Aspekti planeta

Mars u aspektima

Planeta Mars u horoskopu-horoskopu predstavlja vaš seksualni poriv i označava oblast u kojoj trošite energiju. Ključna reč za Mars u različitim znacima ukazuje na tip utrošene energije.

Planeta Mars u horoskopu predstavlja našu energiju, fizičku snagu, inicijativu, stepen izdržljivosti, pokretljivosti, kako usmeravamo bes, ljutnju, koliko se borimo za mesto pod Suncem. Koliko smo dobri u sportu, za muškarce u krevetu. Koliko imamo energije da se izborimo za sopstvenu karijeru. Koliko smo hrabri. U muškom horoskopu predstavlja njega kao momka-mladog muškarca i njegovu seksualnost, i koliko je plodan, reproduktivan.. U ženskom horoskopu predstavlja njene momke-partnere ljubavnike. Mars, generalno, predstavlja i opasnost, povrede i obično ojača deo tela u znaku u kojem se nalazi.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Marsa sa drugim planetama i tačkamaza Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

v.2.0.

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur u skladu sa Marsom

Ovaj aspekt jača vaš um; vi neprestano učite.
Hitri ste, praktični, hrabri, pouzdani, imate dobro zapažanje. Znate kako da uočite tuđe slabosti i sposobni ste da to iskoristite.
Vaše polemike su ubedljive i imaju dramski naboj.
Kreativni ste, imate dar za književnost i zanatstvo. Možete biti i dobar reporter, političar ili javni radnik.
Često nemate dece, ali veoma volite decu.

Venera u neskladu sa Marsom

Impulsivni ste i skloni zaljubljivanju, seksualnost vam je dobro razvijena.
Otvoreno izražavate svoja osećanja, ali ste duboko pogođeni ukoliko vam ljudi ne uzvrate na isti način. Često ste, zbog nazadovoljstva samim sobom, kritični prema drugima.
Očekujete previše i često ulazite u porodične svađe. Obično se bolje slažete sa osobama suprotnog pola.
U horoskopu muškarca ovo se tumači kao aspekt velikog ljubavnika. Možete biti skloni preteranom uživanju i lako se razočarate u ljubavi.
Uvek ste romantični, a često veoma dobro izgledate.

Mars u neskladu sa Jupiterom

Ako ne razvijete disciplinu, mogli biste svojom impulsivnom i pogrešno usmerenom energijom samo traćiti urođeni talenat.
Veoma ste vredni, ali ste kampanjski radnik i postajete nestrpljivi ukoliko smesta ne vidite rezultate svog rada. Skloni ste da preterate u svemu.
Ovaj aspekt se može negativno manifestovati kao nezadovoljstvo ili gorčina.
Potrudite se da precizno utvrdite svoje ciljeve.

Mars u skladu sa Uranom

Marljiv ste radnik koji ispoljava entuzijazam, stvaralačku energiju i fizičku snagu.
Imate izvanredan elan i pozitivan stav prema životu; to vam omogućuje da mnogo ostvarenja postignete na brzinu.
Imaćete uspeha u svakom poslu koji nije vezan za jedno mesto i koji vam dozvoljava da budete originalni i inventivni.
Vaš snažni seksualni poriv izražava se i impulsivno i romantično u isti mah.

Mars konjukcija Ascendent

smeli, samopouzdani i avanturističkog duha idete i tamo gde se anđeli plaše da kroče i dobrovoljno prihvatate svaki izazov. Ukoliko Mars nije u nekom pasivnom znaku (kao što su Rak ili Ribe) i sa samo nekoliko teških aspekata, ništa vas ne plaši i sposobni ste da izdržite veliki fizički napor. Sa ili bez teških aspekata i nezavisno od znaka, brzi ste na jeziku i brbljivi. Ako se ove osobine povoljno usmere, bićete uspešni u svakoj oblasti u kojoj se traži rečitost i lakoća izražavanja, kao što su pravo, gluma, politika ili svešteničko zvanje. Izrazito ste okrenuti sebi i teško ostvarujete saradnju s drugima, ukoliko uopšte u tome uspete. Prirodno, radite samostalno i morate se naučiti da savladate razdražljivost i sklonost ka svađi. Privlače vas sportovi i ukoliko niste aktivni sportista vatreni ste navijač na svim nedeljnim utakmicama. Ako je Mars u dvanaestoj kući neke od gorepomenutih osobina su skrivene ili usmerene ka sopstvenoj ličnosti u mladosti, ali ćete ih pre ili kasnije otvoreno ispoljiti.

#$%

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima