Planeta u kući

Uran u kući

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje.

jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti. Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos. 

Tumačenje Urana uastrološkoj-horoskopskoj kući - polju za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Uran u 8. kući

eksperimentisanje
Moglo bi da bude problema u vezi sa novcem neke druge osobe
i trebalo bi zato da budete oprezni u poslovnim odnosima. Možda ćete otkriti neuobičajene puteve za upravljanje tuđim novcem ili ulaganje tuđih sredstava i moglo bi vam se desiti da steknete veliku korist od nekog neočekivanog nasleđa.
Imate ekstrasenzorne sposobnosti, zainteresovani ste za okultno i za zagrobni život.
Skloni ste da se zaljubite u one koji vam ne mogu uzvratiti ljubav niti zadovoljiti vaše potrebe.
Obično držite u tajnosti svoje prilično nekonvencionalne ideje o seksu.
Imate smisla za satiru i moglo bi vam se dogoditi da snivate čudne snove i da imate čudne predosećaje.

#$%

  Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima