveti. Jupiter ceni Merkurovu radoznalost zato što ne voli statične prirode, ali mu isto tako kod njega smetaju nedoslednost i nedostatak istrajnosti.

Jupiter može da se osloni na svoje iskustvo da bi razvio Merkurovo mišljenje, pomažući mu da proširi saznanja, pružajući mu dobrobit od svoje mudrosti, ponekad i kroz pomoć u sticanju novih filozofskih uvida.

Jupiter može da podrži i ohrabri Merkur, tako da ne iznenađuje vrlo često prisustvo ovog aspekta u odnosima među roditeljima i decom. Kada detinji Merkur stupa u kontakt sa roditeljškim Jupiterom to može da bude nagovešta j da će dečje obrazovanje i školovanje verovatno da budu izvor izdataka. Bilo kakav nemir koji dete pokazuje zahtevaće mudro postupanje sa roditeljske strane a u ranim godinama zajedničko učešće u igrama i zabavi može izuzetno da pomogne u ovom odnosu. Jupiterski roditelj će često najuspešnije da izađe na kraj sa brigama svog merkurovskog deteta.

U poslovnim partnerstvima, Merkur doprinosi svojim idejama a Jupiter obezbeđuje neophodan kapital i podstrek.
Uopšte uzev, Jupiter prima Merkurove ideje veoma tolerantno, što može da dovede do uspostavljanja skladne mentalne atmosfere koja pogoduje kreativnom mišljenju. Merkur može da pomogne Jupiteru da svoje ideje formuliše jasnije mada će, ukoliko mu popusti oprez zbog Jupitereove preterano optimističke podrške, doći do grešaka u rasuđivanju ili će Merkur postati preterano samozadovoljan. Pod korisnim uticajem jupiterskog partnera Merkur je često voljan da prilagodi svoje ideje, da se uskladi za dobro zajedništva i posveti intenzivnom razmišljanju na temu glatkog odvijanja tog zajedništva.

Merkur opozicija Saturn

Merkur je brz, okretan, a Saturn spor, inertan, pa kada se sretnu u životu retko će biti zainteresovani jedan za drugoga. Merkuru Saturn izgleda dosadno. Saturnova uverenja temeljna su i čvrsta, i on ih skoro po pravilu ne menja tokom celog života, pa će mu partner koji danas priča jedno a sutra drugo, delovati neozbiljno.

Kada se već sretnu, Saturn dejstvuje u pravcu Merkurovog učvršćivanja i produbljivanja njegovog mišljenja, proveravajući Merkurove ideje u svetlu sopstvenog iskustva pružajući u većini slučajeva solidan, praktičan savet.

Ako je Saturn na istaknutom položaju a ima loše aspekte, on može da dejstvuje tako da guši Merkurovu spontanost ukazujući na greške, ili će Saturnovi sopstveni strahovi kod njega izazvati primedbe na Merkurove planove.

Ovaj aspekt pojačava Merkurovu svadljivost, i prilično će se neukusno podsmevati Saturnovom zastarelom viđenju sveta. Neumornim govorancijama (zvocanjem) može da iscrpi i izazove večitog ćutologa, a Saturnu nisu strane sadističke metode.

Merkur će uočiti da je veoma naporno ubeđivati Saturna u bilo šta pošto je ovaj veoma spor u shvatanju.

Obično se retko srećetei ili pri prvom susretu pokazati mnogo međusobnih simpatija. A ako vam se već desi neprijatan događaj, razumno prihvatate razlaz kao najbezbolnije rešenje.


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Aspekti planete Merkur u uporednom horoskopu.