Vladari kuća

Vladar Ascedenta - 1. kuće u kući i znaku

Prva kuća u natalnom horoskopu, astrologiji, natalnoj karti predstavlja Vaš početak na ovom svetu, vaše fizičko telo. Vladar 1. kuće u horoskopu (i takođe Ascedenta) pokazuje mesto gde bi ste želeli da budete.

Tumačenje astrološkog značenja odlaska Vladara 1.kuće u astrološku-horoskopsku kuću - polje i odlazak u astrološki znak za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Da podsetimo: Podznak je - Ascedent se nalazi u znaku : Ribe

Vladar Ascedenta je Neptun

Vladar Ascedenta u 9. kući

Sanjar snova koji se mogu ostvariti, to ste vi, posebno ako se energija pravilno usmeri. Kao rođeni filozof i romantičar, život prihvatate vedro s njegove srećne, optimističke strane, puni nade. Deveta kuća je kuća aspiracije i to je ključ za razumevanje vaše ličnosti. Vi ste svesni da možete ostvariti čemu god težite i samo vas izazovni aspekti mogu sprečiti da ispunite za vas značajne, uzvišene ciljeve.
Putovanja i pravne stvari mogu odigrati veliku ulogu u vašem životu, a ishod se mora proceniti prema planeti koja je u pitanju, njenom znaku i aspektima.

Neptun u Strelcu

propovedruštvo
Neptun je bio u Strelcu od 1970. do 1984.
Strelac je znak otvorenosti, iskrenosti i idealizma; Neptun će u ovom položaju sasvim sigurno otkriti mnoge dotad skrivene stvari, kao što je, recimo, afera Votergejt, ili pak slični skandali u Engleskoj, Franeuskoj i Nemačkoj (Brantova afera). Nisu nimalo iznenađujuća ni otkrića korupcionaških afera u poslovanju velikih korporacija u svetu.
Na početku 19. veka Napoleon je proteran u izgnanstvo, otkriveni su elektromagnetski talasi i teorija matematicke progresije.
Osobe sa ovakvim položajem osećaju potrebu za višim religijskim ili filozofskim vrednostima. Možete israživati sve umne potencijale, revidirati postojeće zakone i tragati za dubljim značenjem života. Imate nove ideje o obrazovanju; interesuju vas strane kulture i odgovara vam koncepcija jedne univerzalne religije.
Aflikovani Neptun može dovesti do besciljnog lutanja, nemogućnosti prosuđivanja, nepoverenja u druge i verovanja u lažne proroke.

Suvladar Ascedenta je Jupiter

Vladar Ascedenta u 1. kući

Pošto prva kuća govori o vašem izgledu, držanju, osoba koja ima vladara u Ascendentu veoma je samoživa, egoistična i povremeno samoljubiva, u zavisnosti, naravno, od aspekata ove planete.
Vaš izgled je važan i obraćate pažnju na doterivanje, kako se oblačite i kako izgledate. Vaše vlastite želje i ideje su vam glavne, i to je vrlo često prisutno u stavu "prvo ja". Vi obično sebi stvarate uslove, dobre ili loše, i ako se energija koristi pravilno, vi ćete imati dug život u prijatnim životnim uslovima. Možda ste imali relativno srećno detinjstvo i dobre odnose sa vašom porodicom. Ako, s druge strane, ne koristite aspekte povoljno, moraćete da prevaziđete neke probleme u ponašanju pre nego što postignete sreću i zadovoljstvo.

Jupiter u Ovnu

entuzijazam
Junačni ste, borbeni, strastveni, darežljivi, sposobni da ostvarite sve zadatke koji su vam povereni, imate dara za rukovođenje i snažnu želju za slobodom akcije. Sposobni ste da analizirate greške iz prošlosti i da iz te analize izvučete pouku. Imate dara za otkrivanje novina u domenu filozofije i obrazovanja.
Možete biti isuviše egocentrični i trebalo bi da tu svoju tendenciju usmerite tako da bude inspirativna za druge.
Ako imate teške aspekte, možete biti plahoviti, nestrpljivi i samovoljni.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima