Aspekti planeta

Jupiter u aspektima

Planeta Jupiter u horoskopu, astrologiji predstavlja princip ekspanzije; ključne reči stoga ukazuju na moguće tipove rasta i ekspanzije.

Planeta Jupiter u horoskopu predstavlja stepen obrazovanja, odnosi se na visoke škole (sve više od od osnovne), duhovnost, religioznost, filozofiju, neka viša znanja koja smo stekli. Koliko verujemo, količinu optimizma, koliko smo iskreni i spremni da se otvorimo, dobrotu i plemenitost u nama. Jupiter predstavlja veliku sreću, veliki novac. Generalno predstavlja dobre okolnosti. Obično uveća deo tela u znaku u kojem se nalazi. Inostranstvo, strance, daleke zemlje, daleka putovanja. Koliko je osoba pravična i stepen moralnih vrednosti u nama. Jupiter nas štiti, on je naš “anđeo čuvar”.

U telu predstavlja jetru i krv.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Jupitera sa drugim planetama i tačkamaza Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Sunce konjukcija Jupiter

Ovo je veoma povoljan aspekt.
Ukazuje na uspeh, darežljivost, sreću i uživanje u životu, što može dovesti do velikih ostvarenja.
Donosi entuzijazam i optimizam, ali zbog pomanjkanja umerenosti mogu nastati fizički problemi.
Niste preterano ambiciozni, ali volite da vaši napori budu nagrađeni priznanjem. Potrebno je da pronađete takvo polje rada koje će stimulisati vašu maštu.

Merkur konjukcija Jupiter

Imate velike planove i neutoljivo ste radoznali.
Puni ste entuzijazma, zainteresovani za mnoge oblasti i skloni preterivanju.
Natprosečno ste inteligentni. Ljubazni i puni optimizma, odlikujete se veiikim verbalnim sposobnostima.
Mada uživate ugled, trebalo bi da razvijete samodisciplinu. Ova konjunkcija naglašava bavljenje obrazovanjem, istorijom i odnosima sa javnošću.

Jupiter u neskladu sa Uranom

Imate kritički stav prema opšteprihvaćenim načelima i pokušavate da učinite nešto kako biste ih izmenili.
Na sebe preuzimate više nego što možete. Entuzijasta ste, nezavisni, otvoreni i snažne volje, želite da odmah na početku krenete sa vrha, ali vam uspeh zavisi od adekvatnih priprema.
Ovaj aspekt ukazuje na to da ne treba da se bavite berzanskim špekulacijama ili kockom. Morate se naučiti umerenosti u svemu što činite i izbegavati tenedenciju ka hipokriziji.

Jupiter u neskladu sa Ascendentom

Imate sklonost da dramatizujete i uveličavate svakidašnje događaje; ako ovu osobinu pravilno iskoristite, možete biti uspešni pisac ili glumac.
Ljudi igraju važnu ulogu u vašem životu, ali imate potrebu da dominirate u poslovnim i ličnim odnosima. Da biste bili u stanju da uspostavljate zrelije odnose, shvatićete da morate da se naviknete na ustupke i uvidite da postoje i druga gledišta osim vaših.
Roditelji igraju važnu ulogu u formiranju vaših moralnih i etičkih stavova i vrlo je moguće da se iskreno trudite da ne izneverite njihova očekivanja i živite po njihovim uzorima. Nemirni ste i duhom i fizički, i neophodno je da obezbedite odgovarajući i kreativan način da date oduška toj energiji.
!!!EGZAKTNO!!!Ne mogu da nadjem tumacenje....
za: Jupiter u skladu sa MC


#$%

Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima