Aspekti planeta partnera

Vaš Merkur u aspektima uporednog horoskopa

Merkur u horoskopu predstavlja način kako razmišljamo i analiziramo ideje, i način na koji komuniciramo sa drugim ljudima. Do izvesne mere pokazuje našu promenljivost i sposobnosti za mobilnost i prilagodljivost. O Merkuru, kao planeti u horoskopu.  Vaša planeta Merkur u aspektima sa planetama iz partnerovog horoskopa.

Astrološko tumačenje vaše planete Merkur u aspektima sa planetama iz partnerovog ličnog, životnog, natalnog horoskopa -natalne karte za Vas lično on-line tumač horoskopa Džošua Vilson

 

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur osobe Test-2000-09-17 u aspektima sa planetama osobe natalni_test

Merkur kvadrat Merkur

Merkur je planeta koja se odnosi na našu sposobnost komunikacije i njeni aspekti govore o usklađenosti na mentalnom nivou.

Ovaj aspekt stvara probleme u komunikaciji, a koliko su oni izraženi u velikoj meri zavisi od aspekata koje oba Merkura obrazuju s "težim", stabilnijin planetama.
Ako su ti aspekti dobri, bez obzira na to koliko su gledišta partnera suprotstavljena, oni će jedan od drugoga učiti i kroz borbu mišljenja proširivati sopstvene vidike. Loši aspekti, pak, vode prepirkama koje po pravilu prerasta ju u žučne svađe u kojima se ne biraju reči, i posle kojih dugo ostaje osećaj povređenosti i mučnine.

Oboje ste preterano kritični, pa sa zluradošću nastojite jedan drugog da uhvatite u grešci. Nažalost, oboje ostajete čvrsto uvereni da sami nikad ne grešite, a s takvim uverenjem nije nimalo jednostavno živeti.

Postoje temeljne razlike u pristupu mentalnim problemima, s ishodom da će se misaoni modeli jednog od vas radikalno razlikovati od onih koje neguje drugi. Ovoj kombinaciji može da bude svojstven i izvestan elemenat izazova, koji dovodi do žustrih prepirki ili čak neslaganja u odnosu na fundamentalna intelektualna pitanja. U nekim slučajevima svaka strana će biti sklona previše kritičkom stavu prema drugoj.


Merkur kvadrat Venera

Aspekti između Merkura i Venere pogoduju uspostavljanju bliske prijateljske veze, pa nisu toliko bitni u tipičnim muško ženskim ljubavnim odnosima.

Budući da je Venera toplija, emotivnija i erotičnija od Merkura, verovatno će ona predložiti neku drugu a ne samo prijateljsku varijantu.
Merkur se često ponaša poput aseksualnog deteta, pa bez obzira na to koliko je inteligentan, okretan i pronicljiv, može ostati zbunjen ovakvim razvojem situacije. Što se njega tiče, vrhunska sreća u životu podrazumeva uspešnu i plodnu razmenu ideja. Bez svega ostalog nekako se može.
Hedonistički orijentisana Venera neće imati ništa protiv toga da prodiskutuje o nekim svojim stavovima vezanim pre svega za estetiku, ali teško da će pristati na asketski odnos. Njoj nije nimalo jednostavno da se liši ovozemaljskih uživanja, pa se neće ustručavati da prihvati izazov koji joj šalje neki čulniji partner.
Ona ne voli da namerno povređuje ljude, pa će ostati sa svojim merkurskim partnerom, dajući sebi oduška u povremenim "izletima" s nekim drugim. Kako je Merkur za sve drugo više zainteresovan nego za erotiku (osim naravno, teoretski), neće mnogo obraćati pažnju na Venerino ponašanje.

Kod ovakvog aspekta Venera može namerno povređivati Merkura pričama o svojim vanbračnim izletima, dok će Merkur sasuti takav niz uvreda na njen račun da će nepristrasni posmatrač odmah poželeti da napusti vaše društvo. Oboje izgledate u površno i neozbiljno, pa se ne možete pohvaliti mnogobrojnim prijateljima.

Ponekad će Venera biti previše zapetljana u sopstvene samopovlađujuće šeme, pa će Merkurovim planovima poklanjati tek površnu pažnju. Merkur će se osetiti navedenim da kritikuje bilo kakve sklonosti ka lenjosti kod svog partnera ili preteranu zaokupljenost težnjama ka uživanju.

Merkur konjukcija Uran

Ova veza između vas započinje naglo i neočekivano. Nećete ni biti svesni šta se to zbilo, samo ćete u jednom momentu shvatiti da živite zajedno.

Uran može da stimuliše Merkur na usmeravanje ideja u nove kanale i preduzimanje novih proučavanja. Merkura može da privuče novi način gledanja na stvari, kog Uran unosi u vezu.
Moguće je da će Uran uspeti da natera Merkura na promenu nekih do tada snažno usadenih shvatanja, premda je tako nešto manje verovatno ako se Merkur nalazi u nekom fiksnom znaku (naročito Biku) ili u aspektu sa Saturnom.

Konjunkcija može imati naročito podsticajan efekat na mentalno prožimanje, uz mogućnost čitanja misli ili prenosa ideja.

U konjunkciji, možete jedno drugo preterano iritirati, bez obzira na činjenicu da ste u mnogim stvarima istomišljenici i da imate slične poglede na život.
Merkur će se spontano iznervirati zbog Uranovih ideja, iako su mu one tako bliske. Originalan, ali i dubok, Uran će često pomišljat da Merkur nema uvid u samu srž ideja koje mu on tako nesebično izlaže, već da se bavi samo njihovom formalnom spoljašnjom strukturom.


Tema: Astrologija odnosa, sinastrija. Uporedni horoskop, Ljubavni horoskop. Slaganje u ljubavi, seksu, krevetu, poslu, partnerstvu. Sinastrija u horoskopu. Aspekti planete Merkur u uporednom horoskopu.