Planeta u kući

Uran u kući

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje.

jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti. Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos. 

Tumačenje Urana uastrološkoj-horoskopskoj kući - polju za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Uran u 12. kući

ekstrasenzorne sposobnosti
Žarko želite da kršite sve konvencije i ukinete sva ograničenja.
Imate ogromnu potrebu da se oslobodite od zahteva koje društvo nameće.
Oduševljava vas sve što je misteriozno i romantično. Mogli biste imati nekoliko tajnih ljubavnih veza.
Intelektualni ste, mistični i tajanstveni, i radite na neuobičajene načine. Ovo je dobar položaj za istraživanje i za sve poslove koji se odvijaju daleko od očiju javnosti.
Ako imate izazovne aspekte, mogli biste biti ekscentrični.
Život vam mogu otežati nerazrešeni sukobi na nivou nesvesnog. Ukoliko ne razvijete samokontrolu, moglo bi se dogoditi da budete svoj najgori neprijatelj i da čitavog života budete usamljeni.

#$%

  Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima