Aspekti planeta

Sunce u aspektima

Sunce u horoskopu predstavlja vaše unutrašnje ja, vašu ličnost i vaš ego. Sunce u znaku je vaš horoskopski znak.

Sunce je planeta koja, astrološki gledano, govori o snazi našeg karaktera, sposobnostima organizacije, potrebi da se čuje nešto o nama i teži ka tome da proslavi simboliku znaka u kojem se nalazi. Govori o stepenu svesnosti o samom sebi. Sunce u horoskopu žene predstavlja muškarca-supruga i oca, a u muškom horoskopu njega samog, posebno kada uđe u brak. Položaj Sunca pokazuje stepen ambicioznosti, potrebu da se dokažemo na polju karijere. Jedno je od svetala koje (pored Meseca) govori o zdravlju. U horoskopu predstavlja, generalno, vrlo ugledne ljude.

U telu, Sunce predstavlja srce i krvotok.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Sunca sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Sunce u neskladu sa Mesecom

Sunce predstavlja princip samopotvrđivanja, a Mesec-osetljivost, emotivni poriv, tako da uvek postoji konflikt između ega i emocija.
Ovaj konflikt se može izraziti kroz ličnost, zdravlje, roditelje i partnere. Pokušaji mirenja "muškog" i "ženskog" principa mogu dovesti do akutnog sukoba u čovekovom ja.
Može doći do neslaganja između profesionalnih faktora ili pak između roditelja. Može se pojaviti i neka nevolja u odnosima sa partnerom, koja bi mogla da dovede do razvoda i finansijskih razlika.
Ipak, ova unutrašnja tenzija dovodi do velikog elana i sposobnosti ostvarivanja rezultata. Aspekt može nagovestiti da se roditelji, u trenutku detetovog začeća, nisu dobro slagali.

Sunce u skladu sa Saturnom

Uspeh u životu postižete vlastitim naporima, zahvaljujući sposobnosti da se koncentrišete i da valjano organizujete stvari.
Odgovorni ste i život vam je moralan i sređen.
Ovaj aspekt obično obećava dug život i u celini uzev dobro zdravstveno stanje.
U horoskopu žene ovaj aspekt ukazuje na uspešnog oca ili muža ili i jedno i drugo.

Sunce inkonjukcija Neptun

Skloni ste samopožrtvovanju i čini se da privlačite sve one kojima ste zbog nekog svog svojstva potrebni; kasnije zbog toga žalite jer smatrate da su vas iskorišćavali.
Možete se suočiti sa problemima slabljenja opšteg zdravstvenog stanja i smesta morate zatražiti odgovarajuću medicinsku pomoć.
Morate naučiti da kažete ne, jer time što uvek pomažete drugima drastično umanjujete sopstvenu energiju.

!!!EGZAKTNO!!!

Sunce inkonjukcija Pluton

Posao koji obavljate može sadržati i velike opasnosti — pitanje života i smrti.
Sami sebe nemilosrdno gonite i morate naučiti da se brinete za sebe, ili će vaše zdravlje stradati.
Taj snažni unutrašnji poriv za neprestanom akcijom može se temeljiti i na unutrašnjem osećanju odbojnosti prema sebi samom, što morate pokušati da prevaziđete, možda i uz stručnu pomoć.
!!!EGZAKTNO!!!

Sunce inkonjukcija Ascedent

Ovaj aspekt označava neuobičajenu količinu lične energije, ali se rezultati postižu isprobavanjem raznih postupaka.
Često se moraju prevazilaziti poteškoće sa zdravljem, a ponekad ima sukoba u odnosima sa muškarcem koji ima važnu ulogu u vašem životu, obično ocem. Ako se radi o ženskoj osobi, može se dogoditi da ima teškoća u braku ili s poslovnim partnerom, naročito u opoziciji.
Čest je slučaj da dolazi do nesporazuma u odnosima s ljudima dok bolje ne upoznate sebe, i pošto su vam neophodni, važno je da naučite s njima da sarađujete.
Vaša jaka ličnost možda mora malo da se prilagodi drugima da bi vas bolje razumeli i uspostavili uspešnije odnose s vama.

Sunce u skladu sa MC

Lako prihvatate ulogu vođe, i uz kvadrate i opoziciju koji deluju s ovim aspektom, možete postati izuzetan direktor, upravnik ili administrator.
Uspeh na službenom planu bez obzira o kojoj je oblasti reč, dolazi lako i u postizanju svojih ciljeva retko se sukobljavate s ljudima. Uticaj roditelja na vas je povoljan i razvili ste svest o sopstvenoj vrednosti.
Urođena lenjost može izazvati izvesne poteškoće; pošto se uspeh lako postiže, postoji osećaj da nema svrhe ulagati poseban napor, pa se može desiti da pođete linijom manjeg otpora.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima